lauantai 16. maaliskuuta 2019

Blogikriisi tuli kylään

Se on taas täällä. Koputti oveen, tiirikoi lukon, valtasi sängyn ja omi Netflixin. Meni omin päin jääkaapille, söi luovuuden ja toi tilalle ahdistusta ja epävarmuutta. Mulla on kylässä vanha kunnon blogikriisi.

Okei, tilanne ei ehkä ihan niin dramaattinen ole, onneksi. Mutta silti. Viimeisen kunnon ulkoasuremontin tein lähemmäs kaksi vuotta sitten, kun vietin kesääni Lontoossa. Rakastin blogini ulkoasua, uutta banneria ja raikasta ilmettä ja tunnelmaa. Pitkään olin tyytyväinen, ja satunnaisesti tekemäni pikkiriikkiset säädöt saivat minut innostumaan entisestään. En tylsistynyt enkä kyllästynyt.


Ennen kuin. Viime marraskuussa mä hetken mielijohteesta päivitin bannerini. Mä en enää edes muista miksi, ehkä syksyn pimeydessä kirkas turkoosi oli liian kesäinen, ehkä puolentoista vuoden jälkeen kaipasin vain päivitystä. Siitä lähti alamäki. Olen vaihdellut sivukuvia, värityksiä ja eri banneriversioita. Mikään ei tunnu omalta, mikään ei näytä tarpeeksi hyvältä. Tahtoisin kokonaan uuden ilmeen blogiin, mutten edes tiedä, mistä aloittaa. Samalla tuntuu hölmöltä postailla omasta mielestä hyviä postauksia, kun ei ne kuitenkaan tylsännäköisessä blogissa erotu edukseen. Olen jopa harkinnut yksinkertaisesti palaavani tuohon vanhaan ulkoasuun, mutta tuntuu hölmöltä ottaa askel taakse.


Kriisi on levinnyt myös Instagramin puolelle. Mä en ole ikinä rakentanut Instagramiani feedin yhteneväisyyden pohjalta: en halua feedin ilmeen rajoittavan kuvien julkaisua tai olevan pois itse valokuvista. Yksi päivä kuitenkin tajusin, ettei mun feedi ole kokonaisuutena yhtään niin houkuttelevan näköinen kuin tahtoisin. Mä haluaisin ylipäätään tsempata Insta-aktiivisuuttani ja julkaista enemmän blogin ulkopuolista materiaalia, ja sisällön yhteensopivuudesta stressaaminen luultavasti tekisi sille hallaa entisestään. Ehkä pitäisi vain opetella valokuvaamaan.


Tämä on ihan kauhea, tämä blogi-identiteettikriisi. Mä näen paljon kauniita blogeja, mutten tiedä siltikään, mitä ominaisuuksia itselleni tahtoisin. Linkkailkaa alas omia blogejanne ja antakaa mulle uutta inspiraatiota (tästä muistinkin, että oon ihan täysin unohtanut julkaista Linkkaa postauksesi -koosteen, voi minua!). 

Enhän ole ainoa?


Kuvat: @jokiwonn


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

 1. Voi että! Niin tuttu tunne. Mulla oli toi tilanne viime syksynä. Niinpä päätinkin tehdä blogille megauudistuksen. Koodasin ihan hulluna joululomalla, ja uudistus todella lisäsi motivaatiota ja myös yleistä tyytyväisyyttäni. :D

  Olen kyllä ihaillut blogisi ulkoasua ja etenkin kaunista bannerikuvaa, mutta ymmärrän hyvin sen fiiliksen, kun vanha ei vain enää miellytä silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sä ootkin ilmeisesti kaikennäköistä tehnyt blogille, hyvältä näyttää! Mä kaipaisin samanlaista megauudistusta, html-koodeihin koskeminen vaan todella pelottaa ajatuksena :D

   Kiitos tosi paljon, sitä niin harvoin kuulee kommentteja ulkoasusta, niin helposti jää pörräämään pään sisällä kaikennäköiset epäilykset! Mäkin kyllä olen tykännyt tuosta kuvasta itsestään, sillä on vaan tullut aika kauan ja paljon leikiteltyä.

   Poista
 2. Fiilaan aivan sikana. Mulla on ollut tää kriisi jo pidemmän ajan, enää en jaksa koodata mitään maan mullistavaa mutta värimaailma meni alkuvuodesta vaihtoon. Koin, että mun on pakko laittaa jotain ajatonta ja mustavalkoisempaa, koska mua on kiehtonut mustavalkoisuus viime aikoina aivan sikana. Värienkäyttö on vähentynyt, joten petrooli sai vuosien jälkeen jäädä kokonaan pois.

  Jos kaipaa megauudistusta ja epäonnistuminen pelottaa, niin kannattaa perustaa ns. yksityinen testiblogi. Itellä on sellainen ja siellä voi kokeilla ja tuunata ajan kanssa ulkoasua juuri sellaiseksi miksikä haluaa. Ja valmistuttuaan voi laittaa sen julkiseen blogiin. Muista varmuuskopiot molemmista (sekä vanhasta että uudesta) ulkoasuista ennen uuden julkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä hienon ja uniikin näköinen blogi! Joo toi testiblogiajatuskin on käynyt mielessä, mutta saattaa olla että oon vaan liian kärsimätön sellaiseen :D Pistetään harkintaan!

   Poista
 3. Damn, onko kukaan ikinä sanonut että näytät vähän India Gantsilta? (tuli mieleen näistä upeista kuvista plus bingetin ANTM:n kyseisen kauden viime viikolla)

  Ja tuohon blogikriisiin: mielestäni tää ulkoasu on ihana! Mutta komppaan edellistä tuon testiblogin perustamisen kanssa; saat ladattua tästä blogista kaiken mahdollisen siihen, muokattua sitä miten haluat ja samalla pystyy kikkailemaan kaikenlaisten ideoiden kanssa ilman pelkoa siitä, että oikea blogi menee jotenkin pieleen. Netistä saa hyviä neuvoja html-koodien kanssa näpeltelyyn ja niitä voi testiblogissa kokeilla helposti :)

  Miulla itselläni blogikriisit olivat ihan arkipäivää, kunnes menin Etsyn syövereihin ja ostin itselleni valmiin layoutin ja muokkasin sitä koodeja räpeltäen. Jotenkin sitä jaksaa ulkoasua pidempään, kun siihen on käyttänyt vaikka sen alle kympinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlaa kyseinen henkilö, mutta vitsi mikä kohteliaisuus! <3 Ehkä näissä kuvissa saattaa jotain samaa olla, oispa livenäkin ees puoliks yhtä upeen näkönen kuin India :D

   Kiitos ihana, pitää pistää toi testiblogi kyllä harkintaan (ja uskaltaa sukeltaa html-koodien maailmaan)! Sulla on kyllä tosi söpö blogi, ja ihan sikahyvää juttua! Pitää sun blogia jäädä seurailemaan jatkossakin :D

   Poista