keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Joululoman 10 parasta & paluu arkeen

Moikka tyypit! Tällä viikolla on mullakin pyörähtänyt arki taas loman jälkeen käyntiin. Ja kovaa pyörähtikin! Kahden päivän jälkeen mulla on seuraavalle viikolle jo 120 sivua lukemista, kahden sivun kirjoitelma ja sivun mittainen näkökulmateksti to do -listalla. Luvassa on siis äärimmäisen kiireinen kevät, joten yritän heti alusta pitää hyvää opiskelurytmiä päällä. Viimeistään ensi viikolla mun on tarkoitus julkaista postaus mun etäopiskelurutiinista tämän "uuden arjen" keskellä, joten jos siihen liittyen teillä on kysymyksiä, niitä saa ehdottomasti mulle laittaa!

Eilen mä pidin ankaran siivouspäivän: lakaisin lattiat (mun imuri on niin huono, että saan yksinkertaisesti parempaa jälkeä harjalla ja rikkalapiolla, rip selkä), pesin neljä koneellista pyykkiä, vein kaikki roskat ja kierrätettävät ja pullot ja paristot ja laitoin koko kämpän kuntoon. Ostin lisäksi piristykseksi vielä spontaanisti neilikkakimpun ja vuoden ensimmäisen laskiaispullan! Aamulla oli sitten taas niin ihana herätä siistiin kotiin. Ainoa ikävä puoli on, että mun asunnossa on viime aikoina ollut ihan järkyttävän kylmä. Olen joutunut nukkumaan verkkarit ja sukat jalassa, kun tavallisesti tyydyn pelkkään yöpaitaan, ja päivisin saatan usein pukeutua kahteen villapaitaan.

Nyt keskiviikkoiltana mulla on tämän viikon luennot käyty ja kaikki vuoden kurssit startattu, ja ihan rehellisesti mä olen jo ihan valmis uuteen lomaan! Ehkä kaiken kaikkiaan meillä oli niin ihana joululoma, että paluu arkeen tuntuu jotenkin kankealta, varsinkin kun kaikki uudet kurssit eivät onnistu motivoimaan ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Tahdon siis ottaa vielä pienen hetken fiilistelylle ja kerrata, mitä kaikkea ihanaa mun noin kuukauden joululomaan mahtuikaan!

♡ Vietettiin pisin yhteinen loma ikinä. Oli vaan parasta ikinä herätä joka aamu aikaisin toisen vierestä ja mennä yhdessä nukkumaan, tavallisessa arjessa kun tämä ei meillä onnistu. Ja kun vietettiin yli viikko koko ajan yhdessä, oli mun ainakin helppo irtautua kaikesta muusta ja rentoutua ihan täysin. Toisen palatessa töihin oli mulla vielä kaksi viikkoa omaa lomaa jäljellä, mutta ei se enää tuntunut yhtään samalta. Seuraavaa yhteistä lomaa niin kovin odotellessa!

♡ Irtauduin puhelimesta. Tähän vaikutti ehdottomasti tuo edellinen kohta, yksin ollessa kännykkää tulee selattua ihan koko ajan, mutta seurassa on puhelin niin helppo vain unohtaa. Mun keskimääräinen päivittäinen ruutuaika putosi loman aikana seitsemästä tunnista kolmeen, ja oli niin ihanaa todella jättää puhelin huomiotta. 

♡ Herkuttelin ihan täysillä. Jouluruoka maistui tällä kertaa jotenkin erityisen hyvältä! Lomalla tuli syötyä urakalla myös juustoa ja pipareita, ja uudeksi vuodeksi väsäsin ihan älyttömän hyviä hodareita. 

♡ Innostuin lukemaan kirjoja taas kunnolla. Aloitin yhtä kauan odottamaani kirjaa muistaakseni joulukuun alkupuolella, ja kuukauden aikana luin neljä kokonaista kirjaa! Mulla tuli koluttua läpi Ransom Riggsin Conference of the birds (ihan paras, onneksi seuraava, joskin viimeinen, osa sarjasta ilmestyy kuukauden päästä), John Greenin Abundance of Katherines (tämä oli odottanut mun hyllyssä vuosia, tykkään todella John Greenin tavasta kirjoittaa, nämä kirjat ovat todella nerokkaita ja hauskoja vaikkeivät juonellisesti välttämättä niin rikkaita), Agatha Christien Salainen vastustaja (loman viimeisinä päivinä uppouduin tähän kirjaan täysin ja luin 235 sivua yhden päivän aikana!!) ja Jennifer E. Smithin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea (en koskaan lue tämäntyylisiä kirjoja enkä oikein tykännyt kerronnasta, mutta tämä oli silti kevyt ja nopea luettava). Nyt mulla on menossa Agatha Christien Simeon Leen testamentti ja seuraavana vuoroaan odottaa John Greenin tuorein, Kilpikonnan kuorella. Saa nähdä kauanko lukuinto säilyy opiskeluarjen keskellä, mutta ainakin tämä on mahtava vaihtoehko kännykän ainaiselle selailulle.

♡ Neuloin sukkia. Viimeistelin yhdet joululahjasukat ja innostuin vihdoinkin kokeilemaan kirjoneuletta kauan kaavailemiini Marimekko-sukkiin. Unikko-kuvioisista tuli aivan liian kireät joten annoin ne eteenpäin, mutta tulossa olevat Räsymatot ovat kyllä yhdet omat suosikit ja tulevat varmasti käyttöön.

