sunnuntai 31. toukokuuta 2020

15 minuutin tomaatti-katkarapugnocchit

Mulla on noin miljoona eri reseptiä ja ruoka-aiheista postausta suunnitteilla ja arkistoihin unohdettuina. Tällä viikolla kuitenkin tuli kokeiltua niin namia ruokaa, että piti päästä heti jakamaan teillekin (ja kirjoittamaan tänne itselleni muistiin). Taisin syödä ensimmäistä kertaa gnoccheja, eli siis perunasta tehtyjä "pasta"mykyjä, kun asuin Lontoossa. Siitä asti olen yrittänyt etsiä niitä kaupasta, tuloksetta. 

Tänä keväänä onnistuin kuin onnistuinkin lopulta bongaamaan tuoreita gnoccheja K-kaupan tuorepastahyllyltä. Ekalla kerralla tein vain tavallisen voi-valkosipuliversion, johon olen aikaisemmin käyttänyt ihan vain gnocchi-nimellä kulkevaa pastaa. Mulla pasta on viime vuosina ollut aika lailla pääasiallinen ravinto, ja nyt viime aikoina olen tietoisesti yrittänyt kehitellä enemmän muita ruokia.

Alkuviikosta mulla oli sitten taas ihan kauhea kriisi sen suhteen, mitä teen ruoaksi. Polveilevan pohdinnan tuloksena päädyin kokeilemaan yhdistelmää, jota en ollut koskaan aiemmin kokeillut ja jonka toimivuudesta mulla ei ollut mitään takuuta: gnoccheja, katkarapuja ja tomaattikastike. Todennäköisyydet tämän ruoan suhteen olivat aika lailla fiftyfifty, ja sain kyllä yllättyä miten herkullista siitä tulikaan!

Vaikka gnocchit muistuttavatkin pastaa, ovat ne paljon täyttävämpiä. Yhdestä kaupan 500 gramman pussista riittää hyvin kahteen annokseen. Lisäksi niiden valmistus on ihan superhelppoa, kun keittoaika on huimat kaksi minuuttia. Katkarapuja mulla oli valmiiksi pakkasessa, ja otin ne hyvissä ajoin sulamaan, jotta ne olivat käyttövalmiita ryhtyessäni kokkailemaan. Katkiksiahan, ainakaan näitä pakkasen esikypsennettyjä, ei myöskään tule paistaa tai muutenkaan liikaa keittää vaan ihan nopeasti käyttää pannulla, etteivät ne sitkastu. Tämän ruoan valmistuksen hitain osio olikin odotella veden kiehumista, ja katkarapujen sulattamista lukuunottamatta valmistukseen kuluu alusta loppuun helposti alle vartti. Ja on hyvää. 

Mä menin tämän reseptin kanssa vähän "mitä kaapista löytyy" -tyylillä, eli soveltaminen on aina, noh, soveliasta!


15 minuutin tomaatti-katkarapugnocchit, 2 annosta


Pussi gnoccheja (500g)
Purkki säilyketomaatteja (itse ostin Muttin kuorittuja kirsikkatomaatteja, mutta tällä tuskin on niin väliä)
Sulatettuja katkarapuja (ei mitään hajua minkä verran, puoli pussia, 200g? sen verran mikä tuntuu sopivalta)
Punasipulia
1/2-1 chili
Valkosipulinkynsi
Suolaa, pippuria, yrttimaustetta
Päälle parmesaania

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää katkaravut, tölkkitomaatit ja mausteet pannulle samaan aikaan, kun kaadat gnocchit kiehuvaan, suolattuun veteen. Anna kiehua paketin ohjeen mukaan pari minuuttia ja valuta. Laita gnocchit ja kastike sekaisin, annostele, tarjoile parmesaanin kanssa ja nauti. Ihan älyttömän iisiä.

Joku päivä mä otan tästä vielä taiteellisemman ruokakuvan, mutta nyt mennään tällä ainokaisella. Mun ei nimittäin ollut todellakaan tarkoitus jakaa tätä ohjetta, kun en yhtään etukäteen tiennyt, että onnistuisiko tämä kokeilu ylipäätään. Onnistui, vallan mainiosti. Nam.

Mikä on sun lemppari uusi ruoka, jonka olet löytänyt?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Aah nam, näyttää ja kuulostaa ihan superhyvältä! Pastaruoat eivät melkein ikinä petä ♥ Mun lemppari uutena ruokana on ollu broilerin tai kanan jauhelihasta tehdyt lihapullat, jotka maustetaan currylla. Lisänä sitten bataattiranskiksia niin oi että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi toikin kyllä kuulostaa hyvältä! Mä oon viime aikoina ihan rakastunu bataattiranskiksiin ♡

      Poista