maanantai 16. huhtikuuta 2018

KESÄN TO DO LIST

Voi apua, mä olin ihan varma, että olin tämän postauksen jo aikaa sitten julkaissut, kunnes törmäsin Riemunhuuto-blogin Summer Bucket List -postaukseen ja tajusin, että tämä omani lojui vielä lähes valmiina luonnoksissa! En kuitenkaan enempää lähde tätä nyt muokkailemaan ajankohtaisemmaksi, voitte paremmin kuvitella mut haaveilemassa kesästä maaliskuun puolivälin pakkasten ja räntäsateiden keskellä.

Bangkokissa mun piti rehellisesti aina välillä muistutella itselleni, että vaikka itse kävelen auringossa pienissä vaatteissa ja hengailen lämpötilaltaan kylpyyn verrattavissa olevan uima-altaan äärellä, on Suomessa edelleen talvi. Mä ehdin niin täysin tottua kesään että rupesin haaveilemaan kaikista tavallisista Suomi-kesäjutuista, ja totuuden iskiessä iski samalla myös perinteinen talvimasennus, kun alkaa vaan tuntua saaneensa tarpeekseen. Mutta tällä kertaa mä ajattelin, ihme kyllä, olla valittamatta (tämän enempää) talvesta ja kylmyydestä ja märästä ja takkuisista hiuksista ja siitä miten pitää käyttää samoja ulkovaatteita puoli vuotta putkeen, vaan sen sijaan ihan itse myöntämäni luvan kanssa iloita siitä hitaasti mutta varmasti saapuvasta kesästä! Tänä kesänä tahdon ottaa entistäkin enemmän irti tavallisesta Suomi-kesästä, kun viime vuonna mulla ei sellaista tosiaan kunnolla ollut lainkaan, ja ehdottomasti aion pitää tästä listasta kiinni.


TÄNÄ KESÄNÄ AION…

…tehdä itse jäätelöä. Mä söin Bangkokissa ihan maailman ihanimpia kookosjäätelöitä, ja mun mieleen juolahti ihan hullu ajatus siitä, että jos yrittäisin tehdä jotain sen tyylistä itsekin. Lindalla oli viime kesänä blogissaan Jäätelökesä-postaussarja täynnä helppoja ohjeita itsetehtyyn jätskiin, joten ehdottomasti aion sieltä katsoa apua ja varmasti kokeilla myös jotain Lindan hyväksi toteamaa makuyhdistelmää!

…mennä rannalle. Kuulostaa niin tavalliselta ja melkein itsestäänselvältä, mutta totuus on, etten ole ollut Suomessa merenrannalla ehkä kolmeen viime kesään. Tänä vuonna mä kuitenkin aion rikkoa tämän hyvin ikävän kaavan. Tahdon ärsyyntyä bikineihin eksyvästä hiekasta, mennä ainakin polviin asti liian kylmään mereen (tai jos meri ei ole ihan niin kylmä ja oon hurjalla päällä niin saatan jopa pulahtaa kokonaan!), ostaa ylihintaista jäätelöä kioskista, maata auringon alla hyvässä seurassa ja nauttia kesästä niin kuin kuuluu! Jos tännekin joskus saisi jopa sitä kuuluisaa rusketusta..!


…viettää jokaisena kauniina päivänä aikaa ulkona. Mulla on ihan liian huono tapa jäädä sisälle, koska en vaan keksi mitään tekemistä minkä takia lähteä ulos. Siinä menee monia kauniita kevät- ja kesäpäiviä hukkaan, ja se on musta ihan tosi hölmöä. Niinpä kauniina, aurinkoisina ja lämpöisinä päivinä voin ihan yhtä hyvin ottaa kirjan tai läppärin lähipuistoon mukaan, tai edes kävellä työmatkan pimeässä metrossa kulkemisen sijaan.

...bloggailla kuin viimeistä päivää. Tahdon, että mun blogi täyttyy kesäisistä kuvista ja fiiliksestä, niin ettei se jätä ketään kylmäksi (no pun intended). Tahdon postailla aktiivisesti ja laadukasta sisältöä, kun ei ole koulutehtäviä ja deadlineja häiritsemässä. Kesällä tahdon antaa blogilleni kaikkeni.


…kotimaanmatkailla. Mökkeillä, vierailla sukulaisilla, tutustua Suomen kaupunkeihin ihanassa kesäsäässä, katsoa auton ikkunasta ohi vilahtavia maisemia Shania Twainit korvissa. Tiedossa on ainakin parit mökkireissut sekä yksi Lahti-pyrähdys Nightwishia katsomaan, mutta ehkä sitä pääsisi kauemmaksikin. Ja kesä-Porvoo on ainakin yksi ehdoton nähtävä, niin paljon sitä hehkutetaan!

...tehdä itse hampurilaisia. Mä olen vuosia haaveillut mökkigrillissä itse paistetuista hamppareista ihanilla täytteillä, ja aina ne jäävät tekemättä. Ehkä nyt on vihdoinkin niiden vuoro!


…ottaa kesästä kaiken irti. Niin kuin monessa näissä tulikin esiin, tänä kesänä mä aion ulkoilla ja kerrankin nauttia siitä lämmöstä ja auringosta kun sitä meillä on. Sitten voi myös ne viileät sadepäivät suosiolla viettää sisällä ja vaikka pelata korttia tai lautapelejä kavereiden kesken tai maratoonata Potterit, ja sateen jälkeen lähteä ulos nuuhkimaan raikasta kesäilmaa. Toisaalta mikäpä ihanampaa kun satunnainen sateessa hengailu, kun on niin lämmintä että pisarat tuntuvat jopa kivoilta.

Mitä sä meinaat ehdottomasti tehdä kesällä?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

10 kommenttia:

  1. Jee, olin niin innoissani kun huomasin että olit julkaissut tän listan! :D Tosi ihania kohtia, tuli ihanan kesäinen fiilis tästä postauksesta ja sen kuvista ja tunnelmasta, ai että <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jei, ihana kuulla ettäjoku muukin on innoissaan! Voi kiitos kovasti, oli kova vaiva etsiä viime kesältä kivoja kesäisiä kuvia (Suomesta), mutta onneksi nää taitaa hoitaa hommansa ihan hyvin :D

      Poista
  2. Oi miten ihania kesäsuunnitelmia! :) Minullakin olisi toiveissa ennen kaikeka tuo kesästä nauttiminen ja tietysti kotimaan reissailu. Ainakin Hangossa ja Kolilla olisi tarkoitus käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi kivalta! Ja kun se kesä varsinkin täällä tuntuu menevän todella äkkiä ohi, sietääkin kaikista ihanista kesäpäivistä ottaa kaiken ilon irti <3

      Poista
  3. Tosi hyvä lista sulla. Tuli ihana innostus taas kesästä, kun tätä luki. Vois kyl iteki kokeilla tehä ite jäätelöä :D

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva lista sulla :) Jäätelön tekemistä ajattelin itsekin kokeilla tänä kesänä!

    ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, katotaan miten meillä sujuu :D

      Poista
  5. Ihania suunnitelmia! :) Ajattelin myös, että tekisin kerrankin jäätelöä itse!

    VastaaPoista