maanantai 11. kesäkuuta 2018

MUHKEAT PRINSESSAKIHARAT HELPOSTI ILMAN KIHARRINTA


Lähdetään tästä: mä rakastan kiharoita. Mulla on luonnostaan hyvin suora tukka, joten on ihan parasta saada siihen eloa ja vaihtelua. Ongelma vaan on se, että ensinnäkin mulla on hyvin paljon tukkaa niin pituuden kuin paksuuden puolesta, eli kihartaminen on hyvin aikaavievä prosessi, johon en usein jaksa ryhtyä. Toisekseen mun hiukset suoristuvat kaikesta mahdollisesta muodosta hyvin nopeasti, jonka vuoksi on hyvin turhauttavaa edes lähteä mitään niille tekemään. Tällä hetkellä mä en edes omista kunnollista kiharrinta, ja siksi aina yritänkin keksiä erilaisia tapoja tehdä tukkataikoja. Letillähän pidän hiuksiani hyvin suuren osan ajasta, mutta kaikki mahdolliset niistä muodostuvat kiharat ovat aika lailla kadonneet kymmenen minuutin sisällä. Nutturoistakaan ei liiemmin ole apua.

Eilen sitten sain idean, kokeilin, toteutin, ja innostuin täysin. Salaisuus: hiusdonitsit. Kyllä, juuri samat scrunchiet, jotka olivat muotia joskus ysärillä ja ovat nyt tekemässä kovaa paluuta. Uskoisin, että tämä tekniikka on hyvin samankaltainen niin kutsuttujen sukkakiharoiden kanssa (joiden ideaa en ole vielä kunnolla saanut selväksi). Donitsin etuna on se, että se pitää itse itsensä kasassa ja mukana myös sen ympärille väkerretyt hiussuortuvat. Tuloksena muhkeat prinsessakiharat, jotka pysyvät harjauksenkin läpi ja näyttävät niin kauniilta ja täydellisiltä, mutta samalla sopivan rennoilta. Juuri tällaisia kiharoita mä rakastan!


Mun mielestä kiharat tekevät mistä tahansa kampauksesta söpömmän ja jännemmän. Nappaa siis säkin tästä helppo kiharavinkki kesän juhliin tai vaikka rentoon rantapäivään, mä ainakin meinaan hyödyntää tätä keinoa oikein urakalla!


MITÄ TARVITSET DONITSIKIHAROIDEN TOTEUTTAMISEEN:

- Puhtaat hiukset. Tämä on ainakin mun kohdalla ihan ehdoton, likaisille hiuksille voin yrittää vaikka ja mitä, mutta ne pysyvät suorina. Itse pesin aamulla hiukset, ja niiden kuivuttua väkersin hiukset kikkuralle. Vastapestyt hiukset sekä taipuvat nopeammin, että pitävät kiharan pidempään.

- Hiusdonitseja. Tämän tekniikan etu on myös se, että siinä missä kihartimella kihartaessa hiukset pitää jakaa pieniin (mun kohdalla kymmeniin) osioihin, tähän mä tarvitsin vain seitsemän hiusdonitsia. Vähällä siis selviää, mutta luonnollisesti osioiden paksuus vaikuttaa kiharoiden... kiharuuteen? Itse donitsin koolla ei kauheasti merkitystä ole, mutta joustavammat hiusdonitsit sopivat tähän hommaan jäykkiä paremmin!


MITÄ TEET:

- Varmista, että hiuksesi ovat puhtaat ja takuttomat. Ota osio hiuksia, ja laita hiusdonitsi hiusten juureen. Sen jälkeen lähde pyörittämään hiussuortuvaa donitsin läpi uudestaan ja uudestaan niin, että suortuva kiertyy donitsin ympärille. Jatka hiuksen latvoihin asti. Erikseen hiusten päätä ei tarvitse mitenkään kiinnittää, donitsi pitää hiuksen hyvin paikoillaan, joten karkailua tai purkautumista ei tarvitse pelätä!

- Toista koko päähän.

- Anna olla parista tunnista vaikka yön yli. Mä en tainnut malttaa näitä pitää, kuin ehkä 2-3 tuntia, mutta tietenkin jos haluaa varman päälle ottaa on pitempi aika parempi. Nämä kestivät harjauksenkin mainiosti, joten nämä päässä nukkuminenkaan ei sen puolesta olisi ongelma!

- Avaa varovasti. Hiusta ei tarvitse erikseen lähteä purkamaan ja vetämään keskeltä ulos, vaan donitsia pyörittelemällä saa hiuksen hyvin vapautettua. Hius saattaa jonkin verran jäädä kiinni ja yksittäiset karvat mennä solmuun, joten sen takia ei kannata täydellä voimalla lähteä vetelemään. Kuitenkin tämänkin pystyy aika hyvin välttämään, kun harjaa hiukset huolellisesti etukäteen ja myös huolellisesti alunperin rullailee hiukset, ettei lähde hajakarvoja eksyksiin. 


Näissä viimeisissä kuvissa olen harjannut hiukset vielä kertaalleen läpi avaamisen jälkeen, ja todella hyvin tämä kihara pysyi! Muissa kuvissa näkyykin kiharat suoriltaan avaamisen jälkeen. Mä laitoin vielä harjaamisen jälkeen argan-öljyä hiuksia silottamaan.

Mä sanoin jo, että meinaan tällä tekniikalla tehdä kiharat varmaan joka viikko, niin innoissani mä olen tästä innovaatiostani. Tämä on vaan niin helppoa, rullailuun menee ehkä korkeintaan vartti ja sitten vaan annetaan möykkyjen olla!

Lähteekö sulla testiin? Mikä on sun luottohiustenlaittovinkki?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

15 kommenttia:

 1. Hihi, mä käytin just tota menetelmää, kunnes sain lopulta käsiini riittävän hyvät papiljottiviritelmät, jotka tekivät donitsit työttömiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kerranki luulin olevani omaperäinen! 😂 no ei, sen verran simppeliähän tää on ettei ihme että muillakin ollut jo käytössä!

   Poista
 2. Aivan täydelliset kiharat! Mun hiukset on juuri saman tyyppiset kuin sunkin, eli liukkaat, suorat ja mikään ei oikein pysy. Joten näitä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Eihän siinä mitään ainakaan menetä :D

   Poista
 3. Mä ihastelinkin jo Instassa noita sun kiharoita! <3 Aivan ihanat! Pitääkin kokeilla joku kerta tehdä tuolla tekniikalla :)

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava hiusvinkki! Tätä on pakko testata pian, täytyy vain ensin käydä ostamassa lisää hiusdonitseja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha pistä ihmeessä testiin! Onneksi ei tarvitse ihan järjetöntä hiusdonitsivarastoa tähän olla, neljälläkin saa jo tosi hyvää jälkeä!:)

   Poista
 5. Ihan superihanat kiharat! Näiden takia on pakko ostaa pari lisädonitsia, että pystyn kokeilemaan itekin :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😂 mä näytän tällä postauksella tukevan hiusdonitsibisnestä oikein urakalla!

   Poista
 6. Oi miten kivat kiharat! <3 Mä suoristan hiukset lähes joka päivä, mutta kerran pari vuodessa kaipaan kiharoita ja tää vois olla siihen tarkoitukseen ihan huikee ohje! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää kyllä toimii satunnaisiin (tai vähän vähemmänkin satunnaisiin) kiharoihin ihan superhyvin!:)

   Poista
 7. Onpa superihanat kiharat! Pitää varmaan itsekin investoida hiusdonitseihin ja kokeilla, kun en oo vieläkään raaskinut ostaa kiharrinta itselleni tuonne britteihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha suosittelen, mäkin olen vedellyt vuosia rikkinäisellä kihartimella sen kerran, pari vuoteen kun kihartamaan on ryhtynyt! Nyt onneks on vaivattomampikin tapa :D

   Poista
 8. You look so lovely on that curly hair...and the hair stuff that you use.

  VastaaPoista