sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Miten minusta tuli au pair

Viime sunnuntain au pairin my day -postauksessa esittämäni ehdotus viikottaisista au pair -aiheisista postauksista sai teiltä vahvaa kannatusta, joten potkaistaanpa sitten ihan virallisesti au pair -sunnuntait käyntiin! Mä en ole ihan hirveästi täällä blogissa vielä kertonutkaan varsinaisesti sitä, miten mä oikeasti päädyinkään au pairiksi, millaiseen perheeseen ja millaiseen paikkaan. Joten jos kaipaat niitä ihan perusfaktoja ja taustoja mun au pairiudesta, niin tässä tulee!


Mulla on siis vuosikausia ollut jollakin tasolla haave lähteä au pairiksi, olla ulkomailla ja asua perheessä ja hengata lasten kanssa, koko homma kuulosti vaan ihan täydelliseltä! Reilu vuosi sitten ylppäreiden aikaan mä sitten aika vakavissanikin pohdin au pairiksi lähtöä, niin kuin täälläkin silloin jonkin verran puhuin. Katselin perheitä ja kirjoitin hakemuksia. Jossain vaiheessa sitten kuitenkin jänistin, kun totesin ettei musta olisi siihen, ei musta olisi olemaan erossa perheestäni ja rakkaistani montaa kuukautta.

Tänä keväänä tuo sama ajatus nousi kuitenkin taas pintaan. Aktivoin uudelleen profiilini ja varovasti lähdin tutkimaan potentiaalisia host-perheitä. Tällä kertaa hain ainostaan töitä kesän ajaksi, ja kun viime vuonna olin laittanut maksimioloajaksi kuusi kuukautta, oli mulla nyt ainoastaan kolme kuukautta. Tuo rajoitti ihan kauheasti tietenkin vaihtoehtoja, kun monet haluavat au pairin mahdollisimman pitkäksi ajanjaksoksi. 


Mulla oli siis profiili neljällä au pair -sivustolla: aupair.com, greataupair.com, aupairworld.com ja findaupair.com. Näistä aupairworld.com on ehdottomasti paras, sillä siinä on helppo etsiä sun kriteereihin sopivia perheitä ja yhteydenotto on täysin ilmaista. Hassua kyllä, mä lopulta löysin perheeni mun mielestä kaikista huonoimman sivuston kautta, nimittäin findaupairista! He ottivat muhun siis itse yhteyttä kiinnostuttuaan profiilistani, ja vaikka ensisijaisesti olisivatkin toivoneet pitempiaikaisempaa au pairia, oli heille ok että viipyisin vain sen kolme kuukautta. Laiteltiin viestejä, skypetettiin, ja he ilmoittivat että ottaisivat erittäin mielellään minut seuraavaksi au pairikseen! Lopulta kaikki tapahtui todella nopeasti, siitä kun he kutsuivat minut tänne ja sovittiin että musta oikeasti tulee heidän seuraava au pair siihen että mä saavuin tänne oli vain nelisen viikkoa. Tuon neljä viikkoakin mä olin hirveän epävarma enkä uskaltanut ostaa lentoja ennen kuin ihan viime hetkellä, siltä varalta että jos jänistänkin. En kuitenkaan (onneksi) jänistänyt, ja 10. toukokuuta Norwegian lennätti minut Lontooseen kesäksi!

Mun host-perheessä on siis kolmekymppiset vanhemmat, ja kolme lasta, 3-, 6- ja 8-vuotiaat. Monet kysyvät heti ensimmäisenä, onko perhe suomalainen, useat suomalaisaupairit kun päätyvät suomalaisiin perheisiin, ja ei ole. Ihan brittiperheestä on siis kyse, vaikka sukujuuria näillä on ihan ympäri maailmaa! Mä tosiaan työskentelen neljä päivää viikossa tiistaista perjantaihin, ja niin kuin my day -postauksessa sanoinkin, oon onnekas siinä mielessä, että mun työ on tasan tarkkaan olla lasten kanssa silloin, kun vanhemmat ovat töissä. Mun ei siis tarvitse hoitaa kotia, pestä pyykkiä tai laittaa ruokaa, niin kuin monet au pairit tekevät. Mun perhe asuu Lontoon 3-alueella, joka on hieman kauempana keskustasta ja matkustaminen vie hieman enemmän aikaa ja rahaa kuin jos asuisi ihan keskustassa, mutta ei kuitenkaan liian kaukana, Reilussa puolessa tunnissa pääsee helposti keskustaan ja vaikka minne, ja maanalaisen keskuslinja menee kävelymatkan päässä.


Nyt mulla on tosiaan reilu kuukausi lontoilua takana ja vajaa kaksi vielä edessä, ja ihan hyvin olen viihtynyt! Ihan arkea täällä kuitenkin eletään ja työ voi olla välillä uuvuttavaa ja raskasta eikä välillä jaksaisi yhtään, mutta olen kyllä todella onnellinen että tulin kuitenkin tänne. On tää kuitenkin ihan ainutlaatuista, kun pystyy ihan oikeasti asua ja nähdä arkea toisessa maassa, ja vapaapäivät pystyy viettämään kierrellen yhtä ihanimmista kaupungeista maailmassa. Kannattaa!

Yritin tässä nyt avata teille ihan näitä perusjuttuja ja mun aupairiutumisen taustoja, mutta jos teillä jäi vielä jotain kysymyksiä ja pohdittavaa niin heittäkää ihmeessä kysymyksiä kommentteihin! Näitä au pair -postauksia yritän nyt tehdä joka sunnuntai, ja postaustoiveita otan todella mielelläni vastaan, vaikka mulla itsellä onkin jo paljon ideoita mielessä. Ihana olisi kuitenkin kuulla, mikä teitä kaikista eniten kiinnostaa! Pyörittelin jopa ajatusta jonkinlaisesta Q&A-postauksesta, miltä se teistä kuulostaisi? 

Lontoossa on nyt kunnon helleaalto, ainakin näin suomalaisen näkökulmasta! Tänään on jo toista päivää mittari kolmessakymmenessä ja näin pitäisi jatkua vielä ainakin pari päivää. Mun huone on ihan hullun kuuma ja mä hikoilen ihan ilman vaatteitakin, mutta en valita! Huomenna uimaan, syömään ja Paramoreparamoreparamore voi apua :D Ihanaa sunnuntai-iltaa teille kaikille ♥

Seuraa FacebookissaInstagramissa (sannalovesfood), YouTubessaAsk.fm:ssä kuin Snapchatissakin (sannapannari)!

10 kommenttia:

 1. Tosi hyvä tällainen kokoava postaus!

  VastaaPoista
 2. Jes tätä oon oottanut! :) mua kiinnostais myös kuulla että mikä ärsyttää au pairiudessa ehkä sitten myöhemmin kun sulla on au pair aikaa enemmän takana, eroja Suomen ja Englannin välillä ja jotain juttua jos oot tutustunut muihin au paireijin siellä, niin miten jnejne. Toivottavasti nää ideat auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näistä onkin kaikista suunnitteilla juttua ainakin jossain muodossa! Ja en ehkä osaa sanoa mikä aupairiudessa ärsyttää (okei osaan), mutta siitä on ainakin lista valmiina, mikä Englannissa ärsyttää, haha! Ihanaa että oli mieluinen postaus ja et oot innoissas messissä, ihan parasta <3

   Poista
 3. Ooh nää kuvat, niin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Siis käsittämättömän turhauttavaa kun otettiin joku miljoona kuvaa ja paljon oli hyviä, mutta tuo aurinko paistoi jotenkin niin, että laatu on ihan surkeaa suuressa osassa eikä niitä saa julkaisukuntoon millään :/

   Poista
 4. Hyvä että päätit lähteä au pairiksi, koska aivan varmana olisit myöhemmin sitä harmitellut. Au pair ja vaihdossa käynti ovat vaan niitä joita täytyy nuorena tehdä, koska ne on loistava tapa tutustua toiseen maahan kuin vain käydä muutaman viikon reissuja turistina pörräämässä. Nautihan Lontoosta, koska pian varmana jo surkuttelet kun 3kk on mennyt niin nopsaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon mä kyllä ilonen, että mä tänne päädyin vaikka arki rankkaa onkin! Ja ihan järjetöntä miten nopeaa kolme kuukautta menee, nytkin on jo puolet takana vaikka vastahan mä tänne tulin :D

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! Sun postauksista on tullut viime aikoina mulle ihan omat Lontoo-ajat mieleen, olin myös kolme kuukautta Lontoossa muutama vuosi sitten töissä. :-)

  PS. Miten kukaan voi olla noin upee!! ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihana kuulla, tai ainakin toivottavasti sulla oli mukavat kolme kuukautta :'D

   PS. Apua kiitos, mikä ihana kommentti 😍😍😍

   Poista