keskiviikko 29. toukokuuta 2019

PIETARI


Ai että, viime päivät on olleet kiireisiä! Viime viikon alun mökkireissun jälkeen lähdimme neljän yön reissulle Pietariin seurakuntakuoroporukalla. Neljä päivää kavereiden kanssa hengailua, kaupungin kiertelyä, lyhyitä unia, kipeitä jalkoja ja tietenkin kiekkohuumaa. Pujoteltiin metroasemia käsi kädessä, ettei vain hukattaisi toisiamme, ja pitkät matkat liukuportaita ylös kulutimme laulamalla Hämähämähäkkiä ja joululauluja neliäänisesti. Vierailtiin Eremitaasissa (ihan sikahienot katot), Ksenia Pietarilaisen haudalla (koko hautausmaa oli ainakin näin kesällä niin upea, että mielellään siellä itsekin sitten joskus makoilisi), Verikirkossa (saatiin valitus kun laulettiin rukousta ja ylistystä "koska päiväsaikaan kirkko on museokäytössä", heti perään turistiporukat ja -oppaat tulivat kiittelemään meitä) niin kuin parissa muussakin kirkossa. Lauantaina suunniteltiin aikataulu niin, että ehdittiin hotellille takaisin katsomaan peli, ja kun Venäjän tv katkaisi lähetyksen ennen Maamme-laulua, laulettiin itse. Samoin tehtiin laivassa kultaottelun jälkeen, kun televisiossa ei ollut ääniä, ja perään tietty Finlandia. Maanantaiaamuna tultiin aikaisin kotiin, ja muutaman tunnin päikkärien jälkeen piti lähteä kurkkaamaan kultajuhlia 50 000 kaverin kanssa.

Tämän ankaran reissu- ja puuhaputken jälkeen oonkin siirtynyt ihan eri hommiin, kun tämän ja ensi viikon vietän vahtiessani rakasta siskonpoikaani. Viime yönä nukuin myös ihanat 9 tunnin yöunet ensimmäistä kertaa viikkoon, ja aamulla tätäkin näpytellessä oli aivan törkeän levännyt olo (voiko ennen kahdeksaa aamulla olla virkeä?).

Mä en ole varmaan koskaan julkaissut reissupostausta näin nopeasti. Pietarin-matkan koin kuitenkin saavani aika hyvin tiiviiseen pakettiin, joten tässä sitä nyt jo ollaan! Voisi yrittää perään saada New York -postauksen tehtyä, saa nähdä miten siinä onnistun.

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti