lauantai 1. huhtikuuta 2017

10+1 bloggaajafaktaa

Bongasin joku aika sitten Fifty Ways -blogista 10 faktaa minusta bloggaajana -postauksen, ja heti sen luettuani totesin, että tässä on mahtava idea, joka munkin pitää toteuttaa! Joten kiitos Julialle ideasta, ja tässä kymmenen plus yksi faktaa musta bloggaajana, koska mä en vaan osaa tehdä tasamäärää.


1. Kirjoitan postaukset aina kerralla. Saatan toki pohtia jotain tiettyä postausta päässäni pitkäänkin, mutta sellaista prosessikirjoitusta en osaa, että aloittelisin tänään, jatkan huomenna ja ensi viikolla ja julkaisen sitten ensi kuussa. Tämä on myös yksi syy, miksi mulla aina kestää niin kauan sellaisten pidempien ja laajempien postausten julkaisu (kuten esimerkiksi tämän). Siinä postauksessa tuntuu olevan niin kova työ, että ihan sen takia sitä alkaa lykätä aina vaan eteenpäin! Tämänkin postauksen kirjoitin kerralla valmiiksi, vaikka tarkoitus oli vain alkaa luonnostella ja keksiä pari ensimmäistä kohtaa valmiiksi.

2. En yleensä tee postauksia varastoon, vaan julkaisen yleensä jos ei saman tien, niin ainakin samana päivänä, kuin ne kirjoitan ja saan valmiiksi. Poikkeuksena sitten, jos lähden leirille tai matkalle, kun tiedän, etten esimerkiksi viikkoon pääse kirjoittelemaan. Yleensä sekin sitten jää ehkä yhteen valmiiksi kirjoitettuun postaukseen. Joulukalenterin aikaan yritin kirjoittaa postauksia valmiiksi, mutta nekin päädyin kiireessä sitten julkaisemaan aina seuraavana päivänä.

3. Mä en tiennyt bloggaamisesta mitään, kun aloitin. En ollut eläissäni lukenut blogeja, enkä tiennyt, miltä sellaiset yleensä näyttävät tai pitävät sisällään. Reilu neljä vuotta sitten kirjoiteltiin kirkon nuorten illassa seurakunnan nuorten blogiin kaikki terveisiä, ja samana iltana perustin oman blogini. Paljon on kyllä kehitytty niistä ajoista!

4. Tarkkailen aina mun kuukausittaisia tai vuosittaisia postausmääriä. Musta on ihana postailla usein ja aktiivisesti, ja mua harmittaa jos kuukauden postauslukemat jää vaikka reilusti alle kymmeneen. Mua alkaa aina vähän ahdistaa, jos mulla jää postausten väliin viikko väliä, enkä sen pidemmäksi yleensä sen annakaan venähtää.


5. Mä olen koko ajan päivittelemässä mun blogin tilastoja, ja seurailemassa näyttökertoja ja uusia kommentteja, varsinkin aina postattuani mutta ihan muutenkin.  Ja vaikka muutama päivä uuden postauksen jälkeen liikenne onkin hiljaisempaa, ei se estä mua päivittelemästä sivua ainakin tunnin välein!

6. Mä en yleensä ikinä oikolue mun postauksiani. Esikatselen kyllä aina, mutta lähinnä sen takia, että kuvat varmasti sijoittuvat hyvin eikä muita selkeitä häiritseviä tekijöitä näy. Se on ehkä sama juttu kuin jossain kouluesseissä, sen on lukenut sen verran monta kertaa kirjoittaessa, ettei sitä enää julkaisuvaiheessa jaksa lukea läpi. Kieltämättä joskus siitäkin saattaisi olla hyötyä...:D

7. Vastaan kommentteihin yleensä heti, kun sellaisen huomaan mulle tulleen. Toisaalta joskus kommenttiboksiin tulee sen verran älyllisesti haastavia tai jotenkin epämiellyttävämpiä kommentteja, jolloin taas vastaaminen viivästyy, kun pitäisi ihan oikeasti miettiä, mitä sanoa. Oon vähän tällainen jahkailija!

