sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Miksi marraskuu on niin ihana

Marraskuu tuntuu olevan monien inhokkikuu. Mä olen kuitenkin ihan sikainnoissani. Heräsin tänään marraskuun ensimmäiseen päivään, ja mulla on aivan poikkeuksellisen hyvä fiilis.

Ensinnäkin marraskuun alku tarkoittaa, että mun syntymäpäivään on enää 19 päivää! Mä olen aina intoillut synttäreistä, ja aion tehdä niin jatkossakin, joten kaikessa synkkyydessä marraskuu on mulle ensisijaisesti synttärikuu. Omien synttäreideni lisäksi marraskuuhun mahtuu lisäksi vielä isänpäivä ja noin miljoonan perheenjäsenen ja lähipiirin syntymäpäiväjuhlat. Perinteisesti munkin synttäreitä on juhlittu moneen otteeseen pitkälle joulukuulle eri porukoiden kanssa, mutta tänä vuonna nyt pitää tietenkin vähän rajoittaa ja juhlallisuudetkin varmasti kutistuvat.

Pikkuhiljaa alan myös todella intoilla joulusta. Vielä en ole joululauluja kuunnellut kertaakaan (vaikka hyräillyt olenkin pitkin vuotta), yleensä ensimmäinen kerta osuu jo lokakuulle. Ensimmäiset valot olen kuitenkin ripustamut palamaan, olen ottanut pehmoisen joulupaitani käyttöön, ostanut ja juonut vuoden ekat glögit, edennyt joululahjahankinnoissa ja suunnitellut joulukalenteriluukkuja. 

Toki tämä aika vuodesta on kerrassaan inhottavaa, kun on pimeää ja märkää ja kylmää. Tänä vuonna tuokaan ei kuitenkaan iske niin pahasti, kun ei juuri tarvitse poistua kotoa. Ei tarvitse kökötellä kylmillä bussipysäkeillä tai kipittää puolijuoksua kotiin räntäsateessa, ei ainakaan joka päivä. Etäilystä on siis jotain hyötyäkin! Pikkuhiljaa alan jo odotella luntakin, vähän valaisemaan synkkää maisemaa. Viime talven jälkeen pieni lumikerros olisi oikein tervetullut.

Tänään mulla on tehtävänä vielä jonkun verran kouluhommia ja muuta tylsää. Ehkä mun hyvä fiilis marraskuusta osittain selittyy sillä, että tällä hetkellä kerrankin en ole pulassa ja stressaantunut koulutehtävien kanssa, vaan ekan periodin hommat ovat palautettu ja olen viikottaiselta to do -listaltani saanut tehtyä lähes kaiken! 

Mutta ajattelin tänään kuitenkin jouluilla vähän lisää. Ehkä hommata lisää jouluvaloja? Ehkä leipoa torttuja tai keittää glögiä? Tai jopa laittaa niitä joululauluja soimaan? Mahdollisuudet ovat rajattomat! Mutta ennen kaikkea tahdon ottaa tämän kuun ja vuodenajan ilolla vastaan: marraskuu on täällä, ja se on ihanaa!

PSA: Edellä olevan tekstin kirjoitin aamulla heti herättyäni. Nyt iltapäivästä onkin hyvä jatkaa, miten tämä päivä lopulta muotoutui.

Marraskuun ensimmäisen kunniaksi tavoitteeni oli ottaa syksyn ensimmäiset kunnon ruskakuvat. Laittauduin kerrankin oikein nätiksi (ja laitoin tummaa huulipunaa ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan) ja lähdin koluamaan lähikatuja oikein ruskaisten kuvauspaikkojen perässä. Löysin ihanan keltaoranssin puun, istutin puhelimeni maahan repun tukemana ja lähdin napsimaan kuvia etukameran ja itselaukaisimen turvin. Kotimatkalla kävin ostamassa torttutaikinaa, ehkä intoudun leipomaan jo tänä iltana! Mutta ensin ruokaa, perjantaina tehtyä lasagnea.

Hyvää marraskuuta kaverit <3


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti