sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

My must haves - Testissä Essencen mukailtava meikkipaletti


Jos olet vähänkin enemmän blogiani lukenut, niin tiedät addiktiota lähentelevän innostuksen huulipuniin. Keräilyni onkin vahvasti painottunutta, ja muita meikkejä ostan huomattavasti harkitsevammin. Tästä syystä esimerkiksi luomivärejä mulla ei ole paria palettia enempää, ja värivalikoima onkin osin hyvin rajoittunutta. Eikä se nyt niin voi vaan toimia.


Voitte siis kuvitella mun innostuksen, kun ensimmäisen kerran luin Essencen uusista My must haves -paleteista, joihin saat itse valita sävyt, jotka haluat ostaa. Ostat siis tyhjän paletin, ja millä ikinä haluatkin sen täyttää. Eikä kyse ole ainoastaan luomiväreistä: My must haves -sarjasta löytyy myös niin poskipunia, contour- ja highlight-sävyjä, puuteria kuin huulituotteitakin. Voit siis yhteen palettiin koota juuri sellaisen kokoonpanon kuin haluat, ja voit tehdä melkein koko meikkisi tuolla yhdellä paletilla.

Mukailtavuus ja monipuolisuus on todellakin tämän sarjan valtti. Luomiväreistä ei löydy myöskään ainoastaan niitä ainaisia neutraaleja ruskeita ja kimaltavia shamppanjan sävyjä, vaan laidasta laitaan kirkkaita ja syviä sävyjä joka makuun. Tässä oli myös yksi syy, miksi tämä sarja innosti mua niin kovin: nähtyäni Shaaanxon Chained To The Rhythm -meikkitutoriaalin oli mun pakko saada turkoosi luomiväri kokoelmiini, ja sellainenhan Essenceltä löytyi!


My must haves -paletteja myydään kahtena eri kokoisena: toisessa on neljä paikkaa, ja toisessa kahdeksan. Minä tietenkin ostin itselleni sen isomman, ja alun perin ajattelin jättää sen hieman vajaaksi. Nopeastihan mä sitten kuitenkin innostuin siinä hyllyllä, ja hetken päästä mun ongelma olikin rajata mun ostokset kahdeksaan sävyyn. Päädyin ostamaan neljä kirkasta ja neljä neutraalia luomiväriä, tietenkin että näyttäisi nätiltä ja tasapainoiselta paletissa.


Mun palettiin valikoituivat siis kirkkaat sävyt want a mint, have a n'ice day, purple clouds ja dare to wear!, sekä neutraalimmat chilli vanilli, go goldie!, hello sunshine ja brownie'licious, joista toiseksi viimeinen on oikeasti aurinkopuuteri. Mä en varsinaisesti yrittänyt ostaa mahdollisimman uniikkeja sävyjä mun palettiin, vaan koota monipuolisen ja käytännöllisen kokonaisuuden niin perusarkimeikin tekoon kuin niihin hetkiin, kun haluan vähän repäistä, kaikki yhdellä paletilla. 


Hintaa jokaisella yksittäisellä meikillä on 1,89€, kuten myös pienemmällä neljän paikan paletilla. Isompi kahdeksan paikan paletti maksaa puolestaan 2,49€. Matalasta hinnastaan huolimatta nämä ovat tavalliselle tallaajalle arkikäyttöön aivan riittävän laadukkaita, niin kuin Essencen tuotteet usein ovat. Luomiväreissä on suurimmassa osassa sopivan vahva pigmentti, joka kuitenkin helposti häviää häivyttämisen seurauksena. Tasaisella värin lisäämisellä pääsee näilläkin hyvään lopputulokseen. Neutraaleja sävyjä käytän lähes joka kerta meikatessani, ja nuolla neljällä saa vallan mainion arkimeikin aikaiseksi, tai vaikka ihan ilman tuota kimaltavaakin, kun vaan heittää ruskeita luomivakoon ja ulkonurkkaan. Nämä myös pysyvät hyvänä koko päivän myös ilman pohjustamista, ja kahdeksan, yhdeksän tunnin kuluttua luomivärit näyttävät ainakin lähes yhtä virheettömiltä kuin vastalaitettua. Essence ei siis tälläkään kertaa pettänyt halvalla mutta hyvällä tuotteella. Ehkä suurin miinus etenkin paletin monipuolisuuden kannalta on peilin puute, jonka takia olen joskus menossa meikatessani ottanut mukaan Nyxin Love Contours All -paletin tämän sijaan. Mutta fakta on, että peili olisi lisännyt paletin hintaa ihan turhaan, ja yleensä meillä on kuitenkin aina joku muu peilillinen tuote mukana.


Jälleen piti tietysti näyttää teille näitä meikkejä ihan tosi toimissa. Ylemmissä kuvissa olen käyttänyt liilaa purple clouds -sävyä luomella, ja alaripsirajassa sekä tummansinistä dare to wearia että vaaleanlaventelinsinistä have a n'ice dayta. Niin kuin kuvista näkyy, vaaleammilla sävyillä ei ole ihan yhtä vahvasti pigmenttiä kuin tummalla mattasinisellä, mutta aivan käyttökelpoisia ne ovat yhtä lailla. Alemmissa kuvissa olen käyttänyt kaikkia alarivin sävyjä (ja yritetään nyt olla välittämättä siitä, miten oudolta ja valjulta mä näytän vaaleilla huulilla). Kimaltavassa go goldiessa ei myöskään ole niin vahvaa väriä, mutta olen käyttänyt sitä myös highlighterina, johon käyttöön se sopii todella hyvin. 


Kaiken kaikkiaan mä olen edelleen todella innoissani tästä mahtavasta konseptista, ja mun My must haves -paletti on mulla lähes päivittäisessä käytössä. Tämä myöskin antaa ihan mahtavan mahdollisuuden lähteä leikittelemään väreillä, kun tuo vajaa kaksi euroa ei ole liian suuri riski otettavaksi, jos väri ei jääkään aktiiviseen käyttöön. Näitä myydään siis kaikilla Essencen myyntipisteillä muun muassa Tokmanneilla, joissakin Cittareissa sekä netissä ainakin pretty.fi-sivustolla, kaikkialla samaan (alhaiseen) hintaan. Ja ei, tämä postaus ei ole millään lailla sponsoroitu, mä vaan todella innostuin näistä niin, että halusin jakaa kaikki nämä mun havainnot teidän kanssa.

Oletteko te jo tutustuneet näihin Essencen uutuuksiin? Haluaisitteko kuulla mun arvion jostain muusta meikkituotteesta, kiinnostaisiko teitä lukea enemmänkin tällaisia?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), YouTubessaAsk.fm:ssä ja Snapchatissa (sannapannari)

12 kommenttia:

 1. Tosi hyvin kirjotettu arvostelu, todellakin kiinnostaa kuulla lisää meikkiarvosteluja ja muita meikkijuttuja sinulta! Ihanat sävyt oot kyllä valinnu. Noita pitäisi itelläkin päästä joskus testailemaan!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla! Ja nyt äkkiä kaupoille :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus, ihanan hyvälaatuiset kuvat ja pakko sanoa että oot kyllä todella kaunis!

  kati-h.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista! Ihana että oot tota mieltä, ite just harmittelin noita kuvia :D

   Poista
 3. Tosi kätevän kuuloinen! Usein kun valmiisiin paletteihin jää yksi tai pari vähemmän miellyttävää väriä käyttämättömiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja se mulla itselläni myös nostaa sitä kynnystä ostaa yhtään mitään kun ei niitä kaikkia kuitenkaan tuu käytettyä :)

   Poista
 4. Ite en oo tästä Essencen tuotteesta kuullu, mut saman tyylisen oon nähny aukoja sitten Michelle Phanin omassa EM Cosmetics sarjoissa. Nyt kun rupesin miettii nii en oo varma myydäänkö niitä enää. Toi on kyllä niin kätevä ja kiva kuulla et nyt on sitten tollanen halvempikin versio :D Noi sävyt mitkä valitsit on kyl ihanat♥

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollasesta mä en puolestani ole kuullut! Mut tää on kyllä kiva ja onneksi myös edullinen :D

   Poista
 5. Oi mä oon nähnyt näitä luomivärijuttuja monesti kaupassa ja miettiny onkohan nää hyviä.
  Tän sun kokemuksen perusteella voisin harkita itsekin näiden ostoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti kannattaa, eikä ole hinnan puolesta suuri riski, jos ei tykkääkään!

   Poista
 6. Nerokas paletti! Ja hei, jotenkin tosi kivat kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tietenkin omasta mielestä paras mahdollinen ainakin sillä hetkellä haha! Ja kiitos, mahtava kuulla! <3

   Poista