maanantai 25. lokakuuta 2021

Ranskaan muutto etenee

Yksi isoimmista Ranskan-muuttoon liittyvistä asioista saatiin viime viikolla hoidettua: mulla on nyt asunto!

Asuinpaikan etsiminen, löytäminen ja varaaminen oli mulla paljon ajatuksissa jo ennen mun harjoittelupaikan ratkeamista. Selailin asuntosivustoja ja olin ihan ulalla sen kanssa, miten mun kannattaisi ylipäätään asuminen järjestää. Työhaastattelussa opettajat sanoivat mulle, että edelliset harjoittelijat olivat löytäneet itselleen asunnon Airbnb:n kautta ja suositteli samaa myös mulle. Siihen mä lopulta myös päädyin.

Airbnb on ehdottomasti kalliimpi vaihtoehto kuin vuokrakämppä tai huone kämppiksen kanssa. Samalla kuitenkin Airbnb on kaikista helpoin. Asunnon saa varattua itselleen juuri itselle sopiviksi päiviksi, ei tarvitse säätää vuokrasopimusten ja sähköjen sun muiden kanssa, ja ennen kaikkea Airbnb tarjoaa kaikki mukavuudet, mitä päivittäiseen elämään tarvitsee huonekaluista astioihin ja lakanoista pyyhkeisiin. Mun tarvitsee siis pakata ihan vain omat tavarani, kuin pitkälle lomalle lähtisi.

Ainoa huono puoli tässä tosiaan on hinta: mun varaama Airbnb-yksiö maksaa kuukaudessa suurin piirtein saman verran kuin tilava yksiö Helsingin keskustassa ja syö pitkälti mun tulot matkan ajalta. Onneksi mulla on kuitenkin säästöt ja ennen kaikkea perheen tuki, joten mun ei tarvitse yksin tästä kaikesta huolehtia. Olen tästä ihan älyttömän kiitollinen. Läheisten kanssa keskustellessa kuitenkin moneen kertaan todettiin, että a) neljä kuukautta on sen verran pitkä aika, ettei sitä tahdo missään kauhessa murjussa viettää, b) neljä kuukautta on kuitenkin sen verran lyhyt aika, että pystyy taloudellisesti venymään vähän pidemmälle, ja c) raha on aina kuitenkin vain rahaa. Nyt mennään kokemus edellä, ja joskus siitä saattaa joutua vähän maksamaan.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen mun löytämääni asuntoon. Kyseessä on tilava ja valoisa yksiö keskeisellä paikalla kävelymatkan päässä yliopistolla. Asunnossa on kunnollinen keittiö ja kylpyhuone, parisänky ja paljon säilytystilaa, joista mitään näistä ei todellakaan voi ottaa itsestäänselvyytenä. Tämä olikin ehdottomasti paras vaihtoehto Airbnb-asunnoista hintaluokassaan, muista vastaavista tai paremmin varustelluista olisi saanut maksaa jo huomattavasti enemmän. Ehkä ainoa miinus asunnossa on uunin puute! Mun pitää siis tottua neljän kuukauden ajan kokkaamaan ruokia, jotka eivät vaadi uunia (ja lasagnet ja pizzat pitää mennä ravintolaan syömään, heh).

Alkuvuodesta onkin luvassa sitten Airbnb-touria, aion ehdottomasti esitellä teille mun kotipesän ja miten olen tehnyt siitä itselleni sopivan! Seuraavaksi pitää vielä ostaa lentoliput, ja sitten onkin isoimmat asiat hoidettu. Ja nyt ei tosiaan enää voi perääntyä, kun kämpästä on eka maksu jo maksettu, hui!

Ja hei aina tosiaan saa laittaa postaustoiveita Ranskaan, valmisteluihin ja harjoitteluun liittyen, mielelläni toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan! Mun au pair -kesänä olin tosi aktiivinen blogin suhteen ja täällä on paljon muistoja tallessa, ja pyrin ehdottomasti tälläkin kertaa tallentamaan mun kokemusta tänne <3

Liity lukijaksi tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti