torstai 23. elokuuta 2018

5 hyvää asiaa lähestyvästä syksystä

Vaikka vielä onkin kesää jäljellä, on se syksy väistämättä lähestymässä ja koulut mullakin alkamassa parin viikon päästä. Mä en millään haluaisi päästää kesästä irti, kesä on vaan niin ihanaa aikaa lämpöineen ja vapauksineen, ja seuraavaan on taas niin pitkä aika. Ehkä tässäkin pitää nyt kuitenkin vaan ottaa itseään taas niskasta kiinni ja yrittää keskittyä niihin hyviin puoliin, vaikka kuinka ärsyttäisikin. Eli tässä nyt viisi positiivista juttua siinä, että kohta on taas syksy.


• Vaatekaapin monipuolinen käyttö. Ihanat colleget ja neuleet pääsee käyttöön, puhumattakaan söpöistä sukista! Mä rakastan söpöjä sukkia, ja vaikka kesällä sukattomuus on ollut ihanaa, ovat mun sukkavaraston Niiskuneidit ja kissanpennut jo kutsuneet mun nimeä hetkisen. Mun upouusi sadetakkikin on vihdoin päässyt käyttöön!

• Tekosyy myös lähteä täyttämään ja päivittämään sitä vaatekaappia. Okei, mä omistan jo ihan liikaa vaatteita, mutta ainakin parit uudet farkut mulla on suunnitelmissa ostaa, ihan vaan sen takia, että farkkuja tulee pitkin syksyä ja talvea käytettyä niiiiin paljon. Ehkä joku kiva pitkähihainen tai neulekin vielä tarttuu matkaan?

• Voi hyvällä omallatunnolla viettää illat sisällä Netflixin ääressä vilttiin kääriytyneenä. Siis noiden superhelteiden jälkeen, kun kotosalla hiki virtasi ihan alastomanakin, oli yllättävän ihanaa tehdä sängynnurkkaan pesä tyynyjen ja peittojen keskelle. Kesällä aina tuntuu, että pitäisi hyödyntää lämpö ja hyvät säät ulkona, mutta syksyllä ei tarvitse tollasista huolehtia!


• Ihana tuoksu ja raitis ilma sateen jälkeen! Vaikka Suomessa ei ilma koskaan mitenkään erityisen tunkkaista ole, kyllä sen huomaa, kun ilmat viilenee, että on jotenkin helppo hengittää. Niin ja se tuoksu! Muutenkin sadekeleistä voi keksiä monta hyvää puolta, jotka tässä on tullut jo mainittua: pääsee kaivamaan sadetakin kaapista, hyppimään lätäköihin kumpparit jalassa tai vaan chillailla kotona ja kuunnella ikkunaan ropisevia sadepisaroita.

• Rutiineihin paluu. Totta, että suhteellisen vapaasti vietetyn kesän jälkeen on verrattain masentavaa ajatella luentojen, deadlinien ja soittotuntien täyttämää kalenteria ilman mahdollisuutta spontaanisti lähteä mökille tai Tallinnaan muutamaksi päiväksi. Mutta niin kuin tässä postauksessa ehdin jo hehkuttaa, on se jotenkin ihanan tuttua ja turvallista palata siihen säännölliseen rytmiin, jossa aamulla noustaan ylös sängystä, syödään aamupala samalla kun meikataan, laitetaan kivat (syys)vaatteet päälle ja lähdetään kouluun, jossa sitten pääsee hengaamaan kavereiden kanssa joka päivä ja tekemään elämällään jotain hyödyllistä. Samalla myös odotan iltapäiviä ja mahdollisia hypäreitä, jolloin tullaan porukalla mun kämpille hengaamaan, juomaan kaakaota tai laittamaan ruokaa. Saa nähdä, kuinka kauan tämä fiilis mulla säilyy, mutta tällä hetkellä ei yhtään haittaa ajatella tuota kuvaa mielessä!


Lisäksi syksy tuo mukanaan esimerkiksi ihan sikamonet synttärit lähipiirissä, niin omani kuin useammankin läheiseni. Syksyllä on taas helpompi kutsua ihmisiä kylään tai muuten nähdä kavereita ja tuttuja, kun porukka ei ole levittäytynyt mökeilleen tai lomamatkoilleen. Mulla ainakin tuli heti fiilis, että pitää kutsua ihmisiä kylään heti, kun syksy ja arki on polkaistuu käyntiin!

Don't get me wrong, mä edelleen rakastan kesää, ja sydäntä raastaa ajatella, kuinka monta kuukautta pitää taas elää pimeydessä ja talvitakissa ennen seuraavaa. Mutta on siinä syksyssä onneksi aika paljon hyvääkin.

Mikä on teidän mielestä se paras juttu tulevassa syksyssä?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Tää on niin ihana postaus! Ihan kuin olisi omaa kirjoitusta lukenut, söpöt sukat toi niin hymyn suupielille! Vaikka kesä on parasta ja helteet oli ihania, en kummiskaa malta oottaa, kun pääsee pukemaan ihania neuleita päälle ja käpertymään viltin alle! Ihana sina ja sun blogisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos!! <3 ja just näin, mulla alkaa olla ikävä jo neuleita ja huppareita <3

      Poista