sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Lontoon parhaat noutoruoat ︳AU PAIR -KESÄ

Mä olen viime kesästä lähtien suunnitellut teille erilaisia vinkkipostauksia, jos ikinä Lontooseen tai muualle maahan päädytte. Nyt onkin vihdoin vuoro vinkkailla teille asioista parhaimmasta, nimittäin ruoasta. Lontoon ruokakulttuuri ja syömisvaihtoehdot tahtoisin kovasti Suomeen, varsinkin ne helpot ja valmiit ja herkulliset. Suomessa take away -ruokavaihtoehdot jakautuvat aika lailla Mäkkiin ja Subwayhin, mutta Lontoossa oli onneksi niin monta muutakin. Tässä listaan teille ne muutamat lempparit silloin, kun tahtoo hakea evästä vaikka junamatkalle tai puistopiknikille!


Wasabi & Itsu. Tässä kaksi aasialaista valmisruokapaikkaa, joista molemmista saa niin herkullisia susheja kuin lämmintäkin ruokaa, ja joiden molempien perään aina sushinhimoissani itken. Wasabista saa kuvassa näkyvän sushiboxin vajaalla kahdeksalla punnalla (eli noin kymmenellä eurolla), jolla minä ainakin saan tavallisesti nälän hyvin taltutettua. Itsusta pitää suositella (supermaittavien sushien lisäksi tietenkin) ihania, höyryävän kuumia ja niin herkullisia keittoja. Mulla oli alunperin epäilykseni ketju-takeaway-paikan sushista sen herkkien raaka-aineiden vuoksi, mutta onneksi ystäväni raahasi mut Wasabiin, siitä nimittäin tuli ihan mun lempparipaikka nälän iskiessä vaikka ennen piknikiä tai ulkopaikkakunnille matkustamista.


Pret A Manger. Herkullisia salaatteja ja voileipiä, luomukasviksia ja laaja kahvilajuomavalikoima. Näistä ruoista tulee sekä hyvä mieli, että hyvä olo, enkä enempää voisi ruoaltani toivoa! Mun lempparini on tämä salaatti punajuurella, myskikurpitsalla ja fetajuustolla, mutta esimerkiksi teriakilohisalaatti ja kuvassa näkyvä falafelsalaatti ovat aivan tajuttoman herkullisia. Lontoossa Pretsejä löytyy varsinkin keskustasta ihan joka kulmalta, eli löytämisessäkään ei pitäisi vaikeuksia tulla! Prets löytyy myös muualta maailmasta, eli jos olet lähdössä reissaamaan esimerkiksi Ranskaan tai Jenkkeihin, suosittelen todellakin tsekkaamaan!

Ihan tavalliset ruokakaupat. Esimerkiksi pienemmistäkin Sainsbureista ja Waitroseista saa ihan todella hyviä ja mielenkiintoisia salaatteja ja voileipiä, joita on helppo napata kiireessä mukaan. Muutenkin englantilaisen ruokakauppojen varustelu tuntuu olevan ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Brittien ruokakulttuurissa on niin paljon enemmän vaikutteita ympäri maailmaa, ja erilaiset intialais- ja japanilaistyyliset sekä välimerelliset maut ovat ihan peruskauraa, siinä missä Suomessa on vaikea löytää kiinnostavaa vaihtoehtoa perus-caesarille ja kinkku-juustolle.

Me lähdetään muutaman viikon päästä Lontoo-visiitille, ja oon ihan käsittämättömän innoissani! En malta odottaa paluuta Lontoon ihaniin puistoihin, ravintoloihin ja tietenkin Primarkiin, kaduista, ihmisistä ja yleisestä Lontoo-vibasta puhumattakaan! Mulla on ikävä jopa undergroundiin, vaikkei sitä heti uskoisikaan. Siellä tuli vaan niin paljon viime kesänä istuttua Netflixin offline-versiota seuraillen ja musat kuulokkeissa pauhuten, että ihan haikeus iskee. Mutta kohta mä pääsen taas fiilistelemään kaikkea sitä viikoksi. Ai että ♥


Ootteko te jo reissuillanne kokeilleet näitä paikkoja? Minkä te lisäisitte tälle listalle?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

12 kommenttia:

  1. Ihanaa matkaa jo valmiiksi etukäteen! <3 Voi kun itsekin pääsisi Lontooseen. Vaikuttaa niin kivalta paikalta!

    VastaaPoista
  2. Kivoja vinkkejä, kiitos! Varsinkin kesällä ja hyvällä säällä tulee ostettua noutoruokaa reissussa ja mentyä vaikka johonkin kivaan puistoon syömään. Mukavaa Lontoota, toivottavasti aurinko paistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos näistä oli hyötyä! Kiitos, toivotaan! Vaikka on se Lontoo ihana, vaikka kengät kastuisivatkin :D <3

      Poista
  3. Ah, Pret A Manger ja ruokakauppojen meal dealit <3 mun kaksi heikkoutta, joihin oisin valmis syytämään vaikka kaikki rahani täällä Edinburghissakin. Britit on kyllä tosiaankin noutoruoan luvattu maa :D Tosi kiva postaus, pitää painaa noi sushipaikat ihan ehdottomasti mieleen! Niin ja toivon mukaan sulla on ihan huisi Lontoon reissu sit muutaman viikon päästä - tuu joskus Briteissä vieraillessa tänne Skotlannin puolellekin käymään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pitää joskus matkustaa Englannin ulkopuolellakin! Ja todellakin käyt kokeilemassa noita susheja, ihanaa kun saa helposti mahan täyteen susheilla ilman että pitää maksaa itseään kipeäksi buffetista!

      Poista
  4. Ensimmäiseen ja viimeiseen en oo törmännyt, mutta Pret A nanagerissa kävimme muutaman kerran Lontoon reissulla. Toisella kerralla söin jonkun smoothien (muistaakseni) ja toisella toast-leivän. Ja oli hyvää! Mukavaa reissua sulle ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihania, mun täti on nykyään usein tuonut mulle Pretsistä voileipiä Lontoosta tullessaan kun tietää että tykkään! Kiitos <3

      Poista
  5. Wasabi on rakkautta ♥ Ja noi muutkin kyllä, samoista paikoista hain itekin monesti ruokaa mukaan. Hitsi kun tuli nälkä tätä postausta lukiessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Haha niin sitä taitaa helposti käydä :D

      Poista
  6. Itse aivan rakastuin Brightonissa vieraillessani Itsuun! Wasabista en ollut kuulutkaan, ensi kerralla täytyy etsiä käsiini sekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsu on kyllä ihana! Ja todellakin suosittelen kokeilemaan Wasabia, jos sellainen tulee vastaan :)

      Poista