tiistai 4. elokuuta 2020

Muuttopäivä – opiskelija-asunnosta toiseen


Nyt mä olen muuttanut! Uusi asunto tuntuu jo ihan kodilta. Silti tätä on välillä hämmentävä ajatella. Eilen olin illan töissä, ja aina välillä havahduin siihen, että kun lähden kotiin, menenkin eri kotiin kuin aiemmin. Suurin osa tavaroista on 48 tunnin aikana löytänyt omalle paikalleen, ja asunto alkaa hiljalleen muotoutua juuri sellaiseksi kuin haluan. Vielä purkamatta olevat asiat odottavatkin uusia kalusteita, eli ihan hirveästi en ennen ostoskierrosta voikaan enää tehdä!


Muuttopuuhat alkoivat kunnolla perjantaina. Aamulla hinkattiin äidin kanssa kylppäriä, kävin läpi turhaa tavaraa, vein kasan roskia, palautin pulloja ja kirjaston kirjoja ja pesin viisi koneellista pyykkiä. Illalla sitten mun kaverit tuli auttamaan ja pistettiin tohinaksi. Pestiin ikkunat, purettiin sänky ja pakattiin niin paljon kuin vain siinä vaiheessa pystyttiin. Käytiin iltasella vielä lähiseudun kauppakierros pahvilaatikoiden perässä, ja onnistuttiinkin saamaan kolme pahvilaatikkoa kolmesta eri kaupasta. Mun ihanat ystäväni olivat niin tehokkaita, että muutto eteni ilman, että itse ehdin mitään juuri edes tehdä!


Yöksi lähdin evakkoon, ja lauantaina olikin sitten virallinen muuttopäivä! Mun vanha levitettävä sohvasänky lähti äidin mukaan, mutta kaikki muu tuli uuteen asuntoon. Täällä mua tosiaan odotti jo valmiiksi sänky ja pyykinpesukone, ja etenkin tuo sänky helpotti hommaa kyllä ihan valtavasti. Taas ihanat ystäväni tekivät suurimman työn kantaessaan tavaroita uuteen asuntoon paljon kovempaa tahtia mitä itse kykenin. Tunnissa kaikki oli aika lailla jo tuotu, ja mentiin hetkeksi siivoamaan vanhaa asuntoa. Uudella kämpällä laitettiinkin sitten heti kirjahylly kasaan, ja ensimmäisen illan aikana kaikki kirjat, astiat ja vaatteet olivat päässeet omille paikoilleen. Muuttopizzat luonnollisesti käytiin nauttimassa Kotipizzassa.


Eilen mulla tosiaan olikin jo töitä ja on torstaihin asti, joten vaikka kuinka tekisi koko päivä viettää siivoten ja järjestellen, ei mulla nyt ole aikaa kuin muutaman tunnin verran päivässä. Tänään kävin hinkkaamassa vanhan kodin jääkaapin ja uunin kuntoon. En jääkaappia jaksanut lähteä vielä lauantaina siivoamaan ja sulattamaan, joten tarkoituksella jätin sen myöhemmälle. En sitten siinä tajunnut, että lauantain jälkeen mulla katkeaa sähköt ja jääkaappi sulattelee itsensä ihan ilman muakin! Vähän siis pelotti lähteä katsomaan, millaiset tuhot se oli yksinään saanut aikaiseksi, mutta onneksi sulattelu oli tapahtunut siististi ja mun loppuhomma oli hyvin simppeli. Vielä on jäljellä kylpyhuoneen viimeiset jynssäykset, jotka myös näin jälkiviisaana olisi ollut helpompi hoitaa silloin, kun vielä sai valot palamaan haha!

Muuttopäivästä on tulossa muuten myös vlogia, jahka saan sen editoitua! Nämä tän viikon iltavuorot ovat vain siinä mielessä pahoja, että iltapostailuun taipuvaisen bloggaajan on vaikea saada aikataulut sumplittua. Nyt saatte siis tyytyä näihin myöhäisillan postauksiin ja siihen, etten juttuja saa ulos siihen tahtiin kuin tahtoisin! Ensi viikolla onneksi on ihan tavallista aamuvuoroa, johon mennessä olen toivottavasti myös saanut vanhan asuntoni siivottua ja luovutettua pois (apua!), ehkä sitten ehtii postaillakin niin paljon kuin sielu sietää.


Mutta oon mä kyllä tähän uuteen kotiin ihan rakastunut. Vaikka kyse on edelleen pienestä yksiöstä, tuntuu tää mulle ihan jättimäiseltä! Mulla on ihan oikea eteinen, keittiön pöytä ei ole sängyssä kiinni ja mahdun kävelemään edestakaisin monta askelta asunnon halki pujottelematta. Kämppäkulpa ja uutuudenviehätys vetää tällä hetkellä vahvoilla. <3

Mitä sä haluaisit kuulla muutosta ja opiskelija-asumisesta? Heitä postaustoiveesi alas!


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

3 kommenttia:

 1. Kätevää, kun teettää työt muilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävistä oli kyllä todella suuri apu, yksikseni muutossa olisi mennyt ikuisuus! Meillä oli muutenkin todella hauska päivä ja he luonnollisesti saivat herkkuja palkaksi ♡

   Poista
  2. Kiva kuulla! ^_^ Muutto on aina iso urakka, ei siitä yksin selviäisi. Onnea uuteen kotiin! :)

   Poista