keskiviikko 15. elokuuta 2018

Kesäpäivä Mustasaaressa

Okei tämä postaus on ollut kuvia vaille valmiina luonnoksissa ainakin kuukauden, ja olin ihan täysin unohtanut tämän. Nyt huomasinkin sitten, että Mustasaari on tältä kesältä jo suljettu. Ottakaa kuitenkin tästä vinkki talteen ensi kesää varten, oli muuten ihanaa!


Varmaan pari vuotta ollaan puhuttu Mustasaaresta, ja että sitten on ehdottomasti mentävä "sitten joskus". Mustasaari on pieni, evankelis-luterilaisen seurakunnan omistava saari Helsingin edustalla, jonne pääsee läpi kesän helposti keskustasta vartin lauttamatkalla. Eräänä heinäkuun päivänä oli vihdoin se "joskus", ja meillä oli ihan superkiva päivä!


Ensinnäkin, Mustasaari on todella kaunis paikka. Upea meri ympärillä, metsää ja puutaloja. Jo lauttamatkalla pääsi ihastelemaan kaunista kesä-Helsinkiä mereltä päin ja bongailemaan melojia ja rannalla pulikoijia, samalla kun leppoisa tuuli puhalsi hiuksissa ja vähän helpotti oloa tässä ihanassa helteessä. Perillä sitten saatiin seikkailla poluilla metsän keskellä, ja ihan mun lempiasia oli, kun päästiin ihanan kivirykelmän luo rantaan. Siinä olisi voinut olla ikuisuuden, istuskelemassa kalliolla katsellen merelle ja pitäen hatusta tiukasti kiinni.


Toinen ihan paras juttu Mustasaaressa olivat lampaat. Siellä ihan oikeasti kuljeksi lampaita ihan vapaana ilman mitään huolta maailmassa, ja heti kun ihmisiä tuli paikalle, ne kipittivät suoraan luo rapsutuksia kerjäämään. Ihanan leppoisia otuksia olivat! Saarella oli myös kanoja ja isoja kaneja, ne tosin häkeissään, ja hanhia käppäilemässä ympäriinsä. 

Kolmas juttu Mustasaaressa oli ihmiset. Mustasaari oli todellinen perhekohde, joka oltiin todella hyvin otettu huomioon. Muutenkin henkilökunta oli todella mukavaa, ja saatiin superhyvää palvelua! Heti kun lauttaan astuttiin tuli todella tervetullut fiilis, ja toi sama hyvä fiilis jatkui koko reissun ajan.


Mustasaareen pääsee siis Töölöstä lautalla, ja edestakainen matka maksaa neljä euroa. Saaressa on pieni kahvila, sekä Amican tarjoama buffetlounas, jonka aikuinen saa yhdeksällä eurolla. Koska saari tosiaan on kirkon omistuksessa ja sen ylläpitämä, on siellä myös pieni kappeli, jossa pidetään päivittäin hartaus. Me mentiin uteliaisuudesta kurkkaamaan lapsille suunnattu Ossi-oravan koko perheen hartaus, joka näin ortodoksin näkökulmasta oli vähintään mielenkiintoinen :D Hengellinen puoli ei siis ehkä meitä saarelle takaisin välttämättä houkuta, mutta onneksi saaresta voi kuka tahansa nauttia omista vakaumuksistaan riippumatta!

Tänne kyllä pitää päästä ensi kesänä takaisin. Olisi ihan parasta tulla kavereiden kanssa, ottaa piknik mukaan ja luonnollisesti räpsiä ihan sikana kuvia. Eli teille kaikille helsinkiläisille, jos mietitte kivaa puuhaa kauniille kesäpäiville, tässä on tosi iso suositus! Harmi vaan kun tämän julkaisu nyt näin venähti, pitää varmaan ensi kesänä muistuttaa teitä uudestaan!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta 😍 Sitten joskus kun vietän Helsingissä enemmän aikaa on tuonne päästävä!

  VastaaPoista
 2. Apua näyttää ja kuulostaa ihanalta! Etenkin lampaat :D Tonne pitää mennä ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii ne lampaat 😂 todellaki suosittelen menemään ❤

   Poista
 3. Onpa ihanan kesäisiä kuvia! <3 Pitääpä itsekin mennä käymään Mustasaaressa.

  https://adalmiinanhelmi.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Mustasaaressa on tullu viimeeks lapsena käytyä ja näiden kuvien puolesta vois viettää viimeset kesäpäivät siellä! Ihana postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Joo todellakin olisin itekin vielä mennyt tänä kesänä, jos pääsisi <3

   Poista