tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 22


Tässä tulee aivan mahtava näpertely(ja myöhemmin herkku-)vinkki jouluksi! Me ollaan Kaislan kanssa tehty muutava vuosi sitten piparkakkutalo, eikä sen jälkeen ole hirveästi houkuttanut tehdä toista. Joku aika sitten bongasin kuitenkin Fazerin Instagramista Fazerin sinisestä tehdyn talon ohjeen. Yhtä screenshottia ja Whatsapp-viestiä myöhemmin se oli sovittu: me tehdään tollainen.


Ja niin me tehtiin. Taloon tarvittiin siis neljä suklaalevyä, mutta koska Itiksen S-marketista olivat siniset loppu (??????), käytettiin me taloon kaksi sinistä levyä ja kaksi punaiset marjat -levyä. Koristeluun käytimme hopeahelmiä ja avec-pastilleja, jotka kiinnitimme sulatetulla suklaalla. Vähän nonparelleja katon harjalle, valuvaa suklaata ja tomusokeria sekä ovi Domino-keksin puolikkaasta. 


Fazerin ohjeessa neuvottiin ensin kiinnittämään seinät toisiinsa ja kattolevyt toisiinsa, ja myöhemmin yhdistää ne yhdeksi. Näin me tehtiinkin alunperin, mutta kattopalat olivat aivan liian kapeassa kulmassa eivätkä siis sopineet seiniin kiinni. Me sitten kiinnitettiin ne kattopalat suoraan seiniin kiinni, ja hyvin toimi. Jääkaapissa ei noiden tarvinnut olla kuin ehkä puoli tuntia tai tunti, ja sulatettu suklaa pysyi varmaan pari tuntia sulana, ettei senkään kanssa tullut mitään kiirettä. Talon jähmettyessä pyöräytimme kolme pellillistä pipareita, mukaan lukien 24 kissanpentua. Yritin väsätä myös sokerikuorrutetta, muttei siitä oikein mitään tullut. Nätit valumat saatiin mökin seinille!


Mitäs tykkäätte? Ootteko itse kokeilleet suklaataloja? 

Vielä muuten ehtii osallistua kisaan ja kirjoittaa jatkoa joulutarinalle, jonka minä aloitin kahdeksan vuotta sitten! Tarina ja ohjeet tässä postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti