maanantai 16. syyskuuta 2019

Viimeinen mökkireissu

Me ollaan pikkuhiljaa muodostamassa hienoa perinnettä: yksi kesän viimeinen mökkireissu syyskuussa, kun koulut ovat jo alkaneet ja sää alkaa muistuttaa jo enemmän syksyä kuin hellekesää. Yksi viimeinen irtiotto vuoden ensimmäisten koulustressien keskellä, viikonloppu lökäreissä telkkarin edessä kutoen yöhön asti, saunoen ja herkutellen, ehkä vähän jopa opiskellen ja kuitenkin täysin nollaten.


Meillä oli ihana viikonloppu. Otettiin 808 kuvaa miljöönä ihana metsä ja lande, syötiin mökkiruokaa ja nachoja ja muffinsseja, kerrostettiin villasukkia ja kastauduttiin järvessä. Nyt on kuvasaldoa loppuvuoden postauksiin ja rento olo. Kesä on nyt saatu onnellisesti taputeltua, eikä tunnu ihan niin pahalta toivottaa syksy tervetulleeksi. Onhan tää ihan järkyttävää yrittää sopeutua parinkympin paikkeilla pyörineistä lämpötilaista tasaiseen kahteentoista, mutta onneksi syksylläkin on puolensa. Ja jos ei muuta, niin 35 päivää Lontooseen ja 65 päivää mun synttäreihin! Ei sillä, että laskisin.

Hyvää syksyä kaverit ♡

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

maanantai 9. syyskuuta 2019

Kesä loppuu - mitä jää? | Tämän hetken odotetuimmat

Tuli syyskuu ja arki, ja niin tulivat sateet ja jo astetta pimeämmät illat. Mä olen puhunut niin paljon kesärakkaudestani ja kesänulkopuolistenaikojen kammostani, että luotan sen jo menneen perille. Viime vuonna näihin aikoihin haastoin itseni keksimään viisi hyvää asiaa syksystä. Tällä kertaa haluan piristää itseäni keskittymällä kaikkiin niihin ihaniin asioihin, jotka ovat tulossa kesän loputtua ja vuodenaikojen edetessä (kuvituksena kuitenkin vielä ihania kesähetkiä helteiseltä heinäkuulta!).


⬦ Aloitetaan pienellä mutta jokavuotisella lempparilla, nimittäin Hullut Päivät lokakuussa! Löytöjä ei Hullareilta tule enää tehtyä yhtä paljon kuin aiempina vuosina, mutta Hullut päivät ovat meillä oikea perhetraditio, jota innolla odotan joka kevät ja joka syksy. Viime syksynä Hullareiden aikaan lokakuun puolessavälissä oli muuten vielä niin lämmin, että ulkona tarkeni ilman takkia 17 asteen lämmössä!

⬦ Pian Hullujen päivien jälkeen onkin mun tällä hetkellä eniten odottamani viikon vuoro, nimittäin lokakuun lopussa lähdetään Lontooseen! Mä kärsin jo siitä, etten ole päässyt Lontooseen melkein puoleentoista vuoteen, keväistä parin tunnin välilaskua lukuunottamatta. Lontoo on mun ikilemppari, mä lasken melkein jo päiviä ja suunnittelen matkalaukun sisältöä ja päivien ohjelmaa, viimeisimmästä ajattelin tehdä kokonaan oman postauksensa! Hauska muuten taas nähdä, miten perinteinen englantilainen ilmasto pääsee yllättämään, mä kun en ole käynyt kymmeneen vuoteen Lontoossa muuten kuin kesällä. Sadetakki tulee ainakin mukaan, lämpötilojen mukaan pitää valikoida kengiksi joko vedenkestävät nilkkurit tai kumpparit.


⬦ Marraskuun 20. päivä on minun 22. syntymäpäiväni! Vuosi vuodelta odotan synttäreitä aina vähemmän, mutta onhan oma syntymäpäivä nyt mahtava juhla ja piristys pimeään arkeen. Toivottavasti tänä vuonna pääsen juhlimaan kivemmissä merkeissä kuin viime vuonna, kun ankaran tappoflunssani pahin päivä osui juuri synttäreilleni. Marraskuu on meillä todellinen juhlakuukausi, kun samalle kuukaudelle osuu monet synttärit ja juhlallisuudet (ja varaslähtö otetaan itse asiassa jo lokakuussa!). Pimeästä syksystä ei siis merkkipäiviä meillä puutu.

⬦ Joulu. Joulu ei myöskään tunnu enää kuuluvan lempijuhliini siihen liittyvän stressin ja kaaoksen ja kiireen ja pimeyden vuoksi. Silti sitä salakavalasti alkaa loppuvuodesta päästä tunnelmaan tuikkivien valojen ja kanelimausteisten kaakaoiden avulla. Yhtä asiaa joulusesongissa mä kuitenkin todella odotan, nimittäin sitä, kun luvan kanssa saa aamusta iltaan luukuttaa Raskasta joulua -musaa! Raskasta joulua on ihan mahtava projekti ja kyseisen tuotannon biisit ovat joulua parhaimmillaan. Viime vuonna oli mun ensimmäinen oikea Raskasta joulua -konserttikin (kun ihkaensimmäiseni kaksi vuotta sitten päättyi vähän vähemmän hehkeästi), ja suunnitelmissa olisi lähteä tänäkin vuonna.


⬦ Pääsiäinen! Pääsiäiseen mä puolestani olen laskenut päiviä (tai ainakin kuukausia) edellisen pääsiäiskauden lopusta asti, ja enää reilu seitsemän kuukautta jäljellä ♡ Pääsiäinen on vuoden suurin juhla ja niin kokonaisvaltainen että pelkästä ajatuksestakin innostuu. Pääsiäinen ♥️

⬦ Nightwishin uusi albumi joskus ensi keväänä ja etenkin sitä seuraava maailmankiertue, saa nähdä minne päin (Suomea) tällä kertaa päädytään yleisöön! Olen taas viime päivinä lukemani elokuussa lukemani Nightwish-kirjan innoittamana katsellut oikein urakalla Nightwish-livetaltiointeja, enkä malta odottaa, että pääsen tuon kokemaan taas uudestaan.

⬦ Ensi kesä taas reilun kahdeksan kuukauden päästä ♥️


Toki syksyssä ja talvessa innostun samoista asioista edelleen, mitä edellisvuoden listassa tuli mainittua: pehmeistä neuleista ja collegeista, koti-illoista sisällä tv:n ääressä ilman morkkista siitä, että pitäisi olla ulkona nauttimassa auringosta, raittiista ilmasta ja rutiineista. Kaikesta huolimatta mä olen niin onnellinen, että saan asua Suomessa ja nauttia neljän vuodenajan ihanista puolista.

Mitä sä odotat tällä hetkellä? ♥️

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

perjantai 6. syyskuuta 2019

Ensimmäinen rantapäivä


Mä olin jo ihan luopunut toivosta sen suhteen, että tänä kesänä pääsisin viettämään todellista rantapäivää. Toki jo juhannusviikonloppuna piipahdettiin Kuusijärvellä, mutta merenrannat mulla tuntuvat jäävän melkein joka kesä välistä.


Sitten tuli elokuun loppu ja syyskuun alku eikä lämpimät päivät olleetkaan meitä täysin hyljänneet. Ja niin meillä kävikin niin onnekkaasti, että viimeisenä lomapäivänämme, syyskuun ensimmäisenä päivänä, lähdin tämän kesän ensimmäisen kerran meren rannalle viettämään päivää.


Auringossa oli lämmin, varjossa vähän vähemmän. Meri oli kylmä ja sinne pulahtaminen olisi multa vaatinut vielä vähän helteisempää ilmaa. Eväitä oli enemmän kuin tarpeeksi ja seurakin oli ihan kelvollista. Mikä kelvollinen kesäpäivä, kyllä vielä syyskuussakin ehtii!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Kerrankin kesällä Tukholmaan

Pitkin kesää ollaan heitelty ajatusta vielä pienestä lomamatkasta ennen arkeen paluuta. Kun ostimme lentoliput Lontooseen syksyksi (!!), aurinkolomahaaveet hautautuivat hetkeksi, mutta elokuun edetessä nousivat hiljalleen taas esiin. Palloteltiin Kreikkaa, Portugalia ja  Barcelonaa, mutta tiukat aikataulut ja kalliit äkkilähdöt tekivät oikean lomamatkan löytymisestä vaikeaa. Lopulta taivuttiin hieman yksinkertaisempiin suunnitelmiin, ja samalla päädyttiin toteuttamaan matka, josta oltiin vuosikausia ohimennen puhuttu: hotellimatka Tukholmaan. Kerrankin saataisiin tutkia kaupunkia ihan rauhassa, ilman muutaman tunnin aikarajaa ennen laivalle paluuta. 


Ja aurinkoloma saatiinkin! Lämpötilat olivat kahdessakymmenessäseitsemässä, ja Tukholman kuumankosteasta ilmasta ja värikkäistä kivikujista tuli ihan mieleen etelä-Euroopan maisemat. Olisi helposti voinut kuvitella itsensä Ranskaan!

Ensimmäistä kertaa siis oltiin yötä Tukholmassa ihan rauhassa. Ensimmäistä kertaa niin pitkään kuin vain muistan oltiin myös Tukholmassa kesällä! Viime aikoina meidän reissut ovat aina olleet talviaikaan. Nyt saatiin kuitenkin ihan rauhassa kiertää palelematta, ja onhan näillä keleillä kaupunkiin tutustuminen paljon kivempaa. 


Tukholmassa käytiin pitkän haaveilun jälkeen Abba-museossa, joka oli ihan mahtava! Kerrankin museossa tuntui, ettei aika ja energia millään riittänyt kaiken tutkimiseen ja kaikkiin tutustumiseen. Tuon lisäksi meillä ei varsinaisesti ollut mitään yksittäistä kohdetta listalla, vaan maanantai-ilta ja tiistaiaamupäivä kuljeksittiin ympäri keskustan katuja ihan kaikessa rauhassa. 

Yövyttiin Scandic Grand Central -hotellissa, joka oli aivan täydellisellä paikalla keskustassa, ja jossa saatiin myös nauttia ihanasta aamupalasta tiistaina, haha. Matkat menivät Siljalla, ja vaikka saatiin A-hytti vain menomatkalle (viiden euron lisähintaan, mikä tuhlari musta on tullutkaan!), oli meidän paluumatkan B-hytissäkin ikkuna, ihan parasta!


Näin taas huomattiin, ettei tarvitse kauas lähteä, että saa pienen irtioton ja todellisen aurinkoloman kesän lopuksi. Huomenna mulla sitten alkaakin kolmas opiskeluvuosi, hurjaa! Vielä jatkuvat kesäkelit onneksi auttavat laskeutumaan pehmeästi taas arkeen, mä kun olen tottunut viimeisen neljän kuukauden aikana niin hyvin lomarutiineihini. Onneksi ensi kesälomaan on enää kahdeksan kuukautta!

Missä te olette viimeksi lomailleet? Ja ovatko kaikki muut jo palanneet arkeen? 

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Pieni kasa iloa

Keskiviikkoiltana mulle iski kauhea päänsärky ja väsymys, ja torstain ja perjantain pyörähdin kaverini luona Porvoossa. Eilen puolestaan olin jo kirjoittanut tämän postauksen lähes valmiiksi, mutta lopulta unohdin täysin julkaista tämän! Hyvän mielen viikosta huolimatta, ja ehkä myös sen takia, päätin keskittyä omaan hyvään olooni ja rentoutumiseen, enkä jäänyt stressaamaan päivittäisistä blogipäivityksistä. Kun tällainen viikko kuitenkin on nyt polkaistu käyntiin, tahdon mä jakaa taas viime päivien positiivisia.


× Sekä keskiviikkona että torstaina ja perjantaina oli ihanaa nähdä rakkaita kavereita ja viettää yhdessä laatuaikaa.

× Pitkä, rento kävelylenkki luonnon rauhassa, kaukana kaupungin hälinästä.

× Kuitenkin myös ihana Helsinki, viime aikoina olen kävellyt enemmän paikkoihin ja jäänyt bussista pois eri pysäkeillä, ihan että saisin nauttia vielä näistä Suomen kesäilloista ja kauniista maisemista.

× Kotoisa rankkasade, jota sai kuivana kuunnella sisätiloissa.

× Nachoja vaikka kuinka monella aterialla, parasta.


× Lämpimät kesäpäivät ja vielä jatkuneet hamekelit.

× Edes pieni irtiotto. Vaikka mulla nyt onkin aina kännykkä kädessä, Porvoossa yritin jättää sen aina hetkeksi sivuun enkä tuolle tunnin kävelylenkillekään ottanut sitä ollenkaan mukaan. Toki missasin monet upeat valokuvat noissa maisemissa, mutta tärkeämpää oli hetki vain nauttia olostaan ilman elektroniikkaa.

× Hyvä seura, huonot jutut, rento olo, uusia näkökulmia.

× Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä, eilen varattu Tukholman-matka! Tämän ilmestyessä ollaan jo laivassa, ollaan kerrankin yö ihan hotellissa ilman jäätävää kiirettä, ja mennään vihdoinkin tsekkaamaan Abba-museo! Tukholmaan on myös luvattu ihan kunnon helteitä alkuviikoksi, kesä!


Mikä on ollut parasta sun viikossa? ♡

tiistai 20. elokuuta 2019

Kiitollinen


Etukäteen pelkäsin, että tästä päivästä voi tulla joko tosi hyvä tai tosi huono. Kaikeksi onneksi näistä vaihtoehdoista toteutui ensimmäinen, eikä tälle päivälle ole vaikeaa keksiä positiivisia. Rento, rauhallinen aamu, maailman parhaita uutisia, poikkeuksellisen mukava työvuoro, kaunis kesäpäivä, Frendejä ja tortilloja. Tänään on hyvä päivä olla kiitollinen. Muistakaa tekin olla ♡