torstai 11. helmikuuta 2021

Alkuvuoden huiput ja huonot

Tätä vuotta on takana jo kuusi viikkoa! Toisaalta taas voi ihmetellä miten nopeasti aika menee, mutta samalla kyllä joulusta ja uudestavuodesta tuntuu olevan jo ikuisuus. Näihin kuuteen viikkoon on mahtunut todella paljon kaikkea, joten otetaanpa pieni katsaus huippuhetkiin ja ei niin kivoihin juttuihin.

PLUSSA: Nighwishin keväälle kaavailtu livestream-keikka. Tämä varsinaisesti julkistettiin jo joulukuussa, mutta ostin oman lippuni viime viikolla. Ihan parasta nähdä oma lempparibändi ja kuulla uudet biisit vihdoinkin livenä, vaikkakin live tässä tapauksessa tarkoittaa nykymaailman sallimaa livestream-järjestelyä.

MIINUS: Marko Hietalan lähtö bändistä. Tämä tuli hurjan isona yllätyksenä ja uutiseen on todella pitänyt hetki sopeutua. Enemmän mun fiiliksiä aiheeseen liittyen voit lukea tästä Insta-postauksesta ja tästä mun Iltalehteen kirjoittamasta näkökulmasta.


MIINUS: Mun kotona on ihan älyttömän kylmä ja tätäkin kirjoittaessa mulla on tuplakerros vaatteita päällä. Silti kädet jäätyy, hommien tekeminen kun ei oikein hanskat kädessä luista. Ainakin pysyy vesi lasissa viileänä!

PLUSSA: Nämä kaikki upeat talvipäivät ja vaaleanpunaiset taivaat.


PLUSSA: Modernin perheen viimeinen kausi tuli Netflixiin!

MIINUS: ...ja Frendit poistui. Pitää varmaan käydä kaivamassa DVD:t talteen äidin luota, niin voi tarvittaessa tyydyttää Frendit-nälkää. Onneksi telkkarissa pyörii koko ajan uusinnat, niin ei tarvitse ihan kokonaan ilman olla!


MIINUS: Ihan älyttömän paljon kouluhommaa. Viisi kurssia ja graduseminaari päälle vie kyllä voimat. 

PLUSSA: Viikottaiset ja päivittäiset to do -listat ja oikeasti tehokas fiilis, kun pääsee ruksimaan kohtia pois. Auttaa tosi paljon siihen ainaiseen "en ole taaskaan saanut mitään aikaiseksi" -fiilikseen, kun konkreettisesti pystyy seuraamaan omaa edistymistään.

MIINUS: Rintaliivit (ainoat käytössä olevat ja oikeasti sopivat) hajosivat. Rupesin kesken työvuoron ihmettelemään, kun joku hankasi, ja osoittautui että kaarituki oli katkennut ja tullut läpi.

PLUSSA: Ostin sitten tilalle uudet, söpöt ja todella rennot bralette-tyyliset rintsikat, jotka tuntuvat oikeasti mukavalta päällä ja sopivat jopa mun vartalolle.


MIINUS: Jatkuva kotoilu. Ehkä noin puolet päivistä menee niin, etten poistu kotoa ollenkaan.

PLUSSA: Olen alkuvuoden mittaan kehittänyt entisestään omia rutiinejani. Mulla on listat ja tavoitteet kirjattuna kaikkeen mahdolliseen (mun sisäinen järjestysintoilija rakastaa tätä) ja olen onnistunut muun muassa rajaamaan kunnon kauppareissut kertaan viikkoon.


MIINUS: Huonot päivät, pahat mielet ja meltdownit.

PLUSSA: Hyvät päivät, arjen helmet ja kaikki pienet asiat, jotka tekevät iloiseksi ja onnelliseksi.


MIINUS: Monia läheisiä en ole päässyt näkemään pitkään aikaan, ja yhdistettynä etäopiskeluun mä vietän tosi paljon aikaa yksin kotona.

PLUSSA: Onneksi kuitenkin arkeen mahtuu myös niitä superihania hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa, silloin voi todella irtautua tylsästä arjesta ja nauttia!


MIINUS: Lähipiirissä on paljon surua, huolta ja murhetta, jotka tietenkin ovat vaikuttaneet paljon myös muhun ja mun mielialaan.

PLUSSA: Voin kuitenkin olla todella kiitollinen siitä, että mun omassa elämässä mulla on asiat loppujen lopuksi ihan älyttömän hyvin, voin olla todella onnellinen kaikesta, mitä mulla on ja mitä saan elämässäni tehdä.

Ja loppuun pitää vielä lisätä kasa ekstraplussia ilman negatiivisia vastineita, päällimmäiset fiilikset jäävät kuitenkin positiivisen puolelle!

+ Disney+ ja mahtavien leffojen katselu. Viime viikonloppuna katsottiin Pocahontas ja Aladdin, seuraavaksi listalla voisi olla Mulan - edellisestä kerrasta on nimittäin sen verran kauan, ettei mulla ole siitä mitään muistikuvia!

+ Tällä hetkellä olen lukemassa vuoden kuudetta kirjaa ja neljättä sukkaparia. Musta on ihanaa, että lukeminen on pysynyt mukana kiireisestä arjesta huolimatta. Ja hei ensi joulun eka lahjakin tehty!

+ Laskiaispullat.

+ Sukkakiharat.

+ Kaikki ihanat herkkuruoat, mitä on tullut syötyä.

+ Selkeästi rajattu vapaa-aika etenkin viikonloppuisin, silloin ei kouluhommia edes ajatella! Maanantaina saattaa sitten olla jopa ihan kiva palata ahertamaan (ja täyttämään to do -listoja).

+ Hyvä fiilis töissä ja se, ettei vuoroja ole ollut liikaa.

Miten sun vuosi on lähtenyt käyntiin? Tiputa alas kommentteihin yksi sun positiivinen ja yksi negatiivinen! Tai vaikka kaksi positiivista, jos niikseen tulee :D

Liity lukijaksi tästä!

2 kommenttia:

  1. Alkuvuoden negatiivisia asioita miettiessä tulee ekana mieleen paha etäarkikyllästyminen. Etäily sinänsä ei ole niin paha (varsinkin kun miettii sen tarpeellisuutta), mutta huonot kurssijärjestelyt, yksinäisyys ja yksipuolisuuden tunne monessa ihmissuhteessa aiheuttavat pahaa mieltä. Negatiivisuuden vastapainoksi kaksi hyvää juttua: nämä aurinkoiset pakkaspäivät ovat olleet aivan ihania ja oon ehtinyt blogijuttujen pariin kiireestä huolimatta kohtuuhyvin :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanasti toteutettu postaus! *.* Äääh, just nyt kun pidän taukoa Netflixistä nii sinne puskee kaikkia kivoja sarjoja sekä uusia kausia, jotka haluaisin niin kovasti nähä, haha :D Ja sama homma täällä munkin luona kylmyyden suhteen, ihan meinaa jäätyä koko ajan. Onneksi voi öisin vetää peiton korviin asti.

    VastaaPoista