tiistai 17. maaliskuuta 2020

10 vuotta Facebookissa - mistä päivittelin vuonna 2010?

Noin vuosi sitten bongasin Saijiksen ihan mahtavan postauksen, jossa hän kaivoi esiin vanhoja Facebookin tilapäivityksiään. Tuota lukiessani mä tiesin, että tahdon toteuttaa postauksen samalla idealla. Mä liityin Facebookiin 12-vuotiaana (kahdeksan kuukautta alaikäisenä!), kolmanneksi viimeisenä mun luokkalaisista. Vuonna 2010 Facebook oli muutenkin hyvin eri paikka, ja sinne tuli päivittäin päiviteltyä kaikenlaisia asioita. Totesinkin jo tuolloin vuosi sitten, että tämän postauksen haluan säästää mun Facebookin 10-vuotispäivälle, joka joskus myöhemmin keväällä olisi tulossa. 

Ja viime viikolla se päivä ihan puolivahingossa sitten saapuikin: mä olen ollut 10 vuotta Facebookissa (tai niin kuin tuolloin sanottiin, feississä). Sen kunniaksi kaivankin noilta aktiivisimmilta alkuvuosilta muutamat mielenkiintoisimmat ja geneerisimmät tilapäivitykset ja reagoin niihin tässä! Mun oli tarkoitus tämä postaus julkaista jo tuolloin merkkipäivänä, mutta tässä nyt sattuneesta syystä pari edellistä postausta kiilasivat edelle. Mutta, ootteko valmiita nostalgiavyöryyn ja hienoiseen myötähäpeään? Mä en tiedä, oonko. Tässä valikoidut tilapäivitykset vuosilta 2010-2011, maustettuna ensimmäisen vuoden valikoiduilla profiilikuvia (koska sekin piti päivittää usein).



hmm...

Tämä oli ensimmäinen tilapäivitykseni heti tilin luomiseni jälkeen. Facebook oli hämmentävä paikka!

FORKS ON OIKEEST OLEMASSA!!! *(ja linkki Forksin kaupungin Wikipedia-sivuun)*

Pienen Twilight-fanin viikon kohokohta.

njam....

Tämä saattoi liittyä aiemmin samana päivänä julkaistuun päivitykseen siitä, että olin menossa kasvohoitoon. Mutta kuka kuvailee kasvohoitoa sanalla njam? Sanna 12v, get it together.

LIIAN KUUMA!!!! tänne läkähtyy ku ilta-aurinko paistaa ikkunoista sisää ja mittari näyttää kolmeaviittä. Ja House on niii epärealistinen, mut silti pakko kattoo :PPP

Tämä oli pakko ottaa mukaan ihan vaan sen takia, että olen viime aikoina tapittanut Housea taas urakalla, pakko kattoo!!

Has no one told you she's not breathing, hello...

Tää oli mun erikoisuus, irralliset biisinlyriikat ilman mitään kontekstia tai yhteyttä todelliseen elämään. Varsinkin tällaiset synkemmät katkelmat varmaan vaikuttivat semisti huolestuttavilta. Ei hätää ihmiset, fiilistelen vaan hyvää musaa!


lähtee mökille kolmex yöks ilman konetta

Omg apua, selviix ees hengis?

huoh... *kommenteissa: "väsytti..."*

Some things never change.

Tykkää tilastani niin kirjoitan nimesi penaalini. Laita  jos haluat sydämmen perään :):)) kerro myös jos haluat itsesi mainittavan matikan vihkoni kannessa =)=)))

Tämän tyylisiä julkaisuja oli tyyliin kolme kahden päivän sisällä.

50 sivuu luettavana bilsan kokeeseen, mieluumin nukkuis... 

I feel you sis.

jee! Kännykä
llä feissis! 

Huomatkaa rivinvaihto. Tää oli kyllä elämänmullistava hetki mulle, enää ei tarvinnut odottaa, että pääsi kotiin koneen äärelle vaan voi datailla ihan koko päivän!


ruoka o hyvää :)

Niin o :)<3

mua väsyttää :P ja kaikkii kiinnosti (; 

Todennäköisesti.

mu wilma lagii... taiku siel näkyy ne merkinnät, mut ei niit huomautuksii ja nään et sinne on tullu hissan koenumerot mut en nää minkä oon saanu!! argh

Vitsi miten siistiä olis, jos pääsis vielä näkemään kaikki vanhat Wilma-merkinnät!

hienoa isabella holm :D taas kerran ;) 

Salkkarit taisivat mennä tunteisiin. Ja mikä on tää juttu noiden silmäniskuhymiöiden kanssa?

Maani: Slovenia
Olenko käynyt siellä?: oon
Kuinka monta kertaa?: emt... yli 5, ehk 10? entiä :D
Aijotko käydä siellä koskaan?: jjuu vrm :)
Voitko asua siellä?: kkai... ? :)
kommentoi ''█'' niin annan sinulle maan:D

Hämmentävää tässä oli se, etten koskaan ole käynyt Sloveniassa. Oonko kopsannut suoraan kaverilta ja unohtanut vaihtaa omat vastaukseni? Emme ehkä saa koskaan tietää.


Pakko sanoa, että tämän postauksen kokoaminen otti vähän sydämestä. Ensinnäkin, minä (mun kavereiden mukana) olin aktiivinen tuolloin alkuvuosina. Siis aktiivinen. Mulla taisi mennä tunti selatessani vain tuon ensimmäisen vuoden läpi Facebook-seinälläni. Itse päivittelin lähes joka päivä jonkinlaisia tilapäivityksiä (erittäin laadukkaita, kuten edellä näkee). Siihen päälle kaikki kavereiden mun seinällä julkaisemat kirjoitukset ja jatkuvat kiertopostaukset, joihin tägäiltiin kavereita. Kamaa oli siis paljon!

Ehkä enemmän mua kuitenki häiritsi mun oma nettikäyttäytymiseni. 12-vuotias Sanna oli Facebookissa vielä ihan lapsi, ja se kyllä näkyi. Näsäviisastelin kommenteissa enkä muutenkaan ollut aina kaikista kohteliain somekäyttäjä. Sainkin tästä paljon vastakommenttia koululaisiltani, ja mun kaverit varmasti muistavat tämän edelleen, itse en vain silloin tätä tajunnut. Onneksi kymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon muutosta, ja uskon osaavani käyttäytyä kunnioittavammin muita kohtaan somessa kirjoitellessani. Ja onneksi heti jo vuoteen 2012 päästessä (jolloin olin jo 14-vuotias kasiluokkalainen) alkoi sisältö muuttua huomattavasti siedettävämmäksi!

Olipa kyllä aika pläjäys! Tätä oli kaikesta huolimatta kyllä tosi hauska tehdä, ja ehkä tälle voisi joskus jonkinlaisen jatko-osankin väsätä. Tällä viikolla onkin tulossa vielä toinen samantyylinen postaus, nimittäin näiden kuvien innoittamana! Muutenkin mulla on iso kasa postauksia suunnitelmissa lähiaikoina toteutettavaksi, kun kandia työstäessä ja muiden kurssien loputtua nyt hennoo blogillekin käyttää aikaa. Ainakin kämppäpostauksia olisi tarkoitus julkaista ihan liian pitkän tauon jälkeen! Laittakaa ihmeessä myös postaustoiveita tulemaan, jos teillä sellaisia on, olisi ihan mahtava niitäkin toteutella ja kuulla, millainen sisältö teitä kiinnostaisi.

Milloin te liityitte Facebookiin? Ootteko uskaltaneet käydä selailemassa vanhoja julkaisuja?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Haha ihan mahtavia nää päivitykset! :D En kyllä uskalla omiani mennä vielä edes katsomaankaan enkä jaksa kyllä muistaakaan, olenko kenties poistanuy jo suurimman osan vanhoista jutuista. Facen 13v ikäraja on kyllä jopa liian alhainen, ja vielä kun sinne voi liittää kaikki puhelinnumeroista ja osoitteista lähtien, nii eihän sen ikäinen vielä ehkä osaa ajatella, mitä kannattaa laittaa ja mitä ei :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä me 13-vuotiaana oltiin ihan lapsia. Toisaalta ihan hauska, että nuo muistot ovat tallella, mutta toisaalta vähän hävettää oma käytös xd

      Poista