keskiviikko 14. marraskuuta 2018

PARHAAT TV-SARJAT: DVD-HYLLYSTÄ

Nämä erilaiset lemppariohjelmalistaukset olivat ihan hirveän suosittuja muutama vuosi sitten, ja tuttuun tapaani hyvissä ajoin mä vihdoinkin kannan oman korteni kekoon! Tässä ensimmäisessä osassa mä listaan mun lempiohjelmat, joita olen katsonut telkkarista ja myöhemmin DVD:ltä, ja jotka eivät koskaan petä. Näitä mitään ei mun tietääkseni löydy suoratoistopalveluista, jonka takia olenkin DVD:ihin turvannut, mutta näitä kaikkia olen myös katsonut jo kauan ennen kuin Netflixin kaltaiset palvelut Suomeen edes rantautuivat!

Mä en aio kirjoittaa sarjojen kohdalle erityisiä juonikuvauksia, koska suuri osa näistä on teille todennäköisesti jo ainakin jollain tavalla tuttuja, ja niistä on helppo googlata lisätietoa. Sen sijaan mä aion kertoa teille, miksi nämä ohjelmat ovat päätyneet juuri mun listalle ja miksi sunkin pitäisi näitä katsoa. Mä olen omat DVD:ni pääasiassa ostanut käytettynä, nyt jo lopettaneesta Cash Storesta sekä tori.fi:stä. Netistä onkin tosi helppo lähteä metsästämään TV-sarjoja käytettynä, jos säkin haluat tämän postauksen luettua palavasti maratoonata jotakin näistä sarjoista!

Siis mä luen läpi tätä postausta ja lisäilen kuvia, ja mä oon niin kova fiilistelijä ja hehkuttelija, että oon jo tässä vaiheessa ihan käsittämättömän innostunut tästä postauksesta! Hyviä sarjoja edessä, uskokaa mua.


Täydelliset naiset. Täykkärit olivat ensimmäinen sarja, jota olen koskaan alkanut seuraamaan telkkarista, ja se ansaitsee ehdottomasti paikan listan aloittajana. Mä olen nähnyt melkein jokaisen jakson suorana telkkarista ihan ensimmäisestä jaksosta lähtien (ja ennen kuin kysytte, kyllä, mä olin seitsemänvuotias kun tämä ohjelma Suomessa alkoi pyöriä), ja aina ollut mun lempisarjojen joukossa. Myöhemmin rupesin ostamaan DVD:itä käytettynä ja katsomaan sarjaa uudestaan alusta, ja rakastuin ihan täysin jälleen. Tähän sarjaan mulla siis sekoittuu vahvat tuttuuden ja kodikkuuden tunteet, mutta on tää muutenkin niin hyvä, juoneenkäänteet dramaattisia, ja harvassa sarjassa saa nauraa ääneen niin kuin tässä! Tämä sarja merkkaa mulle niin paljon, etten voi kuvaillakaan, ja hullua kyllä tämä oli ihan äärettömän iso osa mun lapsuutta ja lapsuuden ja nuoruuden televisiorutiinia.