8. Haluaisin tehdä enemmän asupostauksia, mutta oon huono pyytämään ketään ottamaan musta kuvia. Ensinnäkin koska en usko kysyttävän erityisemmin innostuvan mun kuvaamisesta, toiseksi koska esimerkiksi mun äiti on ihan surkea kuvaaja eikä osaa pitää kameraa edes suorassa, ja kolmanneksi koska musta tuntuu hölmöltä vain poseerata kameran edessä esitellen itseäni ja vaatteitani. Mulla on syksyltä monta ihanaa uutta vaatekappaletta ja asukokonaisuutta, jotka olisin jo kuukausia sitten halunnut teille esitellä, mutta kuvia ei ole vaan tullut otettua. Toisaalta voihan tämä talvi olla siinäkin yhtenä vaikuttavana tekijänä.


9. Mä alan todella helposti höpöttelemään aivan liian innostuneena ja yksityiskohtaisesti ihan kaikesta täällä blogissa. Sen näkee ihan tästäkin postauksesta, mä en osaa vaan pitää asioita tiiviinä!

10. Mua inhottaa blogeissa, omassa ja muidenkin, kirjoitusvirheet kaikista eniten. Varsinkin yhdyssanavirheet ja jotkin ihan yksinkertaiset väärinkirjoitukset saavat mut todella repimään hiuksiani. Joskus saatan selailla jotain omia vanhoja postauksiani, ja huomata siellä kirjoitusvirheitä, ihan kauheaa!

Jos olen muokkaillut mun blogin ulkoasua, saatan vain selailla mun blogin etusivua ja ihailla sitä, miltä se näyttää :D Mä rakastan kaikkea kaunista, ja kun blogin ulkoasu miellyttää kovasti omaa silmää, sitä jaksaa ihastella ehkä vähän liikaakin.

Onko teillä samoja tapoja blogin kanssa? Ja jos tekin innostuitte tämän saman postauksen toteuttamaan, niin linkatkaa ihmeessä mullekin niin pääsen lukemaan teidän bloggaajafaktojanne! :)

Seuraa FacebookissaInstagramissa (sannalovesfood), YouTubessaAsk.fm:ssä ja Snapchatissa (sannapannari)

12 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä tosi kiva postausidea! Niin kauniita kans nuo kuvat <3 Kirjotusvirheet ja juurikin ne yhdysanavirheet ovat kyllä tosi rasauttavia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että säkin tykkäsit, tee itekin ihmeessä! Joo onhan nää kuvat ihan kivoja, toi mun tammikuinen juurikasvu on vaan _järkyttävä_! Ja todellakin, grammarnazi ilmottautuu!

   Poista
 2. Tää on kyllä hyvä faktapostaus :D On aina kiva kuulla uusia asioita blogin ylläpitäjästä, mut aika useesti taitaa kyl unohtua ne faktat millainen on bloggaajana. Kaikki bloggaavat kuitenkin hiukan eri tavalla ja pitävät eri asioita tärkeinä kun puhutaan postausten teosta.
  Iteki haluisin tehä paljon enemmän asupostauksia, mut just toi toisen pyytäminen kuvaamaan on hiukan hankalaa mullakin. Kavereilla on aina kiire, äiti ei osaa ja veli sekä poikaystävä pyöräyttelee vähän väliä silmiä kun blogi otetaan puheeksi. Poseeraus on myös aina välillä hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nimenomaan, ja kun tällaisia lukee niin aina jaksaa hämmästellä miten joku toinen tekee ihan eri tavalla :D ja joo, kun äidille antaa kameran niin kuva on poikkeuksetta vinossa, tärähtänyt, jättää puolet päästä pois tai näitä kaikkia, vaikka se näkee tasan tarkkaan siinä mitä on kuvaamassa :D ja jotenkin se on perinteisillä filmikameroilla saanut kelvollisia kuvia aikaiseksi, ei ymmärrä :D

   Poista
 3. Wow sulla on aivan ihanat hiukset :) <3

  Heidi / http://hhedes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha onneksi näiden kuvien ottamista seuraavana päivänä pääsin värjäämän tuon kauhean juurikasvun ja vihreiden piiloon :D mutta kiitosta vaan!

   Poista
 4. Pakko sanoa, että samaistuin näihin faktoihin ihan täysin! :-D Muutenkin aivan ihana blogi sulla!

  ainoaxberg.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mahtava kuulla :D ja kiitos kovasti! <3

   Poista
 5. Näitä oli tosi kiva lukea ja samaistuin kyllä moneen kohtaan! Täytyy laittaa muistiin tämä postausidea jos itsekin tekisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva kuulla! Ja pistä ihmeessä, ja muista linkata mulle jos teet! :D

   Poista
 6. Sulla on kiva blogi. Terveisin Henna http://akkapentu.blogspot.fi/

  VastaaPoista