sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Lontoo bucket list - mitä aiotaan tehdä viikon loman aikana

Apua, mä en voi uskoa, että me lähdetään Lontooseen jo h u o m e n n a! Lontoo on mun ikilempparikaupunki ja tässä vaiheessa jo sen verran tuttu, että mulla on aika hyvät suunnitelmat siitä, mitä tahdon tällä kertaa tehdä ja nähdä. Samalla lähden tälle reissulle ehkä vähän rennommalla asenteella nimenomaan lomailemaan, Lontoossa olen kuitenkin ollut niin monta kertaa ja varmasti tulenkin takaisin palaamaan vielä monesti, niin ei ole stressiä saada mahdollisimman paljon aikaiseksi ja tehdä ja nähdä ja sulloa koko viikko täyteen ohjelmaan. On mulla kuitenkin jo lista mielessä, mitä kaikkea toivon meidän Lontoo-viikon sisältävän, ja vaikka en otakaan painetta jokaikisen kohdan toteutumisesta, odotan mä näitä kaikkia innolla.


✰ Primark. On ehkä vähän surullista aloittaa lista tällä, mutta niin se vaan on. Nyt kun mä olen jo ehtinyt viime vuosina tottua Primarkin valikoimaan ja hintatasoon, ei mun edes tee mieli shoppailla kotona. Tuskin ihan hirveästi tavaraa tulen tällä kertaa ostamaan (tai niin mä ainakin tässä vaiheessa vielä luulen), mutta voi kun mä odotan, että pääsen pitkästä aikaa taas Primarkiin (jo heti huomenna!!) ♡ Lontoon shoppailumahdollisuudet innostaa muutenkin, esimerkiksi Stradivariuksesta olen monesti tehnyt löytöjä hyvään hintaan, unohtamatta tietenkään Superdrugin kaltaisia halpojen meikkien keitaita.


✰ Syödä hyvin. Me asutaan mun tädin luona, jonka kokkailuja on aina yhtä ihana syödä. Lontoossa on kuitenkin ihan valtavasti ihania ravintoloita: Nando's on ikilemppari, Wasabin ja Itsun herkulliset ja edulliset take away -sushit, Five Guysin hampparit, joiden perään olen kuolannut aina viime maaliskuun Nykin reissulta asti. Tällä reissulla meinataan vihdoin myös kokeilla Lontoon Forrest Gump -teemaista Bubba Gump Shrimp -ravintolaa (oltiin New Yorkissa ja vaikka hinnat luonnollisesti olivat taivaissa, on ravintolan teema vaan niin ihana <3), ja mua kiinnostaisi myös Gordon Ramsayn uusi pizzaravintola. Voi voi, viikko alkaa käydä lyhyeksi.

✰ Oman kohtansa listalla saa myös Lontoon söpöt kahvilat. Peggy Porchen Cakes saatiin yliviivattua listalta jo viime reissulla, mutta supersuloinen Elan Café on vielä kokeilematta, vaikka ohi monesti olenkin bussilla ajanut. Käykää vaikka tsekkaamassa Ellin kyseisestä kahvilasta tekemä postaus, eikö vaikutakin houkuttelevalta! Sky Garden on myöskin ollut vuosia mun listalla, ja tälläkin kertaa meillä jäi liput sinne varaamatta, mutta ehkä onnistutaan pääsemään sisään ilman varausta?


✰ Itä-Lontoo-kierros. Pitkään olen jo suunnitellut paluuta vanhoille "kotikulmilleni", ja onneksi sain äidinkin innostumaan ideasta. Ensin Stratfordiin Westfield-kauppakeskukseen (johon on avattu Lontoon ensimmäinen Morphe-kauppa!!), siitä bussilla Leytoniin kurkkaamaan vanhat kotikulmat, ja kävelylenkki Leytonstoneen, jossa on muun muassa mun lempparikahvila The Wild Goose Bakery, josta sain kerran kolme vuotta sitten maailman ihaninta porkkanakakkua, josta olen haaveillut siitä asti!

✰ Kävisin läpi vanhat vakkaripaikat: Harry Potter -kauppa King's Crossin aseman laiturilla 9 3/4, British Libraryn lahjatavarakauppa ja Covent Garden. Muita lemppareita ovat brick Lane Market, Camden Market ja Notting Hill ja Portobello Road Market (markkinoita kun Lontoossa riittää), saa nähdä kuinka innoissamme olemme kuitenkaan niitä kiertämässä syyssäillä. Toisaalta tällä hetkellä ensi viikolle on luvattu oikeinkin mukavia säitä, ainakin koto-Suomeen verrattuna, että ehkä sitä vietetään aikaa ulkona ihan mielelläänkin!


✰ Greenwich. Mä olen käynyt Greenwichissä viimeksi ihan pienenä, joten kiva mennä pitkästä aikaan ihan kuin uuteen paikkaan!

✰ Lontoossa pitää tietenkin joitain näytöksiä nähdä, vielä vaan ei yhtään tiedetä, mitä! Potter taitaa tälläkin kertaa jäädä välistä, kun se ei äitiä taida pahemmin kiinnostaa. Vähän oon miettinyt esimerkiksi Waitressia tai The Play That Goes Wrongia, mutta valikoimathan ovat valtavat! Jos teillä on vinkkejä Lontoossa pyörivistä näytelmistä tai musikaaleista, joista voi nauttia ja pysyä kärryillä rajallisemmallakin kielitaidolla, vinkatkaa ihmeessä, äiti kun on huolissaan ettei ymmärrä  :D


✰ Oikeasti odotan vain täydelliseen Lontoo-fiilikseen uppoutumista, Oxford Streetin, Regent Streetin, Carnaby Streetin ja Piccadilly Circusin seilaamista, kerrosbusseja ja undergroundeja! Me ei viime visiitillä kuljettu undergroundilla ollenkaan ja mulla on sitä ihan ikävä, kun Lontoo-kesänäni metro oli mun ensisijainen kulkuneuvoni, voi kuinka monta tuntia Lontoossa tulikaan kulutettua metrossa istuen, katsellen Netflixiä offlinessa tai kuunnellessa musiikkia! Lontoo on vaan unelma, en voi uskoa, että kohta olen taas aivan-kuin-kotona ♥️

Jos Lontoo-kuulumiset kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti seurailla mun instaa ensi viikolla (@sannalovesfood!), varmasti ainakin stooreja päivittelen ahkerasti. Iikiikiik ei enää monta tuntia, 11 tunnin päästä ollaan jo koneessa ja 14 tunnin päästä perillä! Lontoo, here I come!

Tsekatkaa myös mun keväällä kirjoittamani samankaltainen, hypoteettinen Lontoon to do -lista!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia: