keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Vappuviikonloppu 2021

Saippuakuplia, ystäviä ja perhettä, herkkuja, taivaisiin juokseva Mupe ja hyvää fiilistä.

Vappuviikonloppu tarjosi hyvän mahdollisuuden nollata koulutehtävien murehtimisesta ennen kesätöiden alkua. Vappuaattona käytiin äidin kanssa syömässä ja kiertelemässä kauppoja. Ostin munkkeja ja äiti oli tehnyt simaa. 

Vappupäivä hengattiin kavereiden kanssa, tehtiin lenkki ruuhkaisessa keskustassa, puhalleltiin niitä saippuakuplia, syötiin ja naurettiin. Jätettiin haalarit kotiin, mutta ainakin mun mekossa oli haalareiden värit, vihreä ja musta. Otettiin iso kasa valokuvia ja iloittiin toistemme seurasta ja hyvistä keskusteluista. Samalla harmiteltiin, kun ei tälläkään kertaa saatu koko porukkaa kasaan (tämä on opiskeluaikana onnistunut meiltä vain yhden vappuaaton verran), ja kauhisteltiin, miten vuoden päästä vietetään viimeistä yhteistä opiskelijavappua.

Vappupäivänä sain myös söpöimmän yllätyksen, kun kuriiri ilmestyi oven taakse Muumipeikko-vappupallon kanssa! Hänet ristittiin tuttavallisesti Mupeksi, ja todettiin, että hänen narunsa on ilmeisesti solmittu väärään kohtaan, sillä hän juoksee iloisesti kohti taivasta. Hän hengailee nyt mun kämpän nurkassa lampunvarjostimeen sidottuna ja ilahduttaa mua aina, kun häntä vilkaisen. Vappuaattoiltana en jaksanut enää väsätä ruokaa, joten tilattiin ihan maailman parhaat burgerit Mortonista. Todella lämmin suositus, näitä onneksi löytyy ympäri Suomea, joten ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Sunnuntaina vietettiin pitkästä aikaa laatuaikaa perheen kesken. Syötiin todella hyvin, leikittiin autoilla, potkittiin jalkapalloa ja piirrettiin rekkoja. Sain myös jälleen hämmästellä, miten hurjan nopeasti nuo pienet kasvavat. Ei olla nähty ikuisuuteen, ja hän on kuin eri ihminen! Hän myös ensimmäistä kertaa kutsui mua nimeltä, ja oli aivan ihanaa olla hänelle Hanna ♥️ Sunnuntaiaamuna luin myös loppuun Keskiyön auringon, ja nyt mulla on ihan kauhea Twilight-kuume! Tahdon lukea lisää, mutten halua kuitenkaan heti perään aloittaa alkuperäistä saagaa alusta. Tarvitsisin nyt kipeästi uutta Twilight-luettavaa, lisää uutta tietoa ja näkökulmaa. Ainakin taidan tietää, mitä leffaa viikonloppuna katsotaan, heh. Maanantaina puolestaan aloitin viimeisen Neiti Peregrine -kirjan, se vaan ei mulla oikein toimi iltalukemisena, kun alkaa pelottaa. Hups!

Maanantaina mulla oli todellinen panostuspäivä, ainakin puoliksi. Aloitin ja palautin ranskan lopputehtävän, kirjauduin journalismikesäkurssille ja tein ennakkotehtävät, palautin yhden suomen kielen lopputehtävän ja jatkoin toista. Mulla alkaa tänään keskiviikkona kesätyöt täysipäiväisesti, ja mun tavoite oli saada kaikki mahdolliset koulutyöt hoidettua sitä ennen pois alta. Tiistai mulla meni kuitenkin täysin opiskeluhommia vältellessä, vaikka itseni kiireisenä pidinkin. 

Tämän viikon aion nyt kuitenkin hyödyntää aamupäivät tehokkaasti ennen iltavuoroja. Tänään olen syönyt jo aamupalaa, laittanut itseni valmiiksi, jatkanut tehtävää, leiponut piirakan, pakannut eväät töihin ja kirjoittanut tämän postauksen. Kokkaaminen vie vähän ikävästi aikaa pois koulutöiltä, ja huomenna täytyy tiskatakin ennen töitä, mutta tällä viikolla teen kuitenkin viimeisetkin koulujutut, vaikka menisikin vähän viikonlopulle.

Ehkä hassuinta tässä hetkessä on, etten malta odottaa lähteä töihin. Mulla on nyt ollut sopivasti pieni hengähdystauko töistä ennen kesän alkua, ja olen oikeasti innoissani kaikesta, mitä kesä tuo töiden puolesta tullessaan! Ihan mahtavaa myös, että nyt ei tarvitse samalla tavalla jännittää kuin vuosi sitten, kun kaikki on pitkälti tuttua. Olen vain onnellinen siitä, että talven keikkailun jälkeen pääsen taas täysipäiväisesti hommiin ja kunnolla menoon mukaan, ja sen myötä ehkä toteuttamaan taas erikoisempiakin projekteja.

Miten sun vappu meni? Entä millainen kesä teillä on tulossa, onko opintoja vielä jäljellä?

Liity lukijaksi tästä!

2 kommenttia:

  1. Miten ihanat nää kuvat, niin pirtsakoita! *.* Ja sun vappukin kuulostaa ihan mahtavalta! Morton on todellakin superhyvä ravintola, vitsi ne ranskikset vie ihan kielen mennessään ♥ Täällä kesätöiden alku lähestyy koko ajan, mutta pari koulutehtävää pitäisi ennen sitä saattaa vielä maaliin. Yksi itsenäinen historian kurssi jää luultavasti vielä kesän ajaksi loppuun työstettäväksi D: Jotenkin on niin hankalaa pakertaa sen parissa, kun kyseessä on kuitenkin ''vain'' sivuaine ja koko kurssi on itsenäinen. Mutta onneksi aikaa on vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😍 tsemppiä sulle töihin ja opintoihin, itsenäinen tekeminen on kyllä aina niin vaikeaa, varsinkin jos ei ole deadlineja 😶

      Poista