♡ Katsottiin kaikki Potter-elokuvat. Katsottiin Viisasten kivi ihan spontaanisti ja päädyttiin sitten seuraavan reilun viikon aikana katsomaan loputkin. Olin ihan unohtanut, miten hyviä nuo elokuvat ovatkaan, mutta samalla harmitti, miten moni juonen kannalta todella tärkeä asia oli täysin sivuutettu elokuvissa. Kun oltiin saatu kaikki kahdeksan katsottua, sain kunnon identiteettikriisin kun tuosta ihanasta tavasta piti luopua, ja aloin jopa nähdä Potter-aiheisia unia!

♡ Yllätin läheisiäni. Perhettä ja ystäviä on vuoden aikana tullut luonnollisesti nähtyä tavallista vähemmän, joten sitä suuremmalla syyllä tahdoin joulun aikaan käydä piipahtamassa rakkaiden luona. Kävin aatonaattona, joulupäivänä ja tapanina nopeasti pyörähtämässä spontaanisti oven takana pudottamassa itse rakkaudella tehtyjä lahjoja. Oli niin ihanaa ilahduttaa läheisiä ja myös nopeasti nähdä itselle rakkaita ihmisiä!

♡ Löysin ihan uuden motivaation somehommiin. Joulukalenterin jälkeen oli todella aika uudistua, ja rupesin kirjaamaan ylös postausideoita niin blogiin kuin instaankin. Ihan hetkessä mulla oli kasassa vaikka kuinka pitkä lista aiheita, joista olen todella innoissani. Olen myös innostunut ottamaan kotona itsestäni kuvia jalustan ja itselaukaisimen avulla ja pyrkinyt todella ottamaan ilon irti lisääntyneestä päivän valosta. Olenkin nyt todella paljon tyytyväisempi viimeisiin Insta-julkaisuihin mitä olin joulukuussa.

♡ Ulkoilin ja nautin talvesta. Kävin luistelemassa (enkä edes kaatunut!) ja pitkällä lumisella kävelylenkillä ystävän kanssa.

♡ Nautin hyvästä seurasta, aikaisista aamuista, sikeistä yöunista, pitkistä automatkoista, true crime -tarinoista, uusista resepteistä, lumisista maisemista ja siitä, että elämässä on oikeastaan kaikki aika hyvin ja olen todellakin onnellinen juuri tässä ja nyt.

Mitä teillä jäi joululomasta mieleen? 

Superiso kiitos vielä kaikille viime tekstin lukeneille ja siitä palautetta antaneille, olette parhaita ja teidän kommentit tekevät mut ihan älyttömän onnelliseksi! Ja sinä, juuri sinä, muista aina, että olet upea ja täydellinen, kun olet vain oma aito itsesi. Muuta ei siihen vaadita ♥️

Liity lukijaksi tästä!

8 kommenttia:

  1. Siellä on tosiaan arki pyörähtänyt käyntiin ja lujaa. Niin on täälläkin ja oon itsekin varautunut kiireiseen kevääseen :D Nyt oon meinannut vieläpä vähän laiskistua ja kiire tulee muutaman koulutuksen kanssa, jotka voi tosin hoitaa ihan omalla ajalla videolta, mut nekin on rajoitetusti saatavilla, eli kiirus tulee :D

    Todella ihania asioita oot kuitenkin ennättänyt lomalla nauttia, ennen tätä uutta vuotta ja hirmuista kiirettä :) Ihana kuulla, että uutta motia somehommiin oot löytänyt, mutta oot siitä huolimatta saanut irtauduttua esim puhelimesta! Puhelimen jättäminen on todella vaikeaa, mut ihan huippua on ollut lueskella, että me useat pystymme siihen silloin tällöin! 8)

    Kivaa loppuviikkoa sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja nyt vielä tajusin että olin unohtanut listasta kokonaan yhden 27-sivuisen artikkelin, joka pitäisi tällä viikolla myös lukea! Paljon tsemppiä sullekin hommiin, kiire on ehkä se paras motivaattori :D

      Tosi ihanaa loppuviikkoa sullekin, kiitos ihanasta kommentista! <3

      Poista
  2. Miten ihana postaus, niin pirteä! <3 Munkin asunnossa on ihan todella kylmä, onneksi en ole ainoa joka tästä kärsii! :D Sun loma kuulostaa kyl tän postauksen perusteella aivan ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sini! Tää vaikuttaa kyllä olevan tosi yleinen ongelma, talvella kylmä ja kesällä kuuma. Oli kyllä ihan paras loma <3

      Poista
  3. Miten ihanan kuuloinen loma sulla on ollut <3 Mulle jäi joululomasta päällimmäisenä mieleen lumisissa maisemissa ulkoilu. Kerrankin loman aikana oli lunta, ja se oli aivan ihanaa. Mulla alkoi samoin kuin sulla arki jotenkin ihan täysillä, joten lomailun jälkeen tässä on ollut vähän totuteltavaa taas 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli niin ihanaa saada nauttia kunnon lumista edes hetken! Tsemppiä meille arkeen <3

      Poista
  4. Kommentoin nyt tähän liittyen edelliseen postaukseesi, sillä sen myötä vaikutuin kovasti lukemastani. Tahdon ehdottomasti jäädä seurailemaan, millaisten aiheiden äärellä omana itsevarmana itsenäsi juttelet niin kivan rehellisellä sävyllä :) Ps. Olen joskus aikoinani lueskellut blogiasi (ihan sun blogi uran ja samalla myös omani alkuvuosina), kunnes vaihdoin blogialustaani ja seuraamani blogit jäivät teille tuntemattomille. Huippua nähdä näin pitkäjänteistä bloggausta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kommenttisi lämmitti, kiitos paljon! Ihanaa että olet ollut täällä jo aiemmin (pelottaa ajatella, millaisia tekstejä tuolta ajalta silloin lueskelit) ja vielä ihanampaa, että löysit takaisin! Toivottavasti viihdyt hyvin <3

      Poista