sunnuntai 19. elokuuta 2018

Fuksivuoden bucket list - miten sujui?

Vuosi sitten mä tosiaan aloitin suomen kielen opinnot Helsingin yliopistossa. Olin ihan sikainnoissani opiskelujen alkamisesta, ja tahdoinkin (tämän Tarun postauksen innoittamana) listata omat fuksitavoitteeni bucket listin muotoon. Fuksivuosi on nyt takana ja toinen vuosi ihan nurkan takana, eli nyt on aika hyvä aika vähän käydä läpi, miten näille tavoitteilleni sitten kävikään!


Hanki hyviä ystäviä. Check, check, a million times check! Oon tästä jo monta kertaa blogissakin hehkuttanut, mutta meille muodostui ensimmäisen vuoden aikana ihan mahtava tiivis kaveriporukka, jota edes monen kuukauden kesäloma ei ole onnistunut hajottamaan. Mun mielestä se on jo aika hyvä mittari, että kesälläkin ollaan nähty ja oltu muuten paljon tekemisissä. Tällä porukalla on taas hyvä jatkaa seuraavat vuodet.

Syö edes jonkinlainen aamupala ennen kouluunlähtöä. Yllättävän hyvin onnistuin tässä. Nyt kun mun koulumatka on lähes olematon eikä kotoa tarvitse lähteä järjettömän aikaisin, nousen mä silti sängystä kohtuullisen hyvissä ajoin, yleensä vajaata tuntia ennen lähtöä. Lähes joka aamu mä siis söin ainakin sen puurolautasellisen samalla kun meikkasin, tai vähintään nappasin mukaan omenan tai banaanin, jonka söin matkalla. Mitään suurta en ole nähnytkään tarpeelliseksi syödä aamulla, kun kuitenkin ensimmäisen luennon jälkeen mennään lounaalle. Hyvin siis olen tällä taktiikalla pärjännyt, ja luultavasti jatkan samaan tapaan jatkossa!


Älä myöhästele. Myös tässä pysyin hyvin! Koska tosiaan se mun koulumatka on lyhyt, lähden usein viime tingassa, mutta mä en kuitenkaan (ainakaan melkein) koskaan myöhästy. Kavereiden kanssa naureskeltiinkin keväällä, että kun luento alkaa vartin yli kymmenen, mä lähes poikkeuksetta talsin saliin sisään 10.13. Aivan sopivaan aikaan siis, haha!

Kuuntele luennoilla. Tämä, seuraavan kohdan kanssa, olivat ne, joita etukäteen eniten epäilin epäonnistuvaksi, ja niinhän siinä lopulta kävikin. Panostaminen on selkeästi kurssikohtaista, ja siinä missä joillain kursseilla kuuntelee tarkkaan ja osallistuu aktiivisesti keskusteluun, jotkut menevät enemmän tai vähemmän kännykkää vilkuillen. Tässä pitää nyt tietenkin taas syksyllä panostaa, niin kuin joka vuosi sanotaan, haha!

Älä jätä hommia viimeiseen iltaan. Siinä vaiheessa kun epätoivoisena yrität yhdessä illassa valmistautua seuraavan päivän kolmeen tenttiin toivoisi kovasti noudattaneensa tätä neuvoa! No mutta, isompiin hommiin olen kyllä ryhtynyt ainakin ehkä sen viikon etukäteen, mutta pakko myöntää, että osa jäi tasan niin viime tippaan kuin mahdollista. Jos sitä ensi vuonna alkaisi oikeasti viettää iltapäiviä kirjastossa ja palauttaisi tehtävät jopa etuajassa!


Sosialisoidu. "Rohkene mennä juttelemaan uusille tyypeille, osallistu tapahtumiin ja käy edes niissä merkittävimmissä bileissä." Näin olin listaani tähän kohtaan kirjoittanut. Lukioaikana en ikinä osallistunut mihinkään vapaa-ajan juttuihin, jos edes tiesin niistä, eikä mulle jäänytkään kauhean tiivistä tai isoa kaveripiiriä noilta vuosilta. Yliopistossa päätin kuitenkin edes jotenkin osallistua eri rientoihin, vaikka niissä viina virtasikin. Tuli käytyä läpi melkein kaikki fuksijutut orientaatioviikon ohjelmasta fuksiaisiin ja fuksiseikkailuun, useammat jatkot, yhdet sitsit ja yksi opiskelijamatkakin ulkopaikkakunnalle. Ja onneksi osin sitä kautta, osin ihan muuten opiskelun lomassa on tullut paljon kavereita, joiden kanssa ainakin voi istua lounaalla tai rennosti tehdä ryhmätehtäviä luennolla. Tämän kohdan toteuttamiseen olen siis ihan tyytyväinen, vaikkei ihan täysillä koko vuotta mentykään!

Hanki haalarit ja niihin maailman parhaat merkit. Haha, haalarit on (jotka tosin saatiin vasta tammikuussa) ja niihin hienot merkit, niistä toistaiseksi paikoillaan on vain kolme kappaletta. Pitäisi varmaan taas ennen syksyä yrittää muutama lisää ommella kiinni, mä vaan olen niiiin tarkka merkkien asettelusta ja huolellisesta ompelusta, että saan siihen kulumaan ihan törkeästi aikaa.


Ihan järkyttävän nopeasti fuksivuosi lopulta kuitenkin vilahti ohi, ja ihan hullua, että nyt olen jo aloittamassa toista vuottani yliopistossa ja meillä on ihan uudet fuksit. Ihan yhtä suuri kysymysmerkki yliopisto-opiskelukaan ei enää ole, vaikka oonkin monessa asiassa edelleen aivan pihalla! Toivotaan kuitenkin, että kaikki olennainen sitten selviää aikanaan.

Mutta hei, onko täällä ketään tulevia fukseja lukemassa? Entä kiinnostaisiko teitä lukea enemmänkin mun opiskeluista, jos osaan niistä mitään kertoa? Ja hei, tsemppiä kaikille uusille ja vanhoille opiskelijoille koulusta tai koulutustasosta riippumatta, oli koulu jo alkanut tai ei!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

11 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa opiskelu postaukset, ja kaikki muukin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, saa nähä jos joskus saan jotain aikaseks!

   Poista
 2. Uuu tosi kiinnostava kuulla miten sun fuksivuosi meni! Ois kiva kuulla kans enemmän suomen kielen opiskelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ehkä mä sit jonkunlaisen postauksen siitä saisin aikaseks :D

   Poista
 3. Hah, mä olin kans tosi tarkka merkkien ompelusta! :D Ostin aina merkkiin sopivan värisen langan ja ompelin tosi tarkkaan ja oikeaan paikkaan! :D Osan merkeistä ompelin uudelleen kun ne meni vinoon tai näytti paremmalta muualla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää on niin minä! En ehkä enempää erivärisiä lankoja rupee ostamaan, mutta onneks on jo valmiiks ihan hyvä valikoima! Ja kauhistuttaa kun joku päivä pitäisi taas tuota ompelu-urakkaa jatkaa, siinä menee ikä ja terveys :D

   Poista
 4. Voi että, nyt iski kunnon nostalgiat päälle! Mulla alkaa nyt vika opiskeluvuosi ja ihana kun nyt tulvahti kaikki fuksiajan muistot mieleen. Tässä on hauska vielä se, että meillä on ollu sama ainejärjestö: opiskelen nyt suomen kieltä Jyväskylässä, mut kandin tein Helsingissä saamentutkimuksen puolella ja Siulan tapahtumissa tuli kyl sillon hengailtua. :D

  Mut siis lisää vaan tällasia postauksia, näitä on just hauska lukea!

  https://esmeraldaella.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, toinen siulalainen siellä! <3 ihana kuulla että kiinnostaa, onkin lisää opiskelujuttuja tulossa! ja apua, kohta mullakin on varmaan koko opiskeluaika taas vilahtanut ihan ohi :D

   Poista
 5. Mulla alkaa nyt syyskuussa ensimmäinen yliopistovuosi! Jännittää niin paljon muuttaa omilleen, mutta toisaalta oon niin innoissani että pääsen opiskelemaan alaa joka mua kiinnostaa (germaaninen filologia).

  Muakin kiinnostaisi kuulla lisää sun opiskeluista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon opiskelupaikasta! Ihan varmasti jännittää, mutta myös ihan varmasti siitä tulee ihan parasta :D ja ihana kuulla että kiinnostaa, pysy vaan hollilla, kohta tulossa lisää opiskelujuttuja! <3

   Poista