perjantai 7. elokuuta 2020

Nyt mä kai sitten valmistuin

Nyt se vihdoinkin tapahtui, mä valmistuin – kai. Oli nimittäin jälleen vähän hämmentävä sessio.

Mähän sain kaikki opintoni kasaan jo toukokuun puolessavälissä, kun palautin kandini. Meillä kuitenkin kesti saada tietää arvosanat ja vielä paljon pidempään, ennen kuin saatiin ne rekisteriin. Melkein kolme kuukautta myöhemmin kuitenkin kaikki suoritukset ja kokonaisuudet oli saatu kirjattua ja sovittiin kaverin kanssa videopuhelutreffit, että täytetään valmistumislomake ja klikataan lähetä-nappia yhtä aikaa.

Meidän valmistumistreffit oli sitten myöhään tiistai-iltana, kun pääsin töistä kotiin yhdentoista jälkeen. Lomakkeen täyttämiseen meni varmaan puoli tuntia, kun piti kaikki mahdolliset jutut kirjoittaa ja kaivaa siihen. Täytin vielä jonkun kandipalautelomakkeenkin, jossa kyseltiin omista opiskelutavoista ja kokemuksista yliopistossa (ja annoin samalla vähän rakentavaa palautetta).

Kun olin omasta mielestäni valmis, kaivoin huvikseni kameran esiin ajatuksella, että saisin videolle talteen meidän kauan odotetun valmistumisen hetken. Ehkä itse siinä jotain säädin ja klikkasin tallenna-nappia vahingossa tai sivu sääti itse, mutta yhtäkkiä olinkin seuraavalla sivulla, jossa piti vielä ladata suoritusote. Latasin sen, ja yhtäkkiä olin taas seuraavalla sivulla, jossa käytännössä näkyi pelkkää mustaa. 

Tässä vaiheessa vähän jo säikähdin, että oliko koko homma kaatunut ja mun pitäisi aloittaa prosessi alusta. Kaverikin onneksi pääsi sitten samaan näkymään, jossa hänellä tosin näkyi tekstiä ja lisätietoja, mulla tosiaan pelkkä yleisotsikko. Sähköpostiin oli tullut kopio mun lähettämästä lomakkeesta, mutta missään ei varsinaisesti sanottu, että se olisi onnistuneesti lähtenyt eteenpäin asianomaisille tahoille.

Mutta niin, kai se nyt sitten meni läpi ja mä olen vihdoinkin valmistunut! Vielä pitää muutama viikko odotella, että tuo lomake käsitellään ja saan kandidaatin tutkinnostakin merkinnät rekisteriin, ja siitä vielä hetki, ennen kuin saan virallisen todistuksen postissa kotiin. Harmittaa että pitää sitä postia vielä odotella, mutta sattuneesta syystä toimistosta noutaminen ei toistaiseksi ikävä kyllä ole vaihtoehto.

Eihän tuo nettisivun hienoinen toimimattomuus (ja mun oma sähläys) mikään iso juttu ole. Meillä on vaan ollut niin paljon erikoisia ja ärsyttäviä kokemuksia Helsingin yliopiston kanssa siitä, ettei asiat toimi eikä tietoa saa ja asioissa kestää ja kaikki on epäselvää, että alun kevyt asiasta vitsailu on pikkuhiljaa muuttunut ihan aidoksi turhautumiseksi. Voi myös olla, että meillä on sattunut huono tuuri, sillä monilla muilla (varsinkin humanistisen tiedekunnan ulkopuolella) olen kuullut täysin päinvastaisia kokemuksia ja että kaikki sujuu tosi tarkasti ja huolellisesti!

Nyt sitten on enää vähän päälle kolme viikkoa, ennen kuin tämä mun lomaton kesäloma päättyy ja aloitan opinnot maisterivaiheessa. En vieläkään ihan tiedä, mitä kursseja syksyllä aion käydä (tämäkin on yksi työmaa kun mistään ei löydy selvää tietoa eikä kursseja näy valittavana vaikka niitä muka olisikin), mutta ehkä se pikkuhiljaa alkaa tästä selvitä.

Luvassa on kumminkin vielä virallinen valmistumispostaus ja viralliset valmistumiskuvat, kunhan se todistus postissa tulee ja voin lopullisesti jättää kandivaiheen taakseni! Tässä nyt kuitenkin tällainen väliavautuminen.

Muuttoon liittyen, tänään kävin muuten palauttamassa vanhan kodin avaimet. Siitäkin on tulossa vielä oma postauksensa loppuviikon aikana, aika hassulta kyllä tuntuu.

Oletteko tekin saaneet tapella yliopistossa tai omassa oppilaitoksessanne?


Vielä ehdit käydä kysymässä mitä tahansa Q&A-postausta varten!


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti