lauantai 26. syyskuuta 2020

Nostalgialakanoissa

Kun mä olin pieni, äidillä oli isot Marimekon keltaiset Unikko-pussilakanat. Pötköteltiin aina vierekkäin ja katsottiin yhdessä lastenohjelmia. Joskus menin peiton sisään ja leikin pienessä majassani. Jossain vaiheessa äiti luopui noista lakanoista, mutta mulla ne jäivät aina niin nostalgisina mieleen.

Abivuonna käytiin äidin kanssa tapamme mukaan pyörähtämässä Marimekon tehtaanmyymälässä, ja siellä oli tämä sama pussilakanasetti myynnissä. Tuolloin äiti osti tuon setin mulle ylioppilaslahjaksi.

Pitkään noi lakanat saivat odottaa käyttöönottoaan. Puolitoista vuotta myöhemmin muutin omaan kotiini. Mun pieneen sänkyyn ei kuitenkaan ollut järkevää ostaa isoa parisängyn peittoa, joihin nämä lakanat olisi saanut laitettua.

Tänä kesänä muutin sitten isompaan asuntoon ja sain itselleni oikean parisängyn. Muutama viikko sitten ostin paripeiton, ja vihdoin viime viikolla laitoin sänkyni uuteen uskoon ja petasin nostalgialakanat paikalleen.

Jos nämä olisivat vain yhdet lakanat muiden joukossa, tuskin olisin näitä tai muita näin räikeitä lakanoita koskaan itselleni ostanut tai kaivannut. Mutta mä olen ihan täydellisen rakastunut näihin. Mulla on kaapissa käyttöä odottamassa uusi päiväpeittokin, jota en ole vain hennonut ottaa käyttöön. Unikkokuosi on ihan superkaunis, ja keltainen ja vihreä tuovat ihanan raikkaan väripilkun kotiin. Tuplapeittokin näyttää jotenkin paljon siistimmältä kuin pieni peitto tai kaksi, vaikka ihan sekaisinkin.

Samalla käyttöön pääsi Finlaysonin valkoinen alulakana ja nuo ihanat jättityynyt. Koska mun sängyssä ei ole sängynpäätyä ja seinän ja sänfyn väliin jää pieni rako, halusin sängynpäädyn virkaa toimittamaan jättityynyt. Nuo tyynyt löytyivät Jyskistä hintaan 7,50€ kappale ja olivat ehkä paras ostos ikinä! Paitsi että ne näyttävät siistiltä sängynpäädyssä ja toimivat hyvinä selkänojina myös telkkaria katsellessa, ovat ne ehkä mukavimmat tyynyt ikinä. Ainoa haaste 60x80-senttisissä tyynyissä on tyynyliinojen löytäminen. Nuo valkoiset ostin Tokmannilta neljän euron kappalehintaan, mutta saattaisin kaipailla myös jotain muita, ehkä jollain tavoin kirjailtuja tai kuvioituja vaihtoehtoja. Jos jollain on vinkkejä isoista tyynyliinoista (jotka eivät olisi ihan superkalliita), saa vinkata!

Muuton myötä yksi mun lemppariasioista on ollut uuden, isomman sängyn sisustaminen. Oon ostanut ison kasan ihania uusia lakanoita, joiden käyttöönottoa en meinaa malttaa odottaa! Toisaalta vuosien odotuksen myötä mun on ehkä pakko myöntää, ettei tuplapeitot välttämättä ole mua varten, ainakaan toisen ihmisen kanssa jaettuna. Oman peiton kanssa on enemmän vapautta möyhiä mun kaltaiselle levottomalle nukkujalle, haha! Ehkä mä kuitenkin tähänkin totun, edes söpöjen lakanoiden vuoksi ♡

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti