perjantai 19. helmikuuta 2021

Kaukokaipuu & matkailijan vuosi 2020 numeroina

Viime päivinä olen haaveillut. Olen selaillut valokuva-arkistoja, tehnyt samaa aamupalaa kuin New Yorkissa, kuunnellut Lontoo-podcasteja, nähnyt unia suurkaupungin sykkeestä ja muistellut au pair -aikoja. Olen tehnyt matka- bucket listeja, muistellut fiilistä, kun astut ensimmäistä kertaa uuteen hotellihuoneeseen tai kun näet upean öisen kaupungin lentokoneen ikkunasta laskeutuessa. Trooppista tuulahdusta iholla, mustekalaa tai nuudeleita joka aterialla, vieraita kieliä ja uusia muistoja. 

Vuosi 2020 oli varmaan mun elämäni ensimmäinen vuosi, kun en astunut kertaakaan Suomen rajojen ulkopuolelle, ja se jos mikä on hurja ajatus. Vielä hurjemmalta tuntuu, ettei mulla ole oikeasti aavistustakaan, milloin pääsen seuraavan kerran reissuun. Vielä sitäkin hurjemmalta tuntuu, että koko ajatus matkustamisesta niin kuin ennen vanhaan kuulostaa ihan absurdilta ajatukselta.

Kaipuu jonnekin, ihan minne tahansa on kova. Pakoon arkea, pakoon kaikkea tuttua ja turvallista, kohti uudenlaista elämänrytmiä edes hetkeksi. Helpottaa kuitenkin tietää, että tuo kaikki odottaa mua vielä joskus. Sitten mä valloitan maailman.

Ja niin, koska vuosi 2020 oli poikkeuksellisuudessaankin niin poikkeuksellinen, ajattelin vähän katsastaa, miltä se näytti näin intohimoisen maailmanmatkaajan näkökulmasta.

Vuoteen 2020 mahtui...

0 ulkomaan matkaa

1 peruttu ulkomaan matka (vappu Kreetalla)

1 vielä toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan lykätty ulkomaan matka (Tukholman-risteily, joka ensin siirrettiin maaliskuulta elokuulle ja sitten sinne jonnekin)

piipahdus 7 eri kaupunkiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella (Tampere, Lappeenranta, Salo, Imatra, Jyväskylä, Kouvola ja Porvoo)

2 peruttua tapahtumaa kotikaupungissa (Pieni merenneito -musikaali ja We Will Rock You -musikaali)

todella monta "minne sä lähtisit nyt, jos voisit mennä ihan minne vaan" -keskustelunaloitusta

monta haavetta siitä sitten joskus kun

Minne sä lähtisit just nyt, jos voisit mennä ihan minne vaan?

Kuvituksena Pariisi 2015, San Francisco 2016, Lontoo 2016, Rodos 2016 ja Bangkok 2018.

Liity lukijaksi tästä!

4 kommenttia:

 1. Miten kiva postausidea taas! Mä en oo kovin paljoa elämäni aikana reissannut ulkomailla, joten tää kulunut vuosi ei oo sen suhteen ollut hankala. Mutta jos voisin nyt lähteä ihan minne vaan, niin varmaan lähtisin Kööpenhaminaan! Se jollain tapaa kiehtoo kovasti *.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla että tykkäsit! Oi vitsi joo Kööpenhamina olis varmasti upea, en oo koskaan ollut Tanskassa ja joskus ehdottomasti tahtoisin käydä 😍

   Poista
 2. Just nyt en lähtis mihinkään, mutta jahka kevät saapuu, lähtisin Viroon tai Gotlantiin fiilistelemään keväistä luontoa. Viime vuonna tuli matkailtua pääasiassa Suomen sisällä, mutta kävin kyllä kesällä Norjan puolella päiväreissulla, kun koronatilanne oli hyvä ja raja auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi kuulostaa aivan ihanalta <3 ja ihana että pääsit viimekin vuonna piipahtamaan turvallisesti myös rajan toisella puolella!

   Poista