sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Esittelyssä meikkinurkka


Eilen mä vietin mun ainokaisen vapaapäiväni lähes täysin siivotessa. Pyykkäsin, imuroin, kuurasin lattioita rätillä ja järjestin ikkunalautani ja siinä sivussa myös meikkinurkkani. Innostuin uudesta siististä ikkunalaudasta ja meikkipisteestä (ja siististä kodista muutenkin) niin paljon, että napsaisin saman tien kuvat ja päätin ottaa viikonlopun projektiksi vihdoinkin postata tästä mun pienestä meikkinurkastani.


Tämä on tosiaan ikuisuusprojekti. Julkaistessani kotiesittelyni maaliskuussa 2018 olin aikeissa heti perään tehdä meikkinurkkausesittelyn. Kirjoitin tuon postauksen valmiiksi syyskuussa 2018, se on edelleen luonnoksissa ja unohdin sen olemassaolon täysin ihan liian pitkäksi aikaa. Tässä parin vuoden aikana olen järjestänyt meikit monta kertaa uudestaan ja taas uudestaan. Järjestyksen vaihtaminen on virkistävää, mutta samalla mulla on ihan liikaa meikkejä, joita on mahdoton saada järkevästi esille. Aina välillä siis karsin meikkejä, heitän tyhjiä (vastahakoisesti) roskikseen ja vähemmällä käytöllä olevia kuskaan kylppäriin piiloon.

Jotta tämä prosessi ja kaikki läpikäydyt vaihtoehdot tulisi mahdollisimman selväksi, esittelen seuraavissa kuvissa muutamat aiemmat järjestykset. Niitä on siis varmasti ollut enemmänkin, mutta näistä onnistuin nyt kaivamaan kuvat. Ensimmäinen näistä on tuolta maaliskuulta 2018, toinen marraskuulta 2018 ja kolmas maaliskuulta 2020. Neljäntenä on sitten tämä tämänhetkinen asetelma.


Mun meikkinurkka siis koostuu muutamasta toimivasta peruselementistä. Peili on Ikean Karmsund, tätä oon nähnyt monella meikkipeilinä enkä ihmettele ollenkaan. Itse peili on todella hyvänkokoinen ja alle saa hyvin laitettua tavaraa säilöön. Peilin kulmaa pystyy myös säätämään helposti ruuvien kuitenkaan löystymättä. Musta teräs myös sopii mun sisustukseen tosi hyvin ja on mun mielestä todella nätti. Peilin alla mulla on tuollainen Tigerista (tai Targetista, mulla on näitä monta eri paikoista) ostettu muovilokerikko, jossa mulla on muutamat lempipunat, rajauskynät, puuterit ja aurinkopuuterit ja poskipunat sekä meikkivoiteet.


Vieressä mulla on tällainen Ikean metallinen taso, jota yritin hakea mutten kerta kaikkiaan löytänyt. Se kuitenkin helpottaa ihan hirveästi, että pystyy kätevästi kasaamaan purkkeja päällekkäin siististi ja näin säästää tilaa. Loput meikkituotteet mulla on sitten paletteja lukuunottamatta järjestelty näihin Ikean metallisiin kukkaruukkuihin. Isoimmassa on kaikki siveltimet, yhdessä on nudehuulipunat, yhdessä kirkkaat ja tummat huulipunat ja yhdessä kaikki muut pitkulaiset meikit, kuten ripsarit, kulmakynät, peitevoiteet ja nestemäiset luomivärit.


Sitten vielä mulla on nämä pari Jyskin muovikoria, joita mulla on toistakymmentä ympäri mun pikkukotia eri kokoisina. Ne ovat ihan todella käteviä, mulla on näissä koreissa mausteita ja alusvaatteita ja vaikka mitä. Toisessa korissa mulla on siis ponnarit ja hiusdonitsit ja toisessa luomiväripaletit.

Alun perin mulla oli järjestys tosiaan tämän nykyisen kaltainen, että valkoinen hylly ja peili olivat vierekkäin ikkunaa vasten. Myöhemmin siirsin valkoisen hyllyn seinää vasten, jotta meikkipiste vei vähemmän tilaa ja peilin sai lähemmäksi. Nyt kuitenkin parin vuoden jälkeen palasin tähän alkuperäisasetelmaan, ja on ihan sikapaljon helpompaa, kun hyllyn alle saa laitettua tavaraa eikä taaempana olevia tarvitse vaivalla kaivaa esiin. Sekään ei haittaa että peili on kauempana, vaan on itse asiassa kätevämpää, kun sen saa sitten paremmin käännettyä meikkaamista varten. Tämänhetkisellä asetelmalla tämä ei myöskään vie niin paljoa tilaa kuin alun perin, kun meikkien määrä on vähentynyt ja luomiväripaletit ovat siististi korissa.


Mulle ikkunalauta on ollut paras ja oikeastaan ainoa mahdollinen paikka säilyttää mun suurta meikkivarastoa, tässä ne ovat helposti saatavilla ja esillä, kun keittiön pöydän ääressä meikkaan luonnonvalossa. Suurin uhka tässä kuitenkin on auringonvalo, jota varsinkin kesällä paistaa suoraan sisään juuri missä mun meikit ovat. Erinäisiä suojamenetelmiä olen yrittänyt keksiä, ja enimmäkseen auringonvaloa olen lähinnä huulipunilta blokannut isoimmilla luomiväripaleteilla. Monista mun paleteista selvästi huomaakin, miten ne ovat auringossa haalistuneet. Nyt mä kuitenkin keksin laittaa ison, harvakseltaan käytetyn lehtiöni sinitarralla kiinni ikkunaan meikkien taakse. Nyt mun meikit ovat enemmän tai vähemmän suojassa auringolta, eikä täällä ole onneksi yhtään sen hämärämpää vaikka pieni osa ikkunasta onkin peitetty.


Meikkinurkkaus on ehdottomasti yksi mun lempiasioita mun kodissani, ja musta on ihana järjestellä sitä ja ihailla sitä, kun se kerrankin on järjestyksessä! Mua myös ihan hirveästi kiinnostaa, miten teillä on meikit järjestetty? Harvalla ehkä on yhtä laajaa valikoimaa kuin mulla, mutta varmasti teistäkin moni on joutunut keksimään luovia meikkipisteratkaisuja pienissä kodeissanne. Kertokaa ihmeessä alla, miten teillä toimii!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Oi että, toi on nii nätti meikkinurkkaus! Mulla on meikit ja sun muut välineet vaan keittiönpöydän nurkassa eikä se ole kovin esteettinen ratkaisu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Haha mikä ikinä toimiikaan parhaiten!

      Poista