torstai 29. kesäkuuta 2017

Seuraavan vuoden suunnitelmia


Kaikki postauksen kuvat Liisi Järveläinen Photography

Välivuoteni aikana ja tulevan syksyn lähestyessä olen luonnollisesti enemmän ja enemmän miettinyt tulevan vuoden kulkua. Tämä tietenkin riippuu oleellisesti siitä, saanko opiskelupaikkaa vai en. Suunnitelmia on luotu molempiin tapauksiin, vaikkakin lähinnä toisen välivuoden varalle. Vaikka mä luin tänä vuonna pääsykokeisiin huomattavasti paremmalla menestyksellä kuin viime vuonna, oli mun aktiivisuudella ja motivoituneisuudellani tälläkin kertaa hieman parantamisen varaa. Reilu kuukausi sitten astelin kuitenkin kokeeseen hieman paremmin valmistautuneena ja lähdin sieltä hieman paremmilla fiiliksillä. Mun tavoite oli päästä jokaisesta osiosta ja itse kokeesta läpi, jolloin mulla olisi mahdollisuus tulla jopa valituksi.


No, millaisia suunnitelmia mulla sitten oli valmiina tulevalle vuodelle? Siinä tapauksessa, jos paikka olisi jäänyt saamatta, olisin Suomeen palattuani ensi töikseni tietenkin hankkinut juuri niitä, töitä. Olisin mennyt anelemaan keväällä taakseni jättämääni paikkaa takaisin, ja mahdollisesti viime vuoden tapaan jatkanut keikkailua myös kouluissa ja päiväkodeissa. Olisin matkustellut, tehnyt musiikkia ja bloggaillut oikein ahkerasti. Kuulin myös huhuja mahdollisista harjoittelupaikoista ulkomailla, ja harkitsinpa enemmän tai vähemmän tosissani myös toista au pair -jaksoa. Olisin nähnyt maailmaa, epätoivoisesti yrittänyt säästää rahaa siinä sivussa, etsinyt ensimmäistä omaa kotia ja suunnitellut taas seuraavan vuoden kulkua, tutkinut vielä lisää kiinnostavia opiskelumahdollisuuksia ja panostanut taas hiukan enemmän.

Jos totta puhutaan, en kauheasti uskaltanut miettiä tilannetta siinä tapauksessa, että olisinkin päässyt sisään opiskelemaan. Kuitenkin jos niin olisi päässyt käymään, olisi ensimmäisen vuoden opiskelut ja yliopistoelämään tottuminen ollut aika merkittävä osa vuoden kulkua. Myös tässä tapauksessa olisin yrittänyt saada joko vanhan työni takaisin tai etsiä jotain toista paikkaa, sekä pikkuhiljaa katsellut juuri sitä itselleni sopivaa asuntoa. Olisin kerrankin elämässä yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni oikein kunnolla ja opiskellut ahkerasti ja toimivasti heti alusta asti. 

No kuinkas siinä sitten lopulta kävikään?


Tervehtikää Helsingin yliopiston tulevan syksyn uutta suomen kielen opiskelijaa! Eilen tuli pisteet ja tänään tuli tulokset ja mä pääsin ihan oikeasti sisään, minimipisteillä tosin mutta sehän on just eikä melkein tarpeeksi. Mulla oli toiselle välivuodelle mietteissä jo niin paljon erilaisia suunnitelmia, että melkein harmittaa että pitääkin seuraavat vuodet viettää koulussa, mutta oon mä niin innoissani ja samalla niin hämmentynyt. Mulla on tällä hetkellä koneella auki yhdeksän välilehteä Helsingin yliopiston sivuille ja mieli täynnä kysymysmerkkejä, mulle yliopisto-opiskelu on niin suuri mysteeri etten oikeasti tiedä miten selviän. Mutta apua, mä pääsin opiskelemaan! Ja oon melkein yhtä innoissani myös siitä, että nyt pääsen taas liikkumaan HSL:llä puoleen hintaan, ja siitä että mun paras kaveri pääsi myös opiskelemaan samalle kampukselle! Ai että, kyllä joskus elämä toimii, ja silloin ei voi olla muuta kuin nöyrä ja kiitollinen. Musta tulee opiskelija!

Syksyllä au pair -blogi muuttuu yliopisto-opiskelijan blogiksi, toivottavasti pysytte matkassa silloinkin! ♥

Seuraa FacebookissaInstagramissa (sannalovesfood), YouTubessaAsk.fm:ssä ja Snapchatissa (sannapannari)

22 kommenttia:

 1. Paljon onnea opiskelupaikan johdosta!

  VastaaPoista
 2. Super paljon onnea opiskelupaikasta! :) tässä viime päivinä oon ihan fiiliksissä kuullut miten monet kaverit on saavuttaneet tavoitteensa ja päässeet opiskelemaan, nyt säkin muiden joukossa. Ja pakko sanoa että se opiskelijaelämä on oikeesti tosi nastaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana! Pitääkin varmasn alkaa kohtaa pommittaa sua ku oon totaalisen pihalla :D

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja niin paljon onnea! Tosi kiinnostavan alan valitsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihania kuvia, oli niin mahtava kuvaaja! Kiitos, mä yritin luonnollisesti valita sen kaikista kiinnostavimman 😂

   Poista
 4. Paljon onnea opiskelupaikasta! :) Ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Onnea opiskelupaikasta! Aivan ihanat kuvatkin. Tuo mekko sopii sulle todella hyvin :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:D ja joo toi mekko oli todellinen yllärivalinta, mutta aivan ihana sellainen <3

   Poista
 6. Onnea opiskelupaikasta! :) Itellä jäi tällä kertaa opiskelupaikka saamatta, mutta ens vuonna sit uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, onneksi aina voi yrittää uudestaan ensi kerralla :)

   Poista
 7. Valtavasti onnea, Sanna! ❤ Ihanaa kuulla näin hyviä uutisia tässä varasijajonossa seisoskellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katriina! Kyllä sullekin niitä hyviä uutisia tulee, jos ei nyt niin tulevina vuosina sitten!:D

   Poista
 8. En kestä kuinka söpö oot näissä kuvissa! :D<3 ja onnea vielä paljon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua mä en kestä sua! 😍 kiitos ❤❤❤

   Poista
 9. Ihanat nämä kuvat ja hei superpaljon onnea opiskelupaikasta!! <3

  VastaaPoista
 10. Onnea todella paljon! ❤ Upeita kuvia, oot niin kaunis :)

  VastaaPoista
 11. Onnittelut opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista