sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Ranskan asuntoesittely


Oi tämän postauksen kirjoittamista olenkin odottanut, nimittäin Ranskassa oloni asuinpaikan esittelyä! Sainkin mun asuinmuodosta jo jonkin verran kysymyksiä esimerkiksi Instagramin puolella. Päädyin vuokraamaan itselleni täksi neljäksi kuukaudeksi asunnon Airbnb:n kautta. Airbnb on toki esimerkiksi tavallista vuokra-asuntoa hinnakkaampi, mutta tulee näin lyhytaikaisessa käytössä ihan superpaljon kätevämmäksi. Mun ei tarvitse huolehtia kalusteista tai sähkö- tai vuokrasopimuksista, vaan riitti että toin paikalle itseni. Ja loppupeleissä hinta ei ole niin korkea, ettei siitä neljän kuukauden ajan selviäisi.


Mun asunto oli siis valmiiksi kalustettu ja varusteltu. Täältä löytyi huonekalut, petivaatteet, pyyhkeet, astiat ja ruoanlaittovälineet. Noin viikon kokemuksella voinkin todeta, että vaikka tavaraa on osin vähän niukasti, löytyy täältä kaikki tarpeelliset perusasiat. Lakanoita ja pyyhkeitä on yhdet, astioita on useampia. Eniten toivomisen varaa olisi ruoanlaittovälineissä: kattilat ovat pieniä ja kannettomia ja esimerkiksi keittiösakset kävin ostamassa. Kylppäri on toimiva mutta aika pieni: suihkussa mahtuu juuri olemaan (niin kauan kuin lämmintä vettä vain riittää), ja lavuaari on niin pikkiriikkinen, että tasapainottelen hammaskuppiani mieluummin keittiön pöydällä.


Kaiken kaikkiaan olen ihan äärimmäisen tyytyväinen mun asuntooni. Mulla on tilava keittiö, uunia ei ole, mutta pakastelokero oli mukava yllätys. Säilytystilaa on todella runsaasti, enemmän kuin tarvitsenkaan, ja parisängyssä on mukava nukkua ja nojatuolissa loikoilla. Kokovartalopeilin kautta saa myös hyvät peiliselfiet otettua!


Eniten rakastan asunnon sisustuksen harmonista vaaleaa sävymaailmaa, mun henkiselle hyvinvoinnille tekee todella paljon se, että mun ympäristö on kaunis. Mun tekeekin jatkuvasti mieli kaivaa kamera esiin ja ottaa asunnosta ja sisustuksesta kuvia, haha! Eli niitä varmasti tulee somessa näkymään jatkossakin :D 


Ja okei, ehkä vähän huijasin. Vielä enemmän saatan nimittäin rakastaa asunnon isoja ikkunoita, joista tulee valtavasti valoa sisään, ja sitä, että näen ikkunasta muutakin kuin vastapäisen seinän niin kuin kotona. Musta on ihana katsella ikkunasta ylös vastapäisten talojen kattoja ja kaikenlaisia koloja ja nurkkauksia. Musta on ihana katsoa, kun sade ropisee ikkunaa vasten tai kun aurinko laskiessaan värjää taivaan upeilla sävyillään (ja vain hetkeä tämän kirjoittamisen jälkeen päädyin seisoskelemaan pariksikymmeneksi minuutiksi ihailemaan ja kuvailemaan upeaa auringonlaskua koko päivän kestäneen sateen jälkeen).


Kun purin tavarani toisena päivänäni, tein myös pikkiriikkistä uudelleensisustamista. Siirsin toisen ruokapöydän tuolin oven viereen, jotta voin siinä istuen laittaa kengät jalkaan ja ottaa pois, vaihdoin (vielä ainakin tyhjän) hyllykön paikkaa sängyn päädystä ikkunan alle ja siirsin nojatuolia hieman sivummalle. Ihonhoitotuotteeni järjestin sängyn viereen lipaston päälle ja meikit toisen hyllykön päälle peilin viereen, astioita hyödyntäen. Musta on aivan ihana päästä tekemään pientä tuunausta ja järjestelemään tavaroita juuri mulle sopivaan tyyliin, vaikka asunto onkin jonkun muun sisustama ja kalusteita on hyvin rajallisesti. 


Mitä tykkäät mun väliaikaiskodista?

Liity lukijaksi tästä!

1 kommentti:

  1. Aivan ihanan seesteinen koti! Mä tykkään eniten just tuosta, että tavaraa on vähän. Meillä on just nyt liian kalustettu asunto ja jos tavarat olis omiani heittäisit vähintään puolet mäelle. 😆

    VastaaPoista