tiistai 23. maaliskuuta 2021

Totuus Instagram-kuvien takana

Siis tiedättekö mitä, mä olen suunnitellut tätä postausta vaikka kuinka pitkään ja keksinyt tähän kaikkia hauskoja tarinoita, mutta nyt kun olen tässä aloittamassa kirjoittamista, en meinaa muistaa noista yhtäkään. Selasin kuitenkin äsken Instagram-tiliäni (käykää ottamassa @sannalovesfood seuraukseen jos ei vielä ole!) kevääseen 2017 saakka ja koitin napata sieltä kuvia, joiden taustalla olisi hauskoja tarinoita. Nyt siis kurkistetaan mun instakuvien kulissien taakse!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Mulla oli visio ystävänpäiväteemaisesta sydänmeikistä. Meikki kuitenkin meinasi feilata, kuvista ei tullut yhtään mitään, meikkipöytä (ja puoli kämppää muutenkin mun säätämisen ohessa) oli ihan sekasorto ja oltiin jo valmiiksi myöhässä mun äidin luota. Sain lopulta kuvat otettua ja rupesin pohtimaan, viitsinkö lähteä sydämet naamassa. Päädyin sitten vessapaperilla pyyhkimään nuo pois ja nopeasti heitin puuteria päälle peittämään pahimmat punoitukset, haha!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Mä olin nähnyt näitä lätäköiden heijastusten kautta otettuja kuvia aikaisemmin, ja aina olen tahtonut ottaa sellaisen itsekin, mutten koskaan tietenkään sitten tajua tai muista. Tällä kertaa huomasin kuitenkin mun perinteisellä auringonlaskukävelyllä, kun yksi kaveriporukka pysähtyi ottamaan samankaltaisia lätäkkökuvia. Mä jäin siinä sitten hengailemaan ja muka ihailemaan maisemia (toki sitäkin) ja odottelin, että he lähtivät ja olivat tarpeeksi kaukana, että pääsin sitten heidän jalanjäljissään ottamaan lätäkkökuvia, haha!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Tämä oli ihan täydellinen tilannekuva, kun kesken kuvaussession piti riisua yksi kerrasto, että saisi vähän erilaista asua kuviin. Kuvia selaillessa kuitenkin tykästyin tähän, ja jemmasin sen talteen jotain oikein kylmää talvipäivää varten, jolloin tämän voisi hyvin kaivaa throwbackiksi. Ja niin tein!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Näiden kuvien ottamisen jälkeen menin leikkaamaan pullaani kahtia ja pudotin toisen puolikkaan lattialle. Onneksi olin kuitenkin juuri siivonnut lattiat, joten viiden sekunnin säännöllä mentiin! Oli hyvä pulla.

Alkuperäinen julkaisu täällä

Tahdoin lumisadekuvia ja oon ihan älyttömän tyytyväinen, millaisia näistä tuli. Todellisuudessa oltiin jokaisen oton välissä ravistelemassa liikoja lumia pois mun hiuksista ja hanskat kastuivat. Ja siis olin tähän kyllä varautunut, mutta päädyin sitten lainaamaan varalapasiani palelevalle kuvaajalleni :D

Alkuperäinen julkaisu täällä

Tämä kuva otettiin uudenvuoden aikaan iltapäivästä, joten menin ikkunalaudalle maksimoidakseni luonnonvalon. Siinä kömpiessäni jalat koukussa polvi jotenkin niksahti, enkä saanut sitä ollenkaan suoristettua kun sattui niin kamalasti! Mulla aina välillä käy noin, sattuuko teille samoin? Siinä sitten yritin tuskissani saada jalkaa suoraksi, onnistuin, kipu helpotti. Ja koska mä oon mä niin vedin varmaan saman tien uusiksi koukkuun. Hehe.

Alkuperäinen julkaisu täällä

Siis tämä jos mikä oli farssi! Jälleen oltiin joulukuisessa iltapäivässä ja alkoi nopeasti olla jo tosi pimeää. Otin nämä kuvat yksin jalustan kanssa, ja koska mun teknologia ei ole ihan niin edistyksellistä kuin monella muulla, en mä nähnyt ollenkaan, mitä olin tekemässä ja kuvaamassa. Kauheassa kiireessä asettuessani kameran eteen läikytin sitten tuon mun kädessä olevan glögini päälleni ja valkoisille lakanoilleni. Siinä sitten onneksi saatiin kuvat pakettiin, kiskoin vastavaihdetun lakanan pois sängystä ja soitin hädässä äidille, mitä tehdä. Tahranpoistoaine loppui kesken kaiken ja lähdin siinä sitten hakemaan lähikaupasta Vanishia. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, Vanish teki taikoja eikä lakanasta enää edes pysty sanomaan, mihin kohtaan siihen olisi kaatunut (mustikka)glögiä.

Alkuperäinen julkaisu täällä

Kuvaajani mielestä mulla oli puskapissa-asento (ehkä enemmän vielä muissa kuvissa kuin tässä kyseisessä). Oli tai ei, kuva pääsi blogin banneriksi saakka. Puskapissat kunniaan!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Pitihän sitä kerrankin somehaasteeseen osallistua! Mä en omista bleiseriä enkä edes mustaa neuletakkia, joten tällä mentiin. Yritin saada semi-isoja tissejäni vähän siveellisemmiksi sivulle piiloon, ja tuolla neuletakin alla on ihan järjettömät kasat teippiä. Niitä ei ollut ihan niin kiva ottaa pois, heh. 

Alkuperäinen julkaisu täällä

Myös tällaisen lokaatiopeiliselfien olin halunnut ikuisuuden ajan ottaa, ja mökillä tahdoin lopulta toteuttaa! Harmi vaan, että ainoa peili meillä mökillä on tällainen mun naamaakin pienempi miniskidi, joka kaiken lisäksi oli semilikainen. Siinä rannassa sitten kastoin sammalta järveen ja yritin pyyhkiä suurimmat tahrat peilistä pois.

Alkuperäinen julkaisu täällä

Tämä on aika perinteinen: oltiin porukalla piknikillä (silloin kun maailma oli vielä normaali), ja pidettiin kaverin kanssa varmaan tunnin auringonlaskuphotoshootit. Muut siellä taustalla naureskeli meidän touhuille. Mutta hei, tuli ainakin kivoja kuvia!

Alkuperäinen julkaisu täällä

Näiden kuvien julkaisun jälkeen opin, miten julkaistaan kerralla useampi kuva ilman, että kaikki rajautuivat neliöiksi.

Alkuperäinen julkaisu täällä

Ja loppuun vielä klassikko: asetutaan selfietä varten sopivaan asentoon, ettei takana lojuvat tiskit näy.

Mikä näistä oli sun lemppari? Millaisia tarinoita sun kuvien takaa paljastuu?


Liity lukijaksi tästä!

6 kommenttia:

  1. Hei kerro mullekin miten saa useamman kuvan karusellin ilman että ne rajautuu neliöksi! Se on niiiiin rasittavaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä pitää ensin valita vain yksi kuva (se eka), sitten rajata se haluttuun muotoon, sitten painamalla pohjassa seuraavaa kuvaa, niin se rajautuu samalla tavalla kuin se eka! Eli ei käytä sitä "lisää monta kuvaa" -nappia ollenkaan. En tiedä saiko tästä selityksestä mitään irti 😅

      Sitä en ole vielä oppinut, miten jotkut onnistuvat lataamaan karuselliin erikokoisia kuvia. Ite tein niin kerran vahingossa, ei aavistustakaan miten!

      Poista
    2. Mun piti nyt tulla uudestaan kommentoimaan tähän. Kokeilin tota sun neuvoa monta kertaa, ei onnistunut. Sitten kokeilin jotain muuta (en oikeestaan tiedä mitä tein) ja sillä mysteerikeinolla onnistui. Eli näköjään vahingossa näitä onnistuu tekemään paremmin ku tarkotuksella :D kiitti kuitenkin neuvosta!

      Poista
    3. Joo mä itsekin tajusin, että neuvoin tuossa ihan päin mäntyä, juuri.päin vastoin miten pitää tehdä (eli nimenomaan ensin rajaamalla kuvan ja sitten painamalla sitä usean kuvan lisäys -nappia). Tää on niitä asioita, jotka tehdessä menee luonnostaan muttei sitten selittäessä muista lainkaan :D kiva kuitenkin että sait onnistumaan, ja anteeksi ylimääräisestä vaivasta! ❤

      Poista
  2. Ihan mahtavia tarinoita näiden julkaisujen takana! Lisää tämmösiä *.* Tuo kolmanneksi viimeinen auringonlaskukuva on mun lemppari. Se on ihan supernätti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tykkäsit, katsotaan jos joskus saisi toisenkin tällaisen aikaiseksi! Ja voi kiitos, mäkin todella tykkään siitä <3

      Poista