sunnuntai 5. elokuuta 2018

Älä kommentoi toisen ihmisen painoa

Tämän postauksen ja siitä tehdyn jutun noustua taas pintaan on hyvä hetki julkaista tämäkin teksti. Luulisi, ettei tällaisia asioita tarvitsi edes ääneen sanoa enää. Luulisi, että se olisi ihmisille jo itsestänselvyys, että paino on jokaisen oma asia eikä kukaan kaipaa ulkopuolisen kommentteja aiheeseen liittyen.


Mutta ei. Mä olen pitkin elämääni kuunnellut kommentteja painostani ja ulkomuodostani. Olen saanut kuulla, miten ohuet käsivarret tai sääret mulla on, olen saanut kauhisteluja näkyvästä selkärangastani. Lukioaikana läheiseni rupesi kyselemään ja pohdiskelemaan, olenko laihtunut tai että tuntuuko paidat päällä isommilta.

Samalla kuitenkin, kuten olen esimerkiksi täällä jo jakanutkin, multa on useampaankin kertaan kysytty, olenko raskaana, ja siihen päälle vielä juoruiltu asiasta selän takana. Alhaisesta painostani huolimatta en ole koskaan ollut erityisen timmissä kunnossa, ja kuten näissäkin kuvissa näkyy, on mun mahani aina enemmän tai vähemmän pömpöttänyt. Toki kuitenkin kun tuossa alussa mainitsemassani postauksessani jaoin kuvan mahastani täysin luonnollisessa tilassani suuresta epävarmuudestani huolimatta, sekä Iltalehden Facebook-seuraajat että lähipiirini useasti kommentoivat, että mä olen ihan varmasti pullistanut mahaani tai notkistanut selkääni saadakseni sen näyttämään tuolta. Viimeisemmän kerran sukulaiseni totesi reippaasti, että mähän olen ihan varmasti lihonut, ja kutsui muut paikalle tarkastelemaan muka pullistuneita poskiani.


Mä en tiedä, olinko silloin lukiossa laihtunut tai olenko nyt lihonut. Mä en omista vaakaa enkä kiinnitä näihin asioihin huomiota. Mutta vaikka olisinkin, sillä ei ole mitään väliä, eikä sen varsinkaan tarvitsisi olla muiden keskustelunaihe. Mä olen aina ollut terve, syönyt kohtuullisen hyvin ja säännöllisesti vältellyt liikuntaa koko elämäni. Jos mulla olisikin painoni kanssa ongelmia, ei muiden ihmisten hämmästelyt siinä auttaisi tippaakaan.


Jos ihminen on huomattavan ylipainoinen, hän luultavasti tietää sen itsekin. Ihminen saattaa olla hoikka ja hänen luut erottua ihan ilman syömishäiriötä. Jos hän on raskaana, hän varmasti kertoo siitä itse, jos niin kokee tarpeelliseksi. Ihmisillä on erilaiset ruumiinrakenteet, vartalot muuttuvat elämän aikana. Ja arvatkaa mitä? Se on aivan täydellisen normaalia. Oletko aidosti ja perustellusti huolissasi läheisesi terveydestä ja hyvinvoinnista? Siinä tapauksessa kysy ihmeessä hänen vointiaan ja tarkkaile tilannetta, jos hän oikeasti tuntuu tarvitsevan apua. Mutta jos mun posket näyttävän aavistuksen erilaisilta kuin kuukausi sitten, se ehkä ei ole maailmanloppu ja voit huoletta jatkaa päivääsi asiasta sen kummemmin murehtimatta tai kovaan ääneen ihmettelemättä. Kiitos.

Tsekkaa myös muut ulkonäköaiheiset postaukseni:

Tältä näyttää L-koon nainen
Entä mun oma vartalo?
Minä ja kaikki virheeni
Miksi en saa ajatella olevani kaunis?
Kannetaan kauneuttamme ylpeydellä ensi vuonnakin

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

20 kommenttia:

 1. Tollaset kommentit on kyllä ihan kamalia, tosi harmi että oot joutunu sellasia kuuntelemaan! Mäki oon saanu kuulla pömpöttävästä vatsastani, joka korostuu entisestään notkon selän takia. Tätä ei auta se, että vatsani on jo valmiiksi epävarmuuden aiheuttaja omassa kehossani. Annetaan vain jokaisen kantaa omaa kehoaan ilman tollasia negatiivisia kommentteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin mun suusta sanottu! Hyvä Sini! <3

   Poista
 2. Täytyy kyll sanoa ettö ihan järjettömän hyvin kirjotettu! En oo koskaan ymmärtänyt, et miks ihmisten painoa pidetään niin isona juttuna. Eikö pitäs vaan olla onnellisia siitä, että se ihminen on vaan terve ja hengissä?

  Elämänkaipuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää kiitos ihan sikana! Ja nimenomaan, en oo koskaan tajunnut sitä, miksi pitää ihmisten painosta kysellä tai kommentoida, tai jopa kadulla ohikulkevia tuntemattomia analysoida.

   Poista
 3. Sanna, oot ihan super! Ihanasti kirjoitettu ja upeat kuvat! ❤️

  VastaaPoista
 4. Tämä on yksi syy, miksi vihaan käydä sukuloimasssa, koska tuntuu kuin kenelläkään 1900 -luvun alkupuolella syntyneellä ei olisi käsitystä siitä, kuinka loukkaavaa tuollaiset sanat ovat 2000 -luvun lapsille. Aikakaudet ovat täysin erilaiset ja samoin kasvatus, mutta se ei tarkoita, että pitää jämähtää sinne kivikaudelle. Tosi hyvin kirjoitettu ja täysin asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Samalla kuitenkin ne ovat nää samat tyypit, jotka itsekin loukkaantuvat jonkun muun kommentoidessa heidän ulkomuotoaan. Kiitos ihanista sanoista, Paula! <3

   Poista
 5. Hyvin kirjoitettu, ihan asiaa. En ymmärrä, miksi niin monilla ihmisillä on tarve kommentoida toisten ulkonäköä negatiivisesti. Se kun ei tee hyvää mieltä kenellekään. Me kaikki ollaan eri kokoisia ja muotoisia, ja hyviä just näin <3

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Ei meinaa munkaan päähän mahtua. Kiitos Ilona <3

   Poista
 6. Oot ihan huikee, niin tärkeitä asioita otat esille. Ihailen sun aitoutta! Tällaisia esimerkkejä nuoret tarvitsee ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon, ihanasti sanottu. Tällaiset kommentit todella lämmittää mieltä <3

   Poista
 7. Ihana Sanna ♡ niin tärkeä aihe, upeasti kirjoitettu!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Harva osaa kirjoittaa tällaisista aiheista menemättä kliseisiin, mutta sä onnistut aina. Kirjoitat ihanan aidosti, ja et tiedäkään, kuinka monta kertaa oon lukenut sun postauksia kyyneleet silmissä. You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten ihanasti sanottu, kiitos ihan sikana <3 kohta mullakin alkaa tulla roskia silmiin kun heitätte tällasia kommentteja!

   Poista
 9. Hei vau, mikä postaus!!! Mielettömän hyvä ja herättelevä <3

  VastaaPoista