sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Kesäinen Tampere ja Muumi-kierros

Tähän kesään on kiireisyydestään huolimatta mahtunut vähemmän reissuja kuin viime kesänä. Eilen me tehtiin kuitenkin kiva pieni päiväretki Tampereelle. Kaverini oli bongannut Vapriikista vampyyrinäyttelyn, ja koska mä olen pitkään jo haaveillut kierroksesta Muumimuseossa, oli meillä kunnon museopäivä!


Lähdettiin aikaisin aamusta jo liikkeelle, että oltiin jo puoli yhdentoista aikaan Tampereella, Suunnattiin suoraan Tampere-talossa sijaitsevaan Muumimuseoon, joka kyllä täytti kaikki odotukset. Museo oli täynnä esimerkiksi Tove Janssonin alkuperäisiä Muumi-kirjoihin tekemiä kuvituksia ja muita Muumi-aiheisia teoksia. Osallistuttiin opastetulle kierrokselle, joka oli tällaiselle muumifanille tosi mielenkiintoinen. Hauska oli myös huomata, että lasten- ja nuortenkirjallisuuden tentin materiaaleista oli jäänyt jotain mieleen, sillä kierroksella tuli vastaan jo paljon entuudestaan tuttua tietoa! Kierroksen jälkeen jäätiin vielä rauhassa istumaan ja katsomaan yksi Muumi-jakso observatiorion televisiosta, niillä oikeilla äänillä tietenkin.


Muumimuseon jälkeen pidettiin ruokatauko, josta suunnattiin sitten Vapriikin museokeskukseen. Kierrettiin vampyyrinäyttely läpi, jossa oli paitsi mielenkiintoista tietoa vampyyreista kautta aikojen, myös muun muassa kopio Bella Swanin hääpuvusta Twilight-leffoista! Vapriikissa oli hirveästi myös muita kokoelmia, joten me kierrettiin läpi myös niin pelimuseo, kivimuseo, luonnontieteellinen museo, jääkiekon hall of fame kuin nukkekekkeritkin.


Tampere todella piti meitä hyvänään. Sää oli todella upea, aurinko paistoi ja lämpötilat vihdoinkin tuntuivat olevan kesälukemissa! Mä olen viime vuosina tehnyt useammankin päiväreissun Tampereelle, mutta aina talvella, joten tämä oli todella ihanaa vaihtelua. Tampere on kyllä tosi nätti kaupunki, ja kauniina kesäiltana siellä olisi voinut kävellä pidempäänkin. Taidettiin myös kuulla Tammerfestejäkin veden yli!

Meillä oli tosi kiva päivä Tampereella, hienoisesta univajeesta ja reilusti tavoitteen ylittäneestä askelmäärästä huolimatta. Saa nähdä, ehdinkö päätyä vielä Tampereelle toistekin tämän kesän aikana. Muitakin päiväreissuja tahtoisin vielä tänä kesänä tehdä, katsotaan, minne vielä kerkiää.

Kiitos Tampere, ensi kertaan ♡

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti