tiistai 16. helmikuuta 2021

Ystäväkirjahaaste

Tänään vietetään ilmeisesti kansainvälistä pannukakkupäivää. Onko siis parempaa puheenaihetta kuin pannareista parhain, allekirjoittanut nimittäin, haha! Okei siirrytään suoraan asiaan, yritän vastata tiiviisti.

Ikä: 23 vuotta, kolme kuukautta ja 27 päivää.

Kuinka pitkä olet: Jossain 162 senttimetrin hujakoilla on tainnut lukioaikaiset mittaukset pyöriä.

Silmien väri: Joku sini-viher-harmaasekoitus. Jossain valossa näyttää enemmän siniseltä, jossain taas vihreältä.

Koulupolku: Yhdeksän vuotta kielipainotteisessa peruskoulussa, kolme vuotta Sibelius-lukion musiikkilinjalla, välivuosi ja tällä hetkellä neljäs vuosi suomen kielen opintoja Helsingin yliopistossa. Koulutustasoni on tällä hetkellä alempi korkeakoulututkinto ja humanististen tieteiden kandidaatti.

Keskiarvo: Peruskoulun päättötodistuksessa lukuaineiden keskiarvo oli 9,86, kaikkien aineiden vähän matalampi. Yo-todistuksen keskiarvo oli E ja lukion päättötodistuksesta ei ole aavistustakaan, varmaan jossain kasin ja ysin välillä.

Viihdyitkö koulussa: Ihan ok. Koulunkäynti ja opiskelu oli peruskoulussa mulle helppoa eikä mun tarvinnut juuri tehdä töitä sen eteen. Lukiossa ja yliopistossa onkin sitten tullut haasteita, kun en koskaan oppinut opiskelemaan. Koulu oli muuten kyllä oikeasti aika rankkaa, kun päivät olivat pitkiä ja mulla oli aina kamala nälkä, kiire, väsymys ja stressi. Muutenkin lapset ovat ilkeitä ja suhteet muiden luokkalaisten kanssa olivat välillä vähän niin ja näin. Peruskoulu oli ihan elämän parasta aikaa silloin kun siellä olin, mutta jälkikäteen ei ole tullut lainkaan ikävä. Yliopistossa olen viihtynyt ihan hyvin vaikka välillä onkin ihan liikaa ei-niin-innostavaa tehtävää, mutta ehkä nyt on aika siirtyä seuraavaan kohtaan.

Kotieläimiä: Tällä hetkellä ei yhtään, aikaisemmin yhteensä kolme kissaa.

Lempiväri: Mä en pysty nimeämään yhtä. Rakastan vaaleanpunaista ja kaikkia vaaleansinisen sävyjä mintusta baby bluen kautta laventeliin sekä valkoista. Viime aikoina olen kuitenkin rakastunut tummanvihreään ihan täysin. Tummanvihreä (semmoinen metsänvihreä, ei ruskeaan taittava) on värikäs mutta neutraali ja muistuttaa ihanasti luonnosta ja kesästä.

Onko sinulla sisaruksia: Kaksi isosisarusta!

Pidätkö sukulaisistasi: Mulla on paljon sukulaisia enkä ole kovinkaan läheinen suurimman osan kanssa, mutta kyllä mä todella pidän sukulaisistani ja on ihana törmäillä! Toki kaikkien kanssa en aina tule yhtä hyvin toimeen, mutta se nyt kuuluu asiaan.

Lempivuodenaika: Kesä, aina ja ikuisesti.

Paras lukemasi kirja: Potterit, Twilightit, Neiti Peregrinet, Eikä yksikään pelastunut ja monta muuta. Mahdoton valita. Olen nyt taas hyvässä lukuvauhdissa, ja viime aikoina lukemistani kirjoista suosikkini on ehkä Agatha Christien Salainen vastustaja. Siinä tapahtui todella paljon kaikkea ja yllätinkin itseni lukemalla yhden päivän aikana 235 sivua! En ole vuosiin lukenut yhden päivän aikana noin paljoa ja oli ihana syventyä täysillä hyvään kirjaan. 

Paras näkemäsi elokuva: Mamma Mia on ikisuosikki.

Lempiyhtyeesi: Nightwish on tässä ikisuosikki, ikuisesti!

Mikä biisi soi nyt: Just nyt ääntä pitää telkkari, mutta viimeksi olen kuunnellut Nightwishin Century Child -albumia. Vitsi miten hyvä levy!

Mitä rakastat: Läheisiäni, kesää, juustoa ja Susu-paloja.

Mitä inhoat: Päihteitä, kaikenlaista syrjintää, epätasa-arvoa ja vihapuhetta, mustia karkkeja, aurinkokuivattuja tomaatteja, homejuustoa ja rusinoita.

Mitä odotat tällä hetkellä: Kesää ja maailmaa jossa pääsee matkustamaan.

Harrastatko liikuntaa: Hah, en!

Soitatko mitään soitinta: Olen soittanut pianoa 15 vuotta ja käynyt 10 vuotta laulutunneilla. Vuoden verran harrastin myös kitaransoittoa, mutta nykyään osaan lähinnä niitä helppoja sointuja. Mun musikaalinen lahjakkuus keskittyy siis pianoon ja laulamiseen!

Mitä harrastuksia sinulla on: Enää en käy missään aktiivisesti harrastamassa, mutta tosiaan laulan, soitan pianoa ja musisoin muutenkin ja tietenkin kirjoitan tätä blogia ja päivittelen Instagramia.

Mikä kamera sinulla on: Olympus Pen E-PL7 ja Olympus OM-D E-M5. Eniten kuvaan nykyään kuitenkin kännykällä (Samsung S10).

Syötkö suklaata: No siis joo?

Suklaa vai salmiakki: Suklaa, salmiakin saa vetää pöntöstä alas. Tai tarjota jollekulle joka tykkää, koska ei me haluta tuhlata "hyvää" ruokaa.

Lempijäätelö: Kaikki pähkinäiset, kookosjätski ja melkein kaikki muutkin. Vitsi kun on muuten ikävä banaani-suklaajäätelöä, sitä ei ole ollut kaupoissa ikuisuuksiin!

Sauna: Leirisauna paras sauna. Järvellä tietysti.

Paras paikka missä olet käynyt: No Suomi ja Helsinki ovat tietysti parhaat paikat, mutta kotimaan ulkopuolelta ikilemppari on Lontoo. Lontoo on vaan paras.

Maa, johon haluaisit matkustaa: Lontooseen, Jenkkeihin, Kreikkaan viime keväälle suunnitellulle reissulle, oikeastaan tällä hetkellä ihan mihin vain.

Meikkaatko kouluun: Aina silloin kun tekee mieli. Mikään pakkopulla se ei mulle ole, mutta välillä on vaan hauska laittautua vähän enemmän!

Kadutko jotain: Jotkut pienet asiat jäävät harmittamaan pitkäksikin aikaa, mutta en mä oikeastaan mitään merkittävää kadu.

Haluaisitko muuttaa jotain itsessäsi: See above. Kyllähän sitä aina keksii kaikenlaista ulkoista ja ehkä sisäistäkin, joita muuttamalla itsestä tulisi jotenkin parempi. Oikeasti mun on kuitenkin aika hyvä näin. Ei kun hei, tahtoisin osata kävellä portaita alaspäin. Jep luit oikein, jostain syystä en vaan osaa. Menen aina yhden askelman kerrallaan ihan superhitaasti ja pelkään aina että tasapaino pettää. Tätä on jatkunut yläasteesta asti ja on kyllä todella ärsyttävää.

Lempijuhlasi: Pääsiäinen ja kaikki juhlat, jolloin pääsee näkemään rakkaita ja irtautumaan arkielämästä.

Välitätkö muiden mielipiteistä: Riippuu vähän tilanteesta. Toki esimerkiksi töissä kritiikki jää harmittamaan, mutta en mä kyllä sanoisi että yleisesti ottaen kauheasti välittäisin.

Mistä ostat vaatteesi: Kaupoista, yleensä tarjouksesta. Suurin osa mun vaatekaapista taitaa olla Primarkia, haha!

Tuomitsetko ennen kuin tunnet: Yritän olla tuomitsematta, mutta kyllä sitä kieltämättä aina muodostaa omia mielikuvia ensivaikutelman pohjalta. Sitten tutustutaan ja yritetään unohtaa nuo mihinkään perustumattomat mielikuvat.

Mistä haaveilet: Kesästä, matkustamisesta, häistä ja vauvoista, isommasta asunnosta jossa on isot ikkunat ja paljon valoa ja jonne ei jäädy talvella. Kiitos!

Mitä teet tänään: Mulla on ollut supertehokas päivä, olen kokkaillut ja seurannut luentoja ja tehnyt monta koulutehtävää, joten tämän postauksen julkaisun jälkeen lataan Instaan kuvan ja menen iltatoimien kautta lukemaan kirjaa ja nukkumaan. Hyvää yötä!

Itse bongasin tämän haasteen Iinan ja Emilian blogeista!

Liity lukijaksi tästä!

2 kommenttia:

  1. Hei huippua että siekin teit tän postauksen! (Miten joku voi inhota rusinoita?!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana että tykkäsit! 😍 (Miten ihmeessä joku voi tykätä rusinoista...)

      Poista