tiistai 27. huhtikuuta 2021

5 x huhtikuun kuulumiset


Koulu. Neljäs opintovuosi ja maisteriopintojen ensimmäinen vuosi päättyy ihan näillä näppäimillä, ja mulla on kevään opintoja enää yhden luennon ja muutaman isomman tehtävän verran jäljellä. Dedikset ovat pääasiassa jossain parin viikon päässä, mutta yritän mahdollisimman hyvin saada kaikki tällä viikolla tehtyä, kun ensi viikolla alkaa työt. Mä sainkin tänään jo yhden eilen annetun kotitehtävän pitkälti valmiiksi, vaikka palautus onkin ensi viikon lopussa.

Ensi lukuvuonna on siis tarkoitus saada viimeisetkin opinnot pakettiin. Gradu pitäisi saada tehdyksi jouluun mennessä ja ensi keväänä haluaisin kovasti päästä ulkomaille harjotteluun. Näitä lukuunottamatta  mun ensi vuoden opinnot olivat vielä ainakin viime viikolla ihan täysin pimennossa. Sitten paitsi bongasin yhden aivan mahtavan kesäkurssin, jonka aion nyt touko-kesäkuussa suorittaa, myös sain kuulla, että pystyn hyväksilukemaan toimittajan työni osaksi opintojani. Nyt olenkin sitten kirjoittanut sivukaupalla raporttia siitä, mitä mä töissä olenkaan tehnyt. Tämänkin aion saada nyt toukokuussa palautetta, olen oppinut enkä enää jätä tällaisia aikatauluttomia hommia lojumaan!

Työt. Olen huhtikuussa tehnyt suhteellisen paljon töitä. Tämä viikko mulla on töistä kokonaan nyt onneksi vapaata, ja ensi viikolla alkaakin sitten taas kesätyöt ja olen hommissa joka päivä! Ihan hauskaa päästä taas paremmin työkuvioihin sisälle, kun ei ole niin pitkiä taukoja välissä. Toki aina se kuitenkin vähän harmittaa, että koko kesä menee töissä, ja nyt myös jännittää tuon yhden kurssin suorittaminen alkukesästä töiden ohella. Saa myös nähdä, miten meillä yhteiset aikataulut ja yhdessä vietetty laatuaika järjestyy. Kun toinen tekee iltavuoroa ja minä ainakin toukokuussa pitkälti aamuvuoroa, kerkeää sitä hyvällä tuurilla joskus ehkä nukkumaan yhdessä. Onneksi on sentään viikonloput, ainakin toisinaan.

Some. Edellä mainittujen aiheuttamien kiireiden myötä (ja osaltaan myös oman laiskuuden vuoksi) sekä blogi ja Insta ovat jääneet huhtikuussa vähemmälle huomiolle. Alkuvuodesta pidin ahkerasti photoshooteja itsekseni kotosalla ja kirjoittelin postauksia jopa varastoon asti. Nyt en ole vaan saanut uhrattua ajatusta tai varsinkaan aikaa moisille. Miten ollaankaan päädytty tähän, että nyt on huhtikuun 27. päivä ja olen julkaisemassa vasta kolmatta postausta tälle kuulle! Toki olen (onneksi) oppinut olemaan armollisempi itselleni postailun suhteen, enkä väkisin rupea iltamyöhällä vääntämään tekstiä vain että saisin jotain julkaistua. Toki tämänkin postauksen voisi jossain mielessä mieltää täytesisällöksi. Tällaiset kuulumispäivitykset ovat kuitenkin mun mielestä toisinaan äärimmäisen tarpeellisia.

Gradu. Voi se gradu, se on jäänyt vähän huomiotta tässä viime aikoina, kun olen keskittynyt muihin hommiin. Mun pitäisi olla varmaan jo paljon pidemmällä, mutta jotenkin en ole keväällä osannut kunnolla tarttua kiinni työhön, jonka palautus on joulukuussa. Huomenna aion jälleen panostaa aineiston käsittelyyn. Kesällä varmasti pitäisi vähintään litteroida, jotta syksyllä olisi ainakin aineisto valmiina toimintaan. Mua vähän kuitenkin pelottaa, miten saan itseni tekemäään koulutöitä kesällä, kun olen kokopäivätöissä ja joskus olisi kiva lomaillakin. Ehkä ne kunnon kesälomat saavat kuitenkin nyt odottaa tuleviin vuosiin.

Arki. On yllättävän vaikea olla tässäkin kohdassa puhumatta edellä käsitellyistä aiheista, mutta yritän. Olen ostanut pitkästä aikaa kasan uusia vaatteita, kesää varten ja noin muutenkin. Erityisesti olen rakastunut mun uuteen huppari+lökärisettiin, se on maailman pehmoisin ja mukavin päällä, istuu ihan superhyvin ja on älyttömän herkullisen laventelin värinen! Olen käyttänyt noita joka päivä siitä asti kun ne postista hain, ja nyt mua pelottaa heittää ne pesuun, etten vain pilaa niitä. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin olla sen aika, toivotaan siis parasta!

Lukuharrastus oli taas hetken tauolla. Eilen kuitenkin tartuin pitkästä aikaa kirjaan, ja nytkin tätä kirjoittaessani odotan, että pääsen jälleen tarinan maailmaan. Mulla on siis edelleen maaliskuussa aloittamani Keskiyön aurinko kesken. On todella kiehtovaa lukea tarinaa Edwardin näkökulmasta ja saada uutta tietoa hahmoista ja tapahtumista, mutta on ne alkuperäiset Twilightit vaan parempia. Edward vaan hölisee ja ajattelee ihan liikaa, Bellan kertoessa ei lukijana pääse kyllästymään.

Kevääseen on mahtunut iloa ja murheita. Selailin yhdessä vaiheessa huvikseni monta kertaa päivässä asuntoilmoituksia, vaikka muutto ei ole vielä vuoteen ajankohtainen. Käytiin piipahtamassa ekaa kertaa mökillä viikko sitten ja odotan niin kovasti kesää ja kunnon mökkeilyä. Juttelin viime viikolla pitkästä aikaa kunnolla yhden rakkaan ystävän kanssa ja tällä viikolla pääsen näkemään pitkästä aikaa useampaakin rakasta, enkä meinaa malttaa odottaa.

Tässä ehkä nyt pientä päivitystä viime päivien ja viikkojen kuulumisiin. Mitäs teille kuuluu? ♥️

Liity lukijaksi tästä!

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulumispostaus! Nää on todellakin tarpeellisia aina silloin tällöin, ja ainakin mulla joku luovuuslukko tuntuu aukeavan hyvin sen jälkeen, kun on eka kirjoitellu kuulumisia :) Mistä aiheesta aiot tehdä gradusi? Graduprojektista olisi sitten mielenkiintoista kuulla lisää, kunhan sen pariin pääset paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mäkin ehdottomasti kaipaan kuulumis- ja arkipostauksia aina välillä, ainaisista vahvasti temaattisista postauksista jää helposti aito minä ja elämä taka-alalle. Ja kiva kuulla jos kiinnostaa, ehkä kirjoitan siitä enemmän vaikka syksymmällä! Teen graduni näillä näkymin koodinvaihdosta ja sanahauista ulkosuomalaisessa podcastissa :)

   Poista
 2. Oli kiva lukea sun kuulumisia :) Tsemppiä viimeisiin kouluhommiin!

  VastaaPoista