sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Poikkeuspäiviä & linkkaa blogisi!

Siis vitsi miten ihanan rento, aurinkoinen viikonloppu takana! Viime päivinä on (eilisen lumisateesta huolimatta) tuntunut ihan keväältä, parasta. Maanantaina mulla oli viimeinen työpäivä toistaiseksi, ja pari seuraavaa päivää pysyttelinkin kiltisti ihan vaan kotona. Torstaina oli kuitenkin pakko saada jo vähän raitista ilmaa ja päästä näkemään se kuuluisa aurinko, ja lähdin puolenpäivän aikaan reippaana kävelylle. Nautin täysin siemauksin lämpimästä kevätilmasta ja kirkkaasta auringosta, kuuntelin podcasteja ja höpöttelin kaverin kanssa tunnin videopuhelun. Lopulta olin ulkona kaksi tuntia, en kovin pitkää lenkkiä edes tehnyt, kävelin vaan kaikessa rauhassa ja piipahdin matkalla kaupassa. Oli ihan parasta, ja kotiinpalattua oli just täydellisen väsynyt, että sitten jaksoikin vaan maata. Toki illalla aloin taas kaivata tuota ihanaa ulkoilmaa sen verran, että tein vielä pienen iltakävelyn pimeässä. 

Perjantaina kävin pienellä kauppareissulla ja eilen äidin luona syömässä, mutta muuten olen ollut taas ihan kiltisti sisätiloissa. Tämä on myös suunnitelma tuleville päiville: pari isompaa kauppareissua viikkoon ja ihania aurinkoisia kävelylenkkejä, mutta muuten kotona oleskelua ja ulkonakin turvavälin huomioimista. Ensi viikolla, kuten varmaan joka viikko tästä lähin, aion myös viettää pari yötä äidin luona. Mun soittotunnit ovat kaikki tulevat viikot etänä, ja äidin luona mulla on ainoa pääsy pianon ääreen. Lisäksi onhan se nyt parasta, että jos kerta pitää eristäytyä, niin ainakin on useampi huone siihen, ikkunat joista näkyy muutakin kuin vastapäiset seinät, ja isot metsät heti oven ulkopuolella, jonne voi rauhassa mennä samoilemaan ilman pelkoa ruuhkasta.


Muutenkin tämä etäily on lähtenyt mulla oikeastaan ihan hyvin käyntiin. Mä olen herännyt viimeistään kymmeneltä joka aamu, mulle siis oikeasti ihan täydellisesti ihanan aikaisin. Olen syönyt kunnon aamupalan joka aamu, jonka turvin olen jaksanut pitkälle päivää. Opiskeluun olisi voinut käyttää enemmänkin aikaa, mutta mun kandin työstäminen on ehdottomasti edinnyt ihan sikana viime päivinä. Telkkaria on kyllä katsottu, teidän vinkin myötä katsoin eilen ekan jakson The Good Doctoria (ja varmasti tulen katsomaan lisääkin), tänään ollaan katsottu Poirotia ja Remppaa vai muuttoa, vihdoinkin telkkarista näytetään Kanada-versiota ainaisen (tylsemmän) jenkkiversion sijaan! Niin ja huomaahan tämän lisääntyneen vapaa-ajan myös siinä, että nyt on jo toinen viikko putkeen kolmen postauksen viikkotahdilla. Tämähän kyllä varmasti johtuu karantenisoinnin sijaan ennemmin juuri vähentyneestä koulustressistä ja ylipäätään vauhtiin pääsemisestä. Tämä on kyllä sellainen tahti, jota haluaisin yrittää ylläpitää. Selailin taas tänään vaihteeksi mun postauksia muutaman vuoden takaa, ja jotain niin ihanaa fiilistä niissä on, enemmän rentoa arkikuulumisrupattelua, ja kesäpostausten kesäkuvien kesäfiilis, kohta on kesä!

