torstai 23. huhtikuuta 2020

Mistä mä haaveilen just nyt


Voi jos jotain mä olen, niin haaveilija. Mä rakastan suunnitella asioita, pieniä juttuja ja mahtavia tulevaisuuden suunnitelmia jotka tuskin koskaan tulevat toteutumaan. Ja ihan oikeasti se suunnittelu ja haaveilu on mun lemppariasia. Jos jutut pannaan käytäntöön, ei niistä kuitenkaan tule yhtä ihania mitä oli haaveillut. Ja kaikista suurimpana, mistä enää haaveilla, jos kaikki onkin jo toteutettu?

Tällä hetkellä mä luonnollisesti haaveilen kandin saamisesta valmiiksi ja valmistumisesta. Nämä alkavat olla jo suhteellisen realistisia tavoitteita: ensimmäinen olisi kiinni päivistä ja jälkimmäinen viikoista. Kandiksi valmistuminen ei itsessään ole mitenkään villi ja innostava haave, kun kuitenkin opinnot jatkuvat samaan tahtiin syksyllä maisteritutkinnon parissa. Yksi päivä kuitenkin innostuin, että millaisen blogipostauksen kirjoitan sitten kun oikeasti valmistun. Tai millaiset kuvaussessiot pidetään kavereiden kanssa, kun ikuistetaan tämä saavutus. Tällaiset asiat saavat mut ihan innostumaan!


Nyt myös mun tuoreen Remppa vai muutto Vancouver -fanituksen (josta puhuinkin jo Instan puolella ja sain ihan sikana vastauksia, tekin taidatte olla ihan yhtä koukussa kuin minäkin!) myötä olen innostunut suunnittelemaan mun tulevaa kotia. Mulla ei siis ole muutto ajankohtainen vielä todennäköisesti vuosiin, mutta olen silti lähes päivittäin selailemassa asuntoilmoituksia - joskus keskustan vuokrakaksioita, joskus myytäviä kolmioita Itä-Helsingistä, joskus isoja omakotitaloja. Ja pakko kyllä todeta, että kivoja kämppiä ei vaan tunnu olevan, ja kaikki maksaa ihan käsittämättömän paljon! Mun omaa kotia ei ihan hirveästi pysty enää sisustamaan, joten olenkin nyt suunnannut tätä kuumetta äidin kotiin. Kesän aikana olisi kovasti tarkoitus käydä kaikki varastot ja kaapit läpi ja laittaa sisustusta ja kalustusta uusiksi! Toki tämä sama suunnitelma on ollut jo vuosikausia, saa nähdä miten nyt käy.


Nyt mulla on kuitenkin uusi, konkreettisempi ja ajankohtaisempi haave ollut enemmän ja enemmän mielessä. Mähän olin tosiaan muutama vuosi sitten Lontoossa au pairina (jonka ajalta kaikki tämän postauksen kuvat muuten ovat!), ja siitä asti olen haikaillut ulkomaille asumaan vielä kerran pieneksi pätkäksi. Loogisin ja ehkä helpoiten toteutettavissa oleva rakonen sille on opintojen aikana. Nyt olenkin ruvennut kaavailemaan, että lähtisin harjoitteluun ulkomaille. Mulla alkaa mun maisterivaihe tosiaan nyt syksyllä ja se kestää kaksi vuotta, eli joskus ensi vuoden aikana olisi varmaan kaikista todennäköisin ajankohta. Nyt oonkin sitten kovasti yrittänyt ottaa selvää kaikista mahdollisista vaihtoehdoista, tehtävistä ja kohteista. Kaikki on vielä aivan täysin auki, mutta ehkä se siitä. Haluaisin kuitenkin tässä mahdollisimman pian saada kerättyä itselleni kaiken mahdollisen informaation ja alkaa tehdä alustavaa suunnitelmaa, jotta osaan sitten ajoittaa opintoni ja rakentaa tutkintoni kaikista järkevimmällä tavalla niin, ettei ulkomaille lähtö sotkisi mun opintoja Suomessa ihan järkyttävästi. Jonnekin Eurooppaan tahtoisin lähteä ihan vaan korkeintaan muutamaksi kuukaudeksi. Päädynkö sitten Britteihin, Itävaltaan vai Tanskaan vai jonnekin ihan muualle, sitä ei vielä tiedä kukaan.


Millaisia haaveita teillä on just nyt? Ja hei, jos kellään on vinkkejä tai kokemusta harjoittelusta ulkomailla (tai vaikka vaihto-opiskelusta, vaikka se ei mun ykkössuunnitelma olekaan), niin jakakaa ihmeessä ajatuksia, mä otan mielelläni kaikki vinkit vastaan! Niin ja kertauksena vielä niille, jotka eivät tiedä tai muista, mä opiskelen suomen kieltä Helsingin yliopistossa. Enemmän kerroin mun opinnoistani täällä ja vastailin teidän kysymyksiin!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

11 kommenttia:

 1. Oi vitsi, ihana tuo muumi paita :D

  VastaaPoista
 2. Ah tällaisista tulee niin hyvä mieli ja inspiraatiota itellekin ♥ Ootko vielä jossain kertonu, mistä aiheesta kirjoitat kandin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla ❤ en ole tainnut mainita kun se aukeni itsellenikin vasta muutama viikko sitten (heh), mutta tutkin huumorin käyttöä ja vastaanottajien huomiointia papin puheessa!

   Poista
 3. Ihana postaus! Itellä ei kokemusta työharkasta oo, mutta vaihdosta kylläkin. Aika pitkälti samoja asioita vaihto (ja varmasti myös harjoittelu) vaatii kuin aupaireilukin, mutta kannattaa varautua huomattavasti suurempiin stressitasoihin :D Au pairina kaikki on periaatteessa tehty sulle valmiiksi, mutta vaihdossa ja harkassa pitää hoitaa itse paljon enemmän asioita, alkaen ihan siitä että kämpälle voi joutua hankkimaan kaiken kalusteista alkaen! Mutta toivottavasti saat suunnitelmat onnistumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo onhan toi jänskää, että miten paljon kaikkea pitää ottaa huomioon, kun lähtee ulkomaille ihan itsenäisesti asumaan! Kiitos, toivotaan <3

   Poista
 4. Ihania haaveita! Mä niin myös oon koukussa tohon Remppa vai muutto- sarjaan ja niitä on tullut katsottua telkkarista ihan viime kesästä (vai syksystä) asti :D Haaveissa ja itse asiassa etsinnöissä on omakotitalo ja sen vuoksi se sarja onkin aika ajankohtainen, vaikka etsitäänkin kotia jota ei tarvis pahemmin remppailla. Mutta saahan siinä sisustusideoitakin! Ihanan inspiroivaa katsottavaa kerta kaikkiaan :')

  Toivottavasti haaveesi toteutuu ja pääset vielä ulkomaille vaikka sitten harjoitteluun! Ihailen teitä jotka uskaltaa, kun itse opiskellessa jänistin (kyllä kaduttaa, mutta tiedän että jänistäisin edelleen) :D Mun haaveeni ton omakotitalon lisäksi on nyt että tää maailma vähän normalisoituisi ja pääsisi muuten vaan matkustelemaan! Meillä oli Kreeta suunnitelmissa syksylle, mutta se taitanee nyt jäädä tulevaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo ohjelma on näköjään saanut kaikki koukkuunsa! Sitä tää kotoilu teettää, kun onkin aikaa päiväsaikaan tuijotella telkkaria :D Ja pitkästä aikaa näytetään tuota Kanada-versiota, pitkään sai harmitella ja pettyä kun aina tuli vaan se huonompi jenkkiversio. Vitsi kuulostaa ihanalta teidän talonmetsästys, oon ihan kade! Ja jep, tiedän että mua ärsyttää, jos en käytä hyväksi tätä tilaisuutta, eikä ulkomaille lähteminen enää myöhemmin elämässä ole näin helppoa. Ja harmi kyllä, että suunnitelmat peruuntuu, onneksi matkustaa ehtii vielä myöhemminkin <3

   Poista
 5. Mulle vaihto oli mun elämän paras kokemus ehdottomasti, ja harmitti, että lähdin sinne vasta opintojen loppupuolella. Olisin nimittäin halunnut lähteä vielä toisenkin kerran tai pidentää sitä puolesta vuodesta kokonaiseen vuoteen. Parasta ikinä. Työharjoittelusta ei ole kokemusta, vaihdossa ihanaa oli jotenkin se vapaus. Tein kyllä opintoja tarvittavien pisteiden verran, mutta aikataulut oli silti aika väljät ja kaikkea hauskaa ehti tehdä. Harjoittelu saattaa sitoa enemmän, luulen, kuten oikeat työtkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ajattelin, että harjoittelussa on vaan se työ, kun opiskellessa mulla ainakin menee vapaa-aikakin enemmän tai vähemmän koulutöistä stressatessa! Ihana kuulla sun kokemuksia, ihan varmasti oli aivan mahtavaa <3

   Poista
 6. Mulla ois ehkä nelosvuonna (eli parin vuoden päästä) tiedossa vaihto Itävaltaan tai Saksaan suorittamaan kieliharjottelua! Se pikemminkin pelottaa ennemmin kuin innostuttaa (koska oon edelleen tosi epävarma mun saksan taidoista). Sen sijaan oon nyt keväällä ruvennu ihan hirveesti haaveilemaan reppureissusta Kaakkois-Aasiaan ja myös siitä että muuttaisin jossain vaiheessa tyyliin kuukaudeksi (kaverin kanssa) ihan huvikseni Thaimaahan <3 Ja Thaimaasta puheen ollen, oon myös haaveillut että sitten kun pääsen sinne (kun tämän kevään reissu peruuntui), niin haluan päästä maistamaan pinkkiä mansikkamaitoa ja näkemään aitoja thaimaalaisia insinööriopiskelijoita (oon selkeesti kattonu liikaa thaimaalaisia tv-sarjoja) ::D

  VastaaPoista