sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Etäopiskelijan my day

Mä vilautin etäarkirutiinipostauksessani ajatusta my day -postauksesta, ja te todella innostuitte ideasta! Rupesin siis heti toteuttamaan, ja tämän viikon keskiviikkona kuvailinkin pitkin päivää ja kirjasin ylös mun koko päivän. Mitkään kaksi päivää eivät luonnollisesti ole täysin samanlaisia, mutta aika tavanomaiset rutiinit kuitenkin multakin löytyy. Tässä siis mun enemmän tai vähemmän tavanomainen keskiviikko!

9.35 soi herätyskello ensimmäisen kerran. Painan torkkua viiden minuutin välein tasaan asti ja jään makoilemaan. Eka luento alkaa vasta kahdeltatoista, joten tänään ei ole kauhea kiire nousta.

10.00 Saan silmät auki. Selailen hetken puhelinta, tarkistan Instagramin ja vastailen edellisenä iltana julkaistun postauksen kommentteihin. 

10.30 Nousen sängystä. Laitan Nightwishia soimaan ja biletän itsekseni kylppärissä. Näin polkaistaan päivä hyvin käyntiin! Käyn pissalla, pesen hampaat, käyn spontaanissa pikasuihkussa, teen ihonhoitorutiinini, puen päälle ja harjaan hiukset. Olin edellisenä yönä kokeillut ensimmäistä kertaa sukkakiharoita, ja vitsi nämä onnistuivat ihanasti!

11.00 Petaan sängyn ja totean, että tahdon imuroida heti. Imurointi oli päivän tehtävälistalla anyways ja tahdoin aloittaa päivän puhtaassa kodissa! Ennen imurointia pyyhin pöytää, ja vähän ironisesti onnistun pudottamaan lasin lattialle. Siinä sitten lakaisin lempilasini muruset ennen imuriin tarttumista! Imuroinnin jälkeen pääsin vihdoinkin väsäämään itselleni aamupalaa.

11.45 Vihdoinkin ruokaa! Istahdan aamupalaleipieni kanssa tietokoneen ääreen ja alan näpyttelemään juutalaisuutta käsittelevää koulutehtävää, jonka dedis ei ole vielä pariin viikkoon. Mulla oli kuitenkin tavallista rennompi viikko, joten ehdin tehdä hommia vähän myös varastoon. 

12.15 Ei-kristilliset uskonnolliset yhteisöt Suomessa -kurssin luento alkaa. Luentoa seuratessa puuhastelen vähän kaikkea: syön aamupalani loppuun, neulon maanantaina aloittamaani sukkaa, täyttelen uutta bujo-tyylistä muistivihkoani ja teen pikameikit. En mä tänäänkään poistunut kotoa kauppareissua enempää, mutta välillä todella tekee mieli meikata ihan vain huvin vuoksi. Olihan toki kiva meikata ihan tämän postauksenkin vuoksi, ja nämä kiharat innostivat tälläytymään. Mutta tuona päivänä oli sellainen fiilis, että olisin varmaan meikannut ihan muutenkin.

13.45 Luento loppuu. Otan muutamat selfiet ja aloitan tämän postauksen kirjoittamista. Soittelen äidin kanssa ja jatkan aamulla aloittamaa juutalaisuustekstiä.

14.30 Ranskan luento. Luennon ohessa lämmitän jämiä lounaaksi ja neulon sukan valmiiksi. 

16.30 Tokan luennon jälkeen chillailen hetken aikaa. Makoilen puhelinta selaillen, täyttelen bujovihkoani ja listailen tärkeitä päivämääriä. 

17.30 Luen yhden artikkelin ja aloitan toista sukkaa. Selailen vähän lisää puhelinta ja sovin ensi viikolle haastatteluja kouluprojektia varten. 

18.30 Jämähdän tietokoneen eteen. Katson Youtube-videoita ja täyttelen bujovihkoani. Tämä vihko on mulla siis ihan uusi juttu, jonka ostin vasta tällä viikolla. Olen viime aikoina kuitenkin innostunut tekemään niin paljon listoja ja aikatauluja, että tahdoin omistaa näille merkinnöille ihan kokonaan oman vihon.

19.30 Saan lopultakin aikaiseksi lähteä kauppaan koko illan vitkuttelun jälkeen. Ulkona on kylmempi mitä kuvittelin, joten piti laittaa ekstrapaljon kerroksia päälle. Vien roskat ja hyppään bussiin, ja bussista jäädessä tajuan jättäneeni antaumuksella tekemäni kauppalistan kotiin! Kauppareissun aikana kuulokkeissa pyörii podcast.

20.30 Kaupasta kotiin. Olen ottanut tavaksi yrittää tehdä viikon ruokaostokset kerralla. Painoi liikaa ja maksoi ihan liikaa, mutta selvisin enkä unohtanut listalta kuin vain pari juttua! Lepään hetken, ennen kuin laitan Salkkarit pyörimään ja alan tiskata ja laittaa ruokaa. Mä jäin yhdessä vaiheessa Salkkareissa ihan sikana jälkeen, mutta nyt olen ottanut tavaksi aina tiskatessa katsoa Cmoresta Salkkareita. Olen nyt menossa syksyn 2019 jaksoissa, haha! Mutta tämä kyllä saa jopa innostumaan tiskaamisesta.     

21.40 Vihdoinkin ruoka-aika! Tänään luvassa uunilohta ja riisiä. Ruokaillessa katson Salkkari-jakson loppuun ja videota Youtubesta.

22.00 Vielä ei väsytä, vaikka periaatteessa mikään ei enää pidättele mua menemästä nukkumaan. Täyttelen bujovihkoa, suunnittelen kouluhommia, kirjoitan seuraavan päivän to do -listaa ja tätä postausta ja jään hetkeksi selailemaan puhelinta.

23.00 Saan aikaiseksi mennä tekemään iltatoimet. Musta tuntuu, että haisen kauheasti hielle, joten menen pikasuihkuun (vaikka en koskaan käy kahta kertaa päivän aikana suihkussa ellei ole ihan pakko!). Pesen naaman ja hampaat ja väsään aamuisesta innostuneena uudet sukkakiharat itselleni. Uppoudun internetin syövereihin ja alan selailla juttua,  miten selvitä hengissä eri tilanteissa. Luen hetken vielä kirjaa ennen nukkumaanmenoa. 

01.30 Vähän venähti tämä ilta, en mä yleensä valvo näin myöhään nykyään, mutta edellisen viikonlopun iltavuorot vaikuttivat unirytmiin. Nyt kuitenkin valot pois ja nukkumaan! Seuraavana päivänä mun ainoa luento oli vasta iltapäivällä, joten nukuinkin antoisasti yhteentoista.

Siinä oli mun keskiviikko 3.2.2021! Jos ei muuta niin näitte ainakin hyvän vilauksen mun kämpästä, kun ei sitä muualla nykyään oikein tule hengailua :D

Millaisia teidän arkipäivät ovat?

Liity lukijaksi tästä!

2 kommenttia:

  1. Ihanan aito my day, tätä oli tosi kiva lukea samaistumispinnan ansiosta! Tuo on niin totta, että luennon aikana ehtii puuhailla vaikka mitä muutakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla! Ja jep, vapailla heti huomaa että sukat ei edisty kun ei ole luentoja seurattavana :D

      Poista