Haha, tämä alkaa vähän jo riistäytyä käsistä. Mä taidan tästä seuraavaksi ryhtyä tiskaamaan ja kuuntelemaan podeja, väsäämään iltapalaa ja vaihtamaan tulppaanien veden. Jep, vihdoinkin antauduin keväälle ja ostin vuoden ekat tulppaanit! Ja ne ovat niin ihanat, ostin illalla ihan pienessä nupussa, ja aamulla ne olivat auenneet ja puhjenneet niin kauniiseen kukkaan. Tulevat päivät ja viikot tulevat olemaan täynnä opiskelua ja aamupalaleipiä koskenlaskijalla ja kananmunalla, pitkiä videopuheluita kavereiden kanssa, musisointia ja kävelylenkkejä, Netflixiä ja siivousta. Jotta tämän poikkeustilan takia ei hajoa pää, aion ottaa tästä kaiken irti ja keskittyä kotoilun positiivisiin puoliin, luonnollisesti vastuullisuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Ehkä suurimmaksi haasteeksi saattaa muodostua se, että saisin päivässä opiskeltua enemmänkin kuin sen puoli tuntia ja oikeasti etenisin hommissani aikataulussa ilman järjetöntä stressiä, haha.

Ja hei, tässä kun on aikaa nyt myös paneutua siihen blogien lukemiseen, kaipaisin ihan niitä uusia tuttavuuksia ja vanhoja unohtuneita! Mun mielestä nykyään on myös ihan hirveän vaikeaa löytää blogeja, ja iso osa muutama vuosi sitten aktiivisina olleista on jo lopettanut. Välillä myös tekisi mieli lukea enemmän ihan tällaisia perusharrastelijablogeja eikä pelkästään niitä isoja ammattiblogeja. Eli linkkaa alas blogisi jos sulla on sellainen, ihan mihin teemaan liittyvä! Lupaan tulla kurkkaamaan ja heittelemään kommentteja ♡

Mites teidän poikkeusviikkonne on sujunut?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

5 kommenttia:

 1. Sun viikko kuulostaa kyllä olosuhteisiin nähden oikein hyvältä. :) Mä kävin viime viikolla kaksi kertaa luontopolulla, oli ihana saada patikoida metsän rauhassa. Lisäksi oon opiskellut etänä ja käynyt töissä normaaliin tapaan, mun aspatyötä kun ei millään voi tehdä etänä. Oon kyllä yhden positiivisen puolen huomannut tässä tilanteessa: vaikka välillä virikkeettömyys käykin hermoille, rakastan olla hyvällä omatunnolla ihan vaan kotona <3

  Ja loppuun vielä linkki mun blogiin:
  https://www.lauralinnea.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mäkin kyllä kaipaisin kunnon metsälenkkiä! Mullakin olis aspatyötä, mutta ollaan kiinni tää poikkeusaika niin ei ole mullakaan töitä ollenkaan. Ja siis joo toi rauhassa kotoilu on kyllä sinänsä tosi kivaa, mulla vaan kotipäivät liian usein päätyvät siihen, että tuijotan vain puhelinta ja telkkaria ja syön tosi huonosti, niin on tosi väsynyt olo koko päivän!

   Poista
 2. Ihanan pirteä postaus tähän synkkään poikkeustila-aikaan! :) Minun viikkoni on mennyt suhteellisen mukavasti. Työt eivät ainakaan vielä ole vähentyneet ja olen muutenkin sellainen kotihiiri, niin nyt voi olla sitten ihan luvan kanssa vain kotona. On tullut luettua kirjoja, seurattua sarjoja ja kudottua.

  Linkki blogiini:
  https://elamankevaassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos <3 Sunkin arki kuulostaa tosi mukavalta, ihana että saa ihan rauhassa vaan kotoilla!

   Poista
 3. Mua vähän huvittaa, kun niin monilla on nyt enemmän aikaa tehdä kaikkea kuin normaalisti ja mulla on ihan päinvastoin :D Toki opiskelut on kokonaan etänä ja työtkin suurelta osin, mut töitä onkin sit viime aikoina riittänyt 😅 Mulla on kyllä ollut tosi kivoja työprojekteja, että ei sillä, mutta kun tuohon lisää kaikki kouluhommat kandin kirjoittamisineen, niin eipä tässä ole ihan hirveästi vapaata aikaa jäänyt. Paristi olen kyllä ehtinyt metsään kävelylle ja se on ollut ihanaa 💚

  http://jennyjmoments.blogspot.com/

  VastaaPoista