keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Kesälomareissu Turkuun + kuvapäiväkirja

Mulla alkoi kesäloma (eli päättyi kesätyöt) reilu viikko sitten, ja lomailen nyt kaksi viikkoa ennen opintojen alkamista. Pienen loman kunniaksi tahdottiin tehdä pieni matka. Koska ulkomaille ei vieläkään pääse, päätettiin siis matkustaa kotimaassa. Varattiin siis majapaikka pariksi yöksi, ja viime viikon maanantaiaamuna ajettiin äidin kanssa Turkuun. 

Turku on meille molemmille kohtalaisen vieras kaupunki, joten oli kyllä semisti turistifiilis. Yövyttiin vaatimattomassa mutta oikein mukavassa bed and breakfastissa keskustan kupeessa, jonka pienistä jaetuista kylppäreistä tuli mulle ihan laivafiilis. Keskustori, tavallisesti avara mutta nyt suuren rempan keskellä, puolestaan muistutti mua Tukholmasta.

Otettiin matka suhteellisen rennosti. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului lähinnä kävelyä, kiinalaista ruokaa ja kakkua. Pysähdyttiin kahville Gaggui-kahvilaan, ja oli niin suloinen paikka! Otin vadelmajuustokakun ja kaakaon, ja oli ihan supernamia.


Toisena päivänä me suunnattiin Naantalin vanhaan kaupunkiin. Kesäsesonki alkoi olla jo ohi, joten koko paikka oli ihan tyhjä. Silti koko paikka oli todella suloinen, ja sää ihan mahtava. Vietettiin hyvä hetki kirkkoa ihmettelemässä ja kierrellen hautuumaata, lounastettiin buffetissa ja pujoteltiin puutalojen keskellä. Illemmalla lähdettiin taas kävellen kaupungille, ja syötiin pizzaa joen rannalla, niin kuin moni teistä ehdottikin!


Keskiviikkona oli meidän toisen "isomman" kohteen vuoro. Kierreltiin Turun linnassa aamupäivä, tosin vain esilinnan puolella, kun ei enää jaksettu lähteä toista puolta kiertämään. Sitten olikin vuorossa ehkä yksi mun eniten odottamista kohteista, nimittäin Raision Ikea! Joo, ei ehkä normaalisti matkata lomareissulla Ikeaan. Mulla oli kuitenkin joka tapauksessa tarve Ikea-visiitille, me oltiin autolla liikenteessä ja meistä oli hauska käydä kurkistamassa meille kokonaan uusi ja vieras Ikea. Ei saatu lopulta mukaan, mitä tultiin hakemaan, mutta luonnollisesti pari ekstrajuttua löytyi.

Alun perin meidän oli tarkoitus keskiviikkona siirtyä seuraavaan, ennalta määräämättömään kohteeseen, mutta lopulta otettiin vielä yksi ekstrayö Turussa, josta ajettiin torstaina kotiin. Oltiin jo puolenpäivän aikaan kotona, ja Instaseuraajat ehkä huomasivatkin, että mä vietin sitten loppupäivän ahkerasti siivoillen ja järjestellen. Perjantaina päästiin sitten lopulta myöskin Vantaan Ikeaan, ja sain hommattua uuden hyllyn, jota edellisessä postauksessa jo esittelinkin.

On se kaikenlainen reissaaminen ja tietty arjen pakoilu vaan niin tarpeellista ja ihanaa ainakin mulle. Ensi viikonloppuna käydään taas pienellä reissulla loman lopun kunniaksi, ja vapaa opiskeluaikataulu mahdollistaa vielä yhden ekstrapyrähdyksen ensi viikolla. 

Ja jep, maanantaina mulla onkin syksyn ensimmäinen luento. Tänään mä ylitin itseni ja OIKEASTI edistin jälleen mun graduaineistoa. Pienikin rutistus tuntuu isolta tässä vaiheessa, ja ensi viikolla mun ei ainakaan tarvitse sanoa ohjaajalle, etten olisi saanut loman aikana mitään aikaiseksi, haha. Mutta vähän tässä alkaa kauhistuttaa tuleva syksy, tajusin nimittäin tässä yksi päivä että mulla on tosiaan kolme kuukautta aikaa käytännössä kirjoittaa gradu. Syksyn mittaan onkin sitten varmasti luvassa taas opiskelu- ja graduaiheista sisältöä niin täällä blogissa kuin Instankin puolella!

Ootko sä reissannut kesän aikana kotimaassa?


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

7 kommenttia:

 1. Kerran tuli reissattua kotimaassa, eli käytiin neidin kanssa elokuun alussa Iissä. Siinä samalla vähän nähden Helsinkiä sekä Oulua. 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana pikkureissu 🤍

   Poista
  2. Oli kyllä aivan mahtava minireissu.! 🥰💖 Instagramin puolella tulikin hehkutettua Iitä niin stooreissa kuin muuten. 😊🥰
   (Ig -> @nicola_nigella)

   Poista
 2. En juuri päässyt matkustamaan, ko oli kaikkea muuta härdelliä, mutta päätin käydä kuitenkin Nurmijärvellä. Siitä extremeä teki se, että päätin mennä sinne Kivistöstä fillarilla enkä julkisilla. Lahti ja Porvoo jäi toteutumatta toistaiseksi, Suomenlinnasta puhumattakaan. Suomenlinnan- reissun uupuminen vähän jopa harmitti mua, koska siinä ei vaatisi muuta ko metromatkan keskustaan ja siitä lauttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mikä pyöräreissu! :D ja hei onneksi Suomenlinnaan pääsee vuoden ympäri, ihan kiva talvikohdekin <3

   Poista
 3. Tän tyyliset pienet kotimaanreissut on kyl ihan parhaita, varsinkin jos kohteena on joku ei-niin-tuttu paikka! Mä kävin kesällä Raumalla (kylläkin töiden puolesta) ja Tampereella, jota nyt en sinällään laske kun on mun opiskelukaupunki, mut siellä tuli kyllä ihan turistifiilis kun tuli testattua uusia paikkoja. Kävin mun perheen kanssa esimerkiksi sellaisessa kahvilassa kuin Cafe Katto. Se on Finlaysonin alueella ihan ylimmässä kerroksessa ja siellä pääsee kattoterassille syömään ja voi ihailla kaupunkia lintuperspektiivistä näköalapaikalta tai sellaisella kierroksella jolla kävellään oppaan johdolla siellä katolla ja kerrotaan ymmärtääkseni alueen historiasta yms (me käytiin siis tuolla näköalapaikalla vaan) 😍

  VastaaPoista
 4. Onpa hauska kattoa omia arjen tavallisia maisemia ja paikkoja (no en toki käy kirkoissa tai linnassa joka päivä) tällä tavalla turistipostauksen näkökulmasta!

  Mun kotimaan reissuihin tänä kesänä sisältyi mm. Mänttä, Tampere, Pori ja Joensuu.

  VastaaPoista