keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Paras tunne opiskellessa

...on se, kun saa asioita suoritettua. Muistatte ehkä, kun kuukausi sitten listasin mun kevään tehtävälistaa ja kauhistelin, miten tälle kaikelle voi riittää aika. Tuolloin mun lista täyttyi 26 eri deadlinesta ja tehtävästä. Osa oli selkeämpiä, kuten tentit ja palautettavat esseet, osa ympäripyöreämpiä, kuten kandiaineiston analysointia ja aiheen rajaamista. 

Näin helmikuun loppupuolella on ihana katsoa tuota listaa läpi ja todeta, miten paljon siltä ollaan saatu ruksittua pois. Mulla oli ensimmäinen kevään kolmesta tentistä ystävänpäivänä ja toinen tänään, jonka perään rupesin heti lukemaan kolmanteen tenttiin, joka onkin tulossa taas parin viikon päästä. Viimeisen kuukauden aikana olen lukenut enemmän tieteellisiä artikkeleita kuin osaan laskeakaan (vaikka suurin osa luettavasta materiaalista löytyykin netistä, oli mulla silti parhaimmillaan yksitoista kirjaa lainassa - enää tosin vain kahdeksan), kirjoittanut tieteellisen tekstin ja oppimispäiväkirjan, tehnyt kaksi tenttiä ja hieman edennyt kandiin liittyvissä asioissa. 


Maanantaina mulla oli todellinen panostuspäivä. Luin kaksi kokonaista (englanninkielistä) artikkelia tenttiin, joka on siis paljon kun yhdenkin lukeminen on tosi työlästä. Päätin vihdoinkin aloittaa virallisesti kandin kirjoittamisen, ja loin sille ikioman tiedoston. Tiedostoon tein kansilehden, kopioin aineistosta kertovia pätkiä kirjoittamistani tutkimussuunnitelmista joita ryhdyin muokkaamaan ja täydentämään kandiin sopiviksi, ja listasin lähdeluetteloon jo ensimmäisen käyttämäni lähteen oikeaoppiseen muotoon. Illalla vielä motivaatiomoodissani avasin koneelta esseen, joka on mulla ollut työn alla jo yli puoli vuotta, ja kirjoitin yhdeltä istumalta reilun sivun verran tekstiä.

Mitä kaikkea tehtävää mulla tälle keväälle siis vielä on? Heti huomenna rupean työstämään viestinnän ryhmäesseetä, jonka palautus on ensi viikolla. Seuraavan kahden viikon aikana mulla on myös luettavana viimeistä tenttiä varten yksi kirja ja kuudesta artikkelista neljä, kaksi olen jo lukenut. Myös tuon aiemmin mainitun esseen aion viimeistellä viimeistään heti tuon tentin jälkeen. Sitten on vielä sen kandin kirjoittaminen. Siinä se, kandidaatin tutkinto paketissa.


Tälle kaikelle on pari kuukautta aikaa, pelkän kandin kirjoittamiseen ilman muita velvollisuuksia ja deadlineja noin kuukauden verran. Paljon on hommaa, mutta tässä viime viikkojen aikana mulla on oikeasti ollut niin paljon tehtävää, että olen onnistunut omaksumaan itselleni aika hyvän työtahdin ja oikeasti saanut asioita aikaiseksi. Sillä vaikka opiskelu välillä turhauttaakin, on se mahtava tunne kun tietää, että tänään on oikeasti tehnyt jotain ja edistänyt omia opintojaan. Ja sen mä olen huomannut motivoivan mua ihan hirveästi. Tässä auttaa myös se, että kun tentteihin lukemistona on enimmäkseen juuri yksittäisiä artikkeleita, saa lähes päivittäin kokea sen maalin savuttamisen tunteen. Muutenkin mua helpottaa hirveästi, kun saa pilkkoa tehtävät pienempiin osatavoitteisiin ja aikatauluttaa ne selkeästi, ettei jää ahdistumaan isosta työmäärästä ja sen takia jätä kaikkea tekemättä.

Tänään pitkästä aikaa kaivoin mun kalenterin to do -osion esiin ja väritin monta palleroa loppuunsuorittamisen merkiksi, enkä malta odottaa, että saan väritettyä vielä lisää ja lisää niin, että lopulta kaikki on hoidettu. Ihan käsittämätöntä, muutaman kuukauden sisään mun olisi tarkoitus valmistua kandidaatiksi. Sen jälkeisestä ajasta mulla ei ole vielä hajuakaan, mutta onneksi vielä ei ole sen aika. Toivotaan, että saadaan tämä ensimmäinen välietappi nyt saavutettua. Hurjaa!

Mikä teitä motivoi opiskelemaan?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. To-do listat tuo mullekin iloa, tai erityisesti niiden tehtyjen kohtien ruksiminen :D Toinen opiskelumotivaation tuoja on Forest -sovellus, jossa pistän aina puita kasvamaan kun alan opiskelemaan. Ei tule selattua puhelinta turhaan, ja samalla sovellukseen kertyy kivasti dataa siitä kuinka paljon on opiskellut tänään tai vaikka viime viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi pitää tsekata tuo sovellus, mä helposti menetän keskittymisen parin minuutin lukemisen jälkeen ja päädyn sitten selaamaan kännykkää vartiksi :D

      Poista