perjantai 5. elokuuta 2016

Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter


Meidän ensimmäisen kokopäivän ohjelma Lontoossa oli yksinkertainen ja upea: Warner Brosin Harry Potter -studiot Leavesdenissä, Lontoon ulkopuolella. Bussilla ajelimme aamupäivästä sinne jo Potter-fiilistelyn aloittaen, ja jo ennen kuin päästiin sisään, oli vibat huipussaan. Sisääntuloaulassa oli upeasti leffojen hahmojen muotokuvia, sekä pääkolmikon kädenjäljet saveen painettuna (arvatkaas, kenellä on samankokoinen käsi Emma Watsonin kanssa?). Katosta roikkui lentävä auto ja kun käytiin nopeasti kurkkaamassa kauppa, oli mun päällimmäinen (ja ainoa) reaktio "voinko mä saada kaiken". Ennen kiertelyä meille näytettiin video, jossa nuo samaiset näyttelijät vähän pohjustivat tätä koko hommaa, ja sitten aukesivat portit Suureen saliin. Studiolla oli siis ihkaoikeat alkuperäiset lavasteet elokuvista. Siellä oli kaikki. Oli tupapöydät ja opettajat, Murjottavan Myrtin kaapu ja sieppi riippumassa katosta. Joulutanssiaispuvut ja koristeet ja Vernon-sedän harmaantuvat viikset. Oli Iseeviot-peiliä ja näkymättömyysviittaa, Lihava leidi ja kolmivelhoturnajaismalja. Oli pukuja ja pienesineitä ja kaikkea mahdollista mitä on leffoissa nähty. Pihalla kökötti massiivinen Poikittaislinjan bussi ja Tylypahkan silta, ja päästiin vierailemaan Dursleyjen kirjeiden täyttämään olohuoneeseen. Oli olentojen päämalleja, Hirviökirjaa hirviöistä, thestraleja ja Hämäkäk. Oli laituri 9 3/4, Tylypahkan juna, Harry ja Ron mässäilemässä herkuilla kärrystä, ja laukkukärry puoliksi seinän läpi. Viistokujalla oli Ollivanders ja Weasleyjen pilailupuoti, Pottereiden kotitalo Godricin notkossa oli kuin tuhon jäljiltä, kirjaimellisesti. Taikasauvoja oli varmaan tuhansia, jokaisessa eri nimi. Oli koko Tylypahka pienoiskoossa. Kahvilassa oli mahdollisuus ostaa kermakaljaa (jota me ei ostettu, nyyh), ja kaupasta sai suklaasammakoita ja jokamaunrakeita. Niin kuin myös taikasauvoja ja tupavaatteita ja kelmien karttoja ja ihan kaikkea. 


Kaisla osti herkkuja ja postimerkkejä, mä ostin puuttuvat kirjat ja Hunajaherttuan toffeeta (nam). Paluumatkalla katsoimme bussissa Viisasten kiveä, ihan parasta. Sinä, joka rakastat Potteria ja aiot joku päivä matkata Englantiin, käy tuolla. Meillä oli upea päivä ja upea kokemus, voisin mennä heti uudestaan!

7 kommenttia:

 1. Olin kielikurssilla Englannissa muutama vuosi sitten ja meidän oli tarkoitus käydä tuolla, mutta harmiksi sinne ei otettu silloin ryhmiä. Minua ja mun kaveria harmitti se aivan vietävästi! Tuonne on kyllä pakko vielä päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä etteivät ottaneet, meidänkin kanssa samaan aikaan oli pari kouluryhmää. Mutta kyllä te tuonne joku päivä vielä menette! :)

   Poista
 2. Olin kielikurssilla Englannissa muutama vuosi sitten ja meidän oli tarkoitus käydä tuolla, mutta harmiksi sinne ei otettu silloin ryhmiä. Minua ja mun kaveria harmitti se aivan vietävästi! Tuonne on kyllä pakko vielä päästä.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Itekkin kiinnostuin viettävästi, vaikken mikään hysteerinen Potter-fani olekkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Toi paikka on kyllä niin upea, vielä kun miettii että niitä elokuvia on oikeasti kuvattu tuolla ja kaikki noi jutut ovat niitä tasan samoja mitä leffoissa on näkynyt, niin onhan se ihan käsittämättömän siistiä!

   Poista
 4. Itsekkin niin täällä joskus haluaisin käydä. Olen Potter fani, niin tämä olisi elämys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydestä sydämestäni kyllä suosittelen jokikiselle Potterheadille! <3

   Poista