perjantai 22. maaliskuuta 2019

Hyvästeihin valmistautumassa


Tässä on rakas ystäväni ja pitkäaikainen kumppanini, LG G4 -puhelimeni. Meidän matkamme on jatkunut pitkään, pian jo kolmen vuoden ajan, kun ostimme hänet äitini kanssa puoliksi minulle ylioppilaslahjaksi. Tuo aika on ollut ihanaa. Hän tutustutti minut Android-puhelinten maailmaan entisten Lumioideni ja vanhan ajan nokialaisten jälkeen. Hän mahdollisti minulle Snapchatin, oikean Instagramin ja puhelimella bloggailun. Hän oli kaikki, mitä uskolliselta toverilta olinkaan toivonut.

Ensimmäinen takaisku tuli vuoden yhteiselon jälkeen keväällä 2017. Olin matkalla Serbiassa, kun yhtenä aamuna hän sammui, eikä enää herännyt. Epätoivoisista yrityksistäni ja rukouksistani huolimatta vietin seuraavat neljä päivää täysin puhelimettomana, kunnes kotiin päästyäni lähdin kuskaamaan häntä huoltoon. Hänen sisuskaluihin oli tullut jonkinlainen häiriö, mutta hänet onneksi korjattiin uudenveroiseen kuntoon takuun varjelemana. Elämä saattoi jatkua aurinkoisesti.

Seuraavana keväänä ystäväni kunto alkoi jälleen heiketä. Puhelin saattoi sammuilla ja käynnistyä uudelleen yhtäkkiä kesken käytön. Akku kului kohtalaisella käytöllä loppuun muutamassa tunnissa, ja puhelinta sai ladata useita kertoja päivän aikana. Lopulta tilanne alkoi käydä sen verran haastavaksi ja arvaamattomaksi, että vain viikkoa ennen kahden vuoden takuun päättymistä vein hänet takaisin huoltoon.

Hän palasi huollosta jo seuraavana päivänä. Vika oli ilmeisesti sama kuin edelliselläkin kerralla, ja sisukset olivat jälleen menneet uusiksi. Lähdimme yhdessä kotimatkalle, mutta ongelmat jatkuivat yhä. Kahden päivän kuluttua minun oli pakko viedä hänet takaisin huoltoon, huolen ja hämmennyksen valtaamana. Muutaman päivän kuluttua sain hänet takaisin, entistä ehompana. Jo korjatun vian lisäksi akku oli ollut rikki, joten myös se oli tällä kertaa vaihdettu. Puhelin toimi taas moitteettomasti, mutta tiesin, ettei seuraavaa vierailua takuun kattamaan huoltoon enää tämän puhelimen kanssa tulisi, ja jos vanha kaava jatkuisi, olisi vuoden päästä aika ryhtyä etsimään kumppanilleni seuraajaa.


Puhelimeni täyttää reilun kuukauden päästä kolme vuotta, edellisestä huollosta on nyt kymmenen kuukautta. Hän on alkanut taas näyttää satunnaisia heikentymisen merkkejä. New Yorkissa hän yllättäen sammui valittaen tyhjää akkua, vaikka hetkeä aikaisemmin lataus oli ollut 63 prosentissa. Huolestani huolimatta pistin tuon kerran kylmyyden syyksi, kunnes sama tapahtui muutama päivä sitten kesken työvuoron.

Meillä on ollut upeat kolme vuotta, ja hän on pienistä puutteistaan huolimatta paras puhelin, jonka olen koskaan omistanut. Rakastan hänen omalaatuista muotoiluaan ja takana sijaitsevia painikkeita, jotka saavat aina uudet tuttavuudet hämmentymään. Rakastan hänen käyttöjärjestelmäänsä ja olen useasti kiitollisena todennut, miten paljon miellyttävämmän käytön hän tarjoaa kuin esimerkiksi ystävieni Samsungit tai äitini Honor. Tiedostan kuitenkin, että yhteinen aikamme on pikkuhiljaa käymässä vähiin. Yritän ennakoida tulevaan, ja ottaa esimerkiksi tärkeimmät screenshotit ja muistiinpanot talteen. 

Kivusta huolimatta olen myös yrittänyt miettiä, minkä puhelimen huolisin jatkamaan ystäväni tehtävässä. iPhonet ovat poissa laskuista, ja oman kokemukseni mukaan Huawein puhelimet eivät vakuuta käyttömukavuudellaan. Androidissa siis kuitenkin tahtoisin pysyä ja mielellään alle 500 euron hintahaarukassa. Olen harkinnut LG:ssä pysymistä, mutta myös esimerkiksi Sonyn ja OnePlusin puhelimet ovat herättäneet kiinnostusta. Somemukavuuden takaamiseksi parempi kamera on aina parempi. Lisäksi arvostamme kovasti kestävää akkua ja muuten sujuvaa yhteiseloa ja kemiaa. 

Toivon teidän muistavan meitä tänä vaikeana aikana. Samalla kuitenkin osanottojen lisäksi puhelinsuositukset ja -kokemukset ovat lämpimästi tervetulleita ja toivottuja. En millään haluaisi erota rakkaasta G4:stani, mutta elämänkaarta vastaan on turha yrittää taistella. Onnekseni kuitenkin tiedän, että voin myöhemmin muistella yhteistä aikaamme lämmöllä ja rakkaudella. 

Kiitos, LG G4, olet ollut hyvä ystävä.


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

5 kommenttia:

 1. Itse ainakin olen tällä hetkellä tyytyväinen Samsung galaxy A6+ puhelimeen. Viime syksynä ostin, ja on toiminut moitteetta. Muista itselläni ei ole kokemusta, mitä nyt noin 3 vuotta sitten käytin velivainaan vanhaa Nokia lumia 720 puhelinta, ja Nokia ei ollut lopulta enää ollenkaan se oma puhelin mitenkään. Siksi itse suosin tällä hetkellä Samsungia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Mä en ole koskaan Samsungeista tykännyt, ja epäilen vahvasti, että sellaista itselleni ostaisin. Pitää kyllä lähteä selailemaan vaihtoehtoja viimeistään sitten, kun on pakko!

   Poista
  2. Ole hyvä. Ja onneksi puhelimissakin vaihtoehtoja löytyy, niin etköhän löydä itsellesi vielä hyvän puhelimen. :)

   Poista
 2. Mulla on OnePlus 5T ja tää toimii moitteettomasti :) Ei tarvii ladata kuin kerran päivässä, sekin aamulla puolessa tunnissa ennen töihin lähtöä ja kestää sitten koko päivän :D Ja munnpuhelimen käytöllä ihan sika hyvä akun kesto, kun Facebook ilmoittaa että käytän sitä 1.5h päivässä ja Insta tunnin sekä snäppiä käytän jatkuvasti :D Kameraki on tosi jees eikä maksanut todellakaan paljoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OnePlussista on kyllä kuullut paljon hyvää!

   Poista