Näkijä. Siis harva sarja on vallannut sydäntäni niin kuin Näkijä, ja lempisarjaani kysyttäessä tulee Näkijä aika nopeasti mainittua. Myös Näkijää olen katsonut suorana televisiosta, ja ihan tietystä syystä. Mulla oli joskus ala-asteella tarkka televisiorutiini maanantai-iltaisin: 19.30 Salkkarit, 20.00 Huippumalli haussa ja 21.00 Täykkärit. Ja aina kun joku näistä sarjoista oli tauolla, katsoin mä sitä ohjelmaa, joka sillä paikalla oli. Ja niin kävi, että aikoinaan Näkijää näytettiin Täydellisten naisten paikalla sen ollessa tauolla, ja pikku-Sanna seurasi. Mähän olin niihin aikoihin siis ehkä 8-9-vuotias, ja Näkijän ikärajoitus oli tuohon aikaan Suomessa joko k-15 tai k-18, ja mä muistan tarkkaan yhden tietyn jakson, jonka aikana juoksin aina vessaan piiloon! Mun ollessa lukiossa Näkijä alkoi pyöriä televisiossa uudestaan, ja mä rakastuin siihen taas. Löysin sattumalta ensimmäiset kaudet Cash Storesta, ja keräsinkin sitten kaikki. DVD:ltä olenkin katsonut Näkijän kaikki kaudet kolme kertaa putkeen, eli jotkut jaksoista olen nähnyt neljä kokonaista kertaa (tosin viimeisen jakson vain kerran, uudestaan sitä en ole pystynyt katsomaan!!). Nyt viime kerrasta, kun olen Näkijää katsonut, oli jo lähes kolme vuotta, ja varmaan kieltämättä vähintään viikottain pohdin, pitäisikö aloittaa taas alusta. Lauantaina kuitenkin koitti vihdoin se päivä, kun nappasin ykköskauden hyllystä ja aloin katsoa. Ja on se edelleen vaan niin hyvä ja ihana ja paras ja aa tahdon vain kotiin katsomaan lisää Näkijää. Katsokaa tekin. Mä rakastan Näkijän hahmoja ja näyttelijöitä niin paljon etten kestä, ja mä rakastan sitä, miten iso rooli sen varsinaisen rikosten selvittämisen lisäksi päähenkilöiden perhe-elämälle annetaan. Mä vaan rakastan tätä sarjaa, en mä muuta osaa sanoa. Kuka osaa tässä vaiheessa arvata, mikä sarja lähtee heti tulille, kun saan tämän postauksen julkaistua?


House. House on aina ollut niitä sarjoja, joita on ihan kiva katsoa telkkarista, mutta jota ei täydellä sydämellä ole koskaan tullut varsinaisesti seurattua. Mun kaverilla kuitenkin oli kaikki Housen DVD:t, ja joku siinä on, kun pääsee katsomaan kaikki jaksot järjestyksessä läpi hulluun tahtiin, että sarjoihin rakastuu ihan eri tavalla. House on ihan mahtava, nerokas, semisti ällöttävä ja todellakin saa arvostamaan omaa terveyttä ihan eri tavalla, ja niin koukuttava. Mulla jäi viime vuoden puolella jo vitoskausi kesken, kun en onnistunut saamaan loppuja kausia käsiini, mutta kohta mä pääsen taas paneutumaan niidenkin kimppuun, kun ne jo mua hyllyssä odottavat. Ensin ehkä katson Täykkärit loppuun, ja sitten siirryn Houseen. Ellei mun kaikki aika tästä eteenpäin mene Näkijän kimpussa, voih!


CSI, alkuperäinen. Tämä ei ehkä täysin ole ansainnut paikkaansa tällä listalla, mutta se on tasan mun syy, nimittäin mä omistan ainoastaan ensimmäisen kauden ja osan kolmannesta, jotka olen joskus kirpparilta poiminut, ja nekin huonossa kunnossa. Alkuperäisessä CSI:ssä kuitenkin on sitä jotain, ja vaikka kaikkia versioita on tullut aikanaan telkkarista tapitettua ihan kiitettävästi, on siinä oikeassa CSI:ssä ja Grissomissa ja Catherinessa ja kaikissa muissa vaan sitä jotain. Ja arvatkaa, kuka kesken tämän kirjoittamisen lähti Torista hakemaan CSI-kausia?

Lisäksi mun DVD-hyllystä löytyy kaikki kaudet Sinkkuelämää, joka on itsessään myöskin ihan mahtava sarja ja hyvää, kevyttä viihdettä, joskin joskus kyseinen sarja pikemminkin ärsyttää, ja ehdottomasti pitää miettiä, millaisessa seurassa sitä oikeasti haluaa katsoa. Joskus kuitenkin pitäisi sekin varmaan katsoa ihan huolella läpi alusta loppuun.

Vielä kun saisi alkuperäiset Muumit hyllyyn, niin olisi aika jees.

Tämäkin postaus oli osa unohtuneiden postausten viikkoa, joka jatkuu koko viikon perjantaihin saakka. Nähdään taas huomenna!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta! Pitänyt jo useamman vuoden tehdä postaus aiheesta kaikkien aikojen lempparisarjat. Nyt laitan sen heti alulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Linkkaa ihmeessä mullekin, niin pääsen lukemaan sun lemppareita!

   Poista
 2. Täydelliset naiset ei oikein ollu min juttu, mut muut on kyllä ollu minkin lemppareita :) Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyy muitakin Näkijä-faneja! Samoin sulle <3

   Poista