lauantai 28. elokuuta 2021

Muuttovlogi ー opiskelijamuutto minikodista toiseen + katsaus nykytilanteeseen

Pian tulee täyteen 13 kuukautta nykyisessä asunnossa eloa. Muutosta on siis jo reilu vuosi aikaa! Kuvasin muuton aikana vlogia, jonka editointi (tai ennen kaikkea itse asiassa siirto puhelimesta koneelle) luonnollisesti vei mulla hieman aikaa ja useamman yrityksen.

Nyt vlogi on kuitenkin julki! Mun vanha asunto oli tosiaan vaivaiset 15,5 neliötä suuri, joten uuden asunnon noin 27 neliötä tuntuivat kerrassaan valtaisilta. Toki vuoden asumisen jälkeen on täälläkin alkanut tila pikkuhiljaa tulla vastaan, mutta on tähän tottuneena hurjaa muistella, millaisia ratkaisuja elo todellisessa minikodissa todellisuudessa vaati. Muistin virkistykseksi pääset kurkkaamaan vanhan asunnon esittelyn täältä.

Ja sitten siihen muuttovlogiin, jei!

Jos videon upotus ei toimi, pääset katsomaan myös tästä linkistä.

Kesä on mulla ainakin ollut yhtä huitelemista. Olen ollut töissä, mökillä ja reissussa, ja tuntuu, että kotona olen käynyt vain pyörähtämässä. Mitään kodinhoidollisia asioita ei siis ole tullut tehtyä tippaakaan.

Nyt kun mulla viikko sitten alkoi loma (!!), alkoi siivous. Eikä vain siivous, vaan yleinen kodin ilmeen piristys ja päivitys. Tiedän, että mulla on edessä taas pitkät ja pimeät syys- ja talvikuukaudet, jotka vietän lähinnä neljän seinän sisässä. Viime talvena tähän alkoi nopeasti kyllästyä, joten nyt tahdon ja kaipaan jotain uutta.

Ennen kaikkea olenkin viime päivät järjestellyt ja yrittänyt luoda entistä tehokkaampia, mutta myös nätimpiä ratkaisuja. Suurin muutos tuli kylppäriin, jonne hommasin uuden hyllyn. Vanha hylly (joka näkyy vanhan asunnon esittelyvideolla) siirtyi siivouskaappiin, jossa kaikki oli aiemmin sekaisin yhdessä laatikossa.

Eteisen hyllyjen tavarat järjestin suuriin nätteihin laatikoihin, ja vähemmän viehättäville lautapeleille tein samalla tilaa kaapin oven taakse. Kirjahyllyn järjestys muuttui vähän rauhallisemmaksi, ja hommasin sen ylle VIHDOINKIN kauan haaveilemani ensimmäisen huonekasvini. Olen niin pitkään haaveillut valuvasta köynnöskasvista juuri tuolle paikalle, joten toivotaan, että onnistun nyt pitämään tämän yksilön hengissä edes hetken verran. Nimiehdotuksia saa hänelle antaa, haha!

Rakastan myös mun uusia vihreitä lakanoita. Koska ajatelkaa, vihreä on vallannut mun sisustuksen ja vaatekaapin ja Insta-feedinkin, mutta nyt vasta sain vihreät lakanat! Nämä ovat niin kauniit, ja sointuvat tänne niin hyvin. 

Olen myös rakastunut noihin vaaleisiin säilytyslaatikoihin, jotka ostin Clasulta. Ne ovat nyt ehkä yksi mun lempiasioita mun kodissa, haha!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

 1. Todella hienolta näyttää.! 🥰💖💕

  VastaaPoista
 2. Sun koti näyttää ihanan viihtyisältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! nyt pitää taas siivota niin pääsee ehkä samaan fiilikseen takaisin :D

   Poista