torstai 30. syyskuuta 2021

Travel bucket list

Olen sanonut tämän jo aiemmin ja sanon nyt uudestaan: ai kamala kun on ikävä matkustamista. En halua turhaan nostaa haaveitani pintaan, mutta nyt kun (ehkä) (melkein) matkustus alkaa hiljalleen tulla jälleen mahdolliseksi, on mun into ja kuume noussut uusiin ulottuvuuksiin. 

Olen pienen elämäni aikana ehtinyt nähdä ja matkustaa vaikka ja missä, ja ehkä juuri sen vuoksi kaipaan uusia maisemia ja uusia seikkailuja arjen keskelle. Ja kun haaveilen matkustamisesta, mun mukavuudenhaluinen puoleni haikailee takaisin tuttuihin, hyväksi koettuihin ja kerrassaan ihaniin kohteisiin.

Kuitenkin mulla on takataskussa myös lista kohteista, joissa en ole  koskaan käynyt mutta jotka tahdon jokin päivä vielä valloittaa. Tässä mun travel bucket listissä olevat paikat ovat siis sellaisia, missä en kertaakaan ole vielä elämässäni käynyt.

Islanti. Luonto ja valokuvaukselliset maisemat, jotain erityistä. Ne Islannissa vetoaa mua ja varmaan aika montaa muutakin. Muistan joskus ajatelleeni, että sitten kun mä opin valokuvaamaan, voin matkustaa Islantiin, haha

Uusi-Seelanti. Tänne tuskin tulee ihan heti lähdettyä valtavan pitkän matkan vuoksi, mutta joku päivä. Jostain syystä juuri Uusi-Seelanti kiinnostaa mua enemmän kuin esimerkiksi Australia. Lämpöä, maisemia, trooppista tunnelmaa kuitenkin länsimaalaisessa kohteessa.

Britannia-kierros. Tämä on tällä listalla mulla ehkä ykkösenä! Tahdon nähdä Brittejä enemmänkin kuin Lontoota ja lähialueita, sillä en tosiaan ole käynyt Lontoosta kuin tunnin junamatkan päässä. Englantilaiskyliä, Skotlanti ja Wales. Myös Irlantiin tahdon joskus päästä. Myös Jenkkien kierros olisi aivan mahtava, mutta ei ehkä vielä yhtä realistinen.

Lappi. Jep, pohjoisimmat paikat missä olen koskaan käynyt ovat Oulu ja Ruka. Lappi on mulle vielä suuri ja tuntematon, mutta kyllähän sinnekin pitää joskus vielä päästä.

Tanska. Kööpenhamina vaikuttaa niin suloiselta kaupungilta ja muutenkin Tanska todella kiehtoo. Vielä en ole sinne asti päässyt, mutta joku päivä.

Auschwitz. Tämä on ollut äidin haaveena pitkään ja ollaan vuosia puhuttu matkasta, mutta vielä ei olla saatu aikaiseksi. Uskoisin, että tämä olisi todella ikimuistoinen, vaikkei se kaikista iloisin reissu, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Useampi tuttu on viime vuosina käynyt myös Tsernobylissä, ja jos kokemuksia ja elämyksiä kaipaa, voisin ehdottomasti senkin lisätä omalle listalleni.

Hollanti. Olen ollut ties kuinka monta kertaa Amsterdamin lentokentällä välilaskulla, mutta muuten Hollanti on mulle täysin vieras paikka. Kaikki muut kuitenkin hehkuttavat niin paljon Hollantia, että pitää itsekin käydä piipahtamassa.

Keski-Eurooppa muutenkin. Saksaa lukuun ottamatta Keski-Eurooppa on jäänyt ihan mun reissujen ulkopuolelle. Sveitsi, Itävalta, Belgia. Kuten tästä listasta ehkä huomaakin, mä en enää niin kaipaa esimerkiksi Aasiaan, vaikka esimerkiksi Kiina ja erityisesti Thaimaa ovat olleet aiemmin meidän matkavakkareita. Mua kiinnostaa Eurooppa ja länsimaat, tietty tuttuus ja turvallisuus. Ja kuten huomaa, mulla on näitäkin kohteita ihan sikana vielä näkemättä.

Jos ihan realistisia ollaan, niin tosiaankin ensisijaisesti himoitsen tällä hetkellä matkaa Lontooseen, Kreikkaan tai vaikka Ranskaan tai Saksaan, jonnekin minne himoitsen takaisin, jonnekin jossa tiedän olleen hyvä olla. Mulla ei ole siis hinkua lähteä heti ruksaamaan kohteita pois tältä listalta. Musta on kuitenkin aivan ihana ajatella, että mulla on vielä koko loppuelämä aikaa kiertää maailmaa. Ja jos mä nyt kävisin läpi saman tien kaikki mahdolliset paikat, mitä haaveiltavaa mulla sitten enää olisi? Niinpä, haaveita on ihana toteuttaa, mutta ainakin melkein yhtä ihanaa on ihan vain haaveilla.

Oletko sä käynyt näissä paikoissa? Mistä matkakohteesta sä haaveilet?

Liity lukijaksi tästä!

2 kommenttia:

  1. Tehtiin kaverin kanssa astetta isompi travel bucket list tässä taannoin: 50 reissua ja vielä enemmän maita! Joulun aikoihin olisi tarkoitus lähteä taas valloittamaan maailmaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, kuulostaa mahtavalta! Tsemppiä teille reissuihin <3

      Poista