tiistai 7. helmikuuta 2017

SANANEN RASISMISTA JA AVULIAISUUDESTA


Tänään olin tavallisesti tulossa kotiinpäin. Metroaseman portaissa oli vanhempi mieshenkilö matkalaukun kanssa, ja hitaasti porras kerrallaan teki matkaa alaspäin. Paikalle tuli luultavasti Lähi-idän suunnilta kotoisin oleva nuori mies, joka vikkelästi tuli vanhan miehen luo, tarjosi kantoapua, ja siinä samassa kipaisi portaat alas matkalaukun kanssa. 

Siinä missä moni suomalainen saattaa enemmän tai vähemmän itsekseen ajatella olevansa sivistyneempi, älykkäämpi tai menestyneempi kuin satunnainen nuori maahanmuuttaja, ei heitä juuri näy toteuttamassa näitä arjen pieniä epäitsekkäitä tekoja. Aina on liian kiire, kyllä joku muu auttaa tai kyllä he pärjäävät itse. Kun me viime kesänä tultiin Kaislan kanssa Lontoosta, matkalla majapaikastamme lentokenttäjunaan mulle tarjottiin kaksi kertaa kantoapua ison matkalaukkuni kanssa. Apua kyllä tarvitsinkin, mutta koskaan ei ole tuntematon suomalainen mulle kantoavuksi ryhtynyt. 

Joten ennen kuin ruvette valittamaan siitä, että mamut vie teidän naiset, niin voisiko se johtua siitä, että heiltä löytyy lähimmäisenrakkautta silloin, kun muut vain kävelevät ohi?

9 kommenttia:

 1. Kun aloin lukea tekstiä luulin ensin, että vanha ukkeli olisi alkanut huutaa nuorelle, että älä ny varasta mun matkalaukkua! Ei nyt kuitenkaan sentään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha se olis kyllä ollut ihan mahdollinen jatkumo! Ja jos totta puhutaan, niin mä kävelin jo poispäin tässä vaiheessa aika kovaa, voi se olla että se mies vähän järkyttyikin tästä kun olin kääntänyt selkäni :D

   Poista
 2. Tämä on kyllä totta! Itse oon paljonkin harjotteluissa ollut tekemisissä maahanmuuttajien kanssa ja voin kyllä sanoa että suurin osa näistä henkilöistä on ollut täysin muuta kuin "stereotyyppisesti" sanotaan. Todella kohteliaita ja avuliaita ovat olleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Suomessa kun on vielä aika vahvat namu/pakolaisstereotypiat, pitää vaan tajuta että harva niihin oikeastaan uppoaa, ihan niin kuin jokaisessa stereotypiassa.

   Poista
 3. Ihana pieni huomio arkielämästä! Suloinen ele tältä auttajalta :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä oli, ihana että on ihmisiä jotka eivät epäröi lähteä auttamaan ku näkee toisen sellaista ehkä kaipaavan :)

   Poista
 4. Kirjoitat todella ihanasti <3 Jään myös lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit käydä myös kurkkaamassa minun blogiani! https://jessyina.blogspot.fi

   Poista
  2. Voi kiitos, mukava että tykkäsit ja ihanaa että viihdyt täällä mukana! :)

   Poista