keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Instagramin parhaat 2020

Musta on ihana aloittaa vuosi vuosikatsausten parissa. Toki näissä kaikissa on aina iso työ, mutta musta on mahtava päästä jälkeenpäin muistelemaan kaikkea, mitä vuoden aikana on ehtinyt tapahtua. Vuoden 2020 tammikuun ja joulukuun välillä kuitenkin ehti tapahtua aika tavalla kaikkea. Ennen kaikkea näitä poostauksia on ihan parasta palata lukemaan vuosia myöhemmin, ja pitkän blogiuran parhaita puolia onkin, että tämänkinkaltaisia postauksia löytyy jo useammalta peräkkäiseltä vuodelta.

Mulla on tullut tavaksi vuosikatsausten yhteydessä tehdä katsaus myös kuluneeseen Instagram-vuoteen ja nostaa esiin omat suosikkijulkaisuni. Nämä kaikki kuvat ovat alun perin Instan puolella julkaistuja, mutta osa on saattanut myöhemmin olla osana myös blogipostausta. Alun perin blogissa julkaistuja en kuitenkaan ole tähän laskenut mukaan. Kurkataanpa siis instavuoteen 2020!

Instagramin parhaat 201920182017 ja 2016!


Uusi vuosi aloitettiin tuttuun tapaan uuden vuoden selfiellä. Siinä missä vuoden 2019 alkua juhlistin liilalla cut creasella (yksi mun lempparimeikeistä ikinä!), turvauduin uutena vuotena 2020 asuuni mätsäävään oranssiin cut creaseen. Viikko sitten taiteilin uudenvuoden kunniaksi kasvoilleni ilotulituksia, mutta sisällä kuvatessa oli jo niin hämärää, että kovista editointiyrityksistä huolimatta en saanut yhtään julkaisukelpoista kuvaa. Okei nyt mun pitää vähän tiivistää ilmaisuani, ettei tämä postaus ihan täysin venähdä!

Tammikuuhun mahtui lisäksi throwbackia niin edellissyksyn mökkijärvimaisemiin kuin parin vuoden takaisiin Lintsi-kuviin (jossa olin tullut juuri kampaajalta ja olin blondimpi kuin koskaan) sekä hehkutusta siitä, että mun meikit olivat säilyneet lähes täydellisinä läpi pitkän työvuoron. Helmikuun alussa kaivoin esiin pitkästä aikaa mun kirkkaan liilan vanhan lempparipunan, jonka perään olen jällee viime päivinä haikaillut - tuollainen puna on vaan hieman haastava maskin kanssa. Throwbackia tuli myös siistiin kesäkotiin, tuo pikkukämppä näytti tuