sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Kerrankin kesällä Tukholmaan

Pitkin kesää ollaan heitelty ajatusta vielä pienestä lomamatkasta ennen arkeen paluuta. Kun ostimme lentoliput Lontooseen syksyksi (!!), aurinkolomahaaveet hautautuivat hetkeksi, mutta elokuun edetessä nousivat hiljalleen taas esiin. Palloteltiin Kreikkaa, Portugalia ja  Barcelonaa, mutta tiukat aikataulut ja kalliit äkkilähdöt tekivät oikean lomamatkan löytymisestä vaikeaa. Lopulta taivuttiin hieman yksinkertaisempiin suunnitelmiin, ja samalla päädyttiin toteuttamaan matka, josta oltiin vuosikausia ohimennen puhuttu: hotellimatka Tukholmaan. Kerrankin saataisiin tutkia kaupunkia ihan rauhassa, ilman muutaman tunnin aikarajaa ennen laivalle paluuta. 


Ja aurinkoloma saatiinkin! Lämpötilat olivat kahdessakymmenessäseitsemässä, ja Tukholman kuumankosteasta ilmasta ja värikkäistä kivikujista tuli ihan mieleen etelä-Euroopan maisemat. Olisi helposti voinut kuvitella itsensä Ranskaan!

Ensimmäistä kertaa siis oltiin yötä Tukholmassa ihan rauhassa. Ensimmäistä kertaa niin pitkään kuin vain muistan oltiin myös Tukholmassa kesällä! Viime aikoina meidän reissut ovat aina olleet talviaikaan. Nyt saatiin kuitenkin ihan rauhassa kiertää palelematta, ja onhan näillä keleillä kaupunkiin tutustuminen paljon kivempaa. 


Tukholmassa käytiin pitkän haaveilun jälkeen Abba-museossa, joka oli ihan mahtava! Kerrankin museossa tuntui, ettei aika ja energia millään riittänyt kaiken tutkimiseen ja kaikkiin tutustumiseen. Tuon lisäksi meillä ei varsinaisesti ollut mitään yksittäistä kohdetta listalla, vaan maanantai-ilta ja tiistaiaamupäivä kuljeksittiin ympäri keskustan katuja ihan kaikessa rauhassa. 

Yövyttiin Scandic Grand Central -hotellissa, joka oli aivan täydellisellä paikalla keskustassa, ja jossa saatiin myös nauttia ihanasta aamupalasta tiistaina, haha. Matkat menivät Siljalla, ja vaikka saatiin A-hytti vain menomatkalle (viiden euron lisähintaan, mikä tuhlari musta on tullutkaan!), oli meidän paluumatkan B-hytissäkin ikkuna, ihan parasta!


Näin taas huomattiin, ettei tarvitse kauas lähteä, että saa pienen irtioton ja todellisen aurinkoloman kesän lopuksi. Huomenna mulla sitten alkaakin kolmas opiskeluvuosi, hurjaa! Vielä jatkuvat kesäkelit onneksi auttavat laskeutumaan pehmeästi taas arkeen, mä kun olen tottunut viimeisen neljän kuukauden aikana niin hyvin lomarutiineihini. Onneksi ensi kesälomaan on enää kahdeksan kuukautta!

Missä te olette viimeksi lomailleet? Ja ovatko kaikki muut jo palanneet arkeen? 

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

 1. Oi että, itselläkin on haaveissa käydä Tukholmassa vielä joskus ihan ajan kanssa. Niin totta, että lomatunnelmiin pääsee hyvin lähempänäkin sijaitsevissa kohteissa <3 Niin ja tsemppiä alkavaan lukuvuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä reissusta ja kaupungista saa niin eri tavalla irti, kun ei ole se muutaman tunnin aikaraja stressaamassa takaraivossa :D Kiitos Linda, samoin sulle <3

   Poista
 2. Itse oon käynyt pienenä Tukholmassa enkä muista siitä mitään, pitäisi mennä käymään!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Tukholma on tosi suloinen ja lähellä!

   Poista