torstai 16. huhtikuuta 2020

Karanteenipääsiäinen

Sieltä se pääsiäinen kaikesta huolimatta tuli! Tämä pääsiäinen on ollut kyllä tosi erilainen ja kaikki tavalliset perinteet jääneet pois, joten samalla lailla ei ole ollenkaan pääsiäisfiilis. Vuodesta 2013 oon ollut yhtä vuotta lukuunottamatta jokaisen pääsiäisen leirillä, eikä meillä perheen kesken ole koskaan ollut erityisiä pääsiäisperinteitä. Ihan kiva pääsiäinen me ollaan kuitenkin saatu aikaiseksi, vaikkei tullutkaan osallistuttua munabingoon tai edes heitettyä talviturkkia!


Valmistauduttiin pääsiäiseen vikalla tiukalla (tai no, ainakin melkein tiukalla) vegepaastoviikolla. Leivottiin ja suunniteltiin pääsiäisen ruokalistaa. Kirkkoon ei päästy, joten seurattiin ahkerasti seurakunnan Youtubeen striimaamia palveluksia, harmiteltiin kun ei päästä tänä vuonna itse laulamaan mutta silti yökkäreissä hoilailtiin mukana. Mulla tosin kävi sen verran hyvä tuuri, että pääsin kuin pääsinkin pariin jumalanpalvelusstriimiin laulamaan, joten täysin kirkottomaksi ja lauluttomaksi ei tämäkään pääsiäinen jäänyt!


Pääsiäisyönä laitettiin herkut valmiiksi, sammutettiin valot ja laitettiin Uspenskin striimi pyörimään. Laitettiin tuohus ikkunalaudalle palamaan ja mä ainakin meinasin revetä housuistani, kun olin niin innoissani. Kaikesta huolimatta pääsiäisyö oli täynnä tunnelmaa ja iloa. Menin kiltisti nukkumaan palveluksen jälkeen neljän maissa ja heräsin puoliltapäivin, ja pakko sanoa, että kaikista hämmentävintä oli ehkä viettää pääsiäissunnuntai ilman törkeää univajetta, kun sai sen tavallisen 2-5 tunnin sijaan nukuttua kahdeksan!

Viime päivät ollaan herkuteltu, vietetty aikaa perheen kanssa ja herkuteltu vähän lisää. Ostin ihan järjettömän kasan suklaata ja herkkuja koska miksi ei, ja ollaan saatu sieltä sun täältä vielä lisää suklaamunia. Tässä naureskelen itselleni, että noita on vielä aivan jäätävä määrä jäljellä, vaikka mukamas ollaan niitä kovaa tahtia myös syöty. Olen päässyt kirkkoon laulamaan, ja pidettiinpä yhdet laulusessiot pihallakin. 


Paria pääsiäispuuhailuissa vietettyä vapaapäivää lukuun ottamatta mun viime päivät ovat kyllä menneet aika tiukasti kandin kimpussa. Mun olisi tarkoitus saada tämän viikon aikana työ mahdollisimman valmiiksi, kun viikon alussa on mun työn opponointivuoro. Sitten kovasti tahtoisin ensi viikon aikana hioa muiden kommenttien pohjalta työni lopulliseen kuntoonsa (tai ainakin mahdollisimman lähelle sitä), niissä toiveissa että ehkä saisin tungettua itselleni jopa viikon kesäloman ennen töiden alkua! Intensiivisen kriiseilyn jälkeen olen todennut, että mun työ alkaa olla jo aika hyvässä kunnossa, eilen raavin puolitoista sivua keskinkertaista tekstiä kasaan ja tänään oioin rakennetta selkeämmäksi. Pituuden puolesta ei ole enää montaa sivua vajaa, nyt vaan pitäisi kehitellä iskevät päätelmät, keksiä parit lähteet villien väitteideni tueksi, muokkailla johdantoa ja teoriaosuutta vähän täsmällisemmiksi ja hioa työ lopulliseen loistoonsa. Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että kandidaatintutkielma olisi se yksi työ, jonka tekisin huolella ja kunnialla, mutta viimeksi tänään mun epätoivo taas nousi, ettei tässä mun työssä oikeasti ole mitään järkeä. Noh, kunhan edes valmistuisi. Enkä vieläkään ihan täysin tiedä, miten sekään tapahtuu, kun kaikkialta tulee eri ohjeita. Oi voi.


Kohta on kuitenkin kandi valmis ja kandidaattivaiheen opinnot suoritettu ja tulee kesätyöt ja kesä ja pääsiäinen jatkuu! Työt tulevat pitämään mut kiireisinä eikä mulla siis kunnon lomaa ole lainkaan. Töissä on kuitenkin se iiiihana puoli, että vapaa-aika on oikeasti vapaa-aikaa, eikä tarvitse stressata siitä, että koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain hyödyllistä, niin kuin mulla opintojen kanssa tuntuu. Saan vapaapäiväni siis ihan rauhassa käyttää kirjojen lukemiseen tai suihkun siivoamiseen tai Au pairit Uudessa-Seelannissa -kauden maratoonaamiseen tai mihin tahansa. Kaikki ovat puhuneet koronakaranteenitylsyydestä ja ajantappamisesta, ja mä vaan oikeasti odotan että pääsen itsekin samaan moodiin kiinni, kun ei mulla ole oikeasti ollut aikaa!

Mitäs teidän pääsiäiseen ja kevääseen ja elämään? ♥️

Tsekkaa aiempien vuosien pääsiäiskuulumiset:

2018 (ja etukäteistunnelmia, vitsi mikä keli ja miten kaunista oli tuolloin avantoon pulahtaessa!)
2017 (niin ja niitä etukäteisfiilistelyjä)
2013 (voi. ei. sos.)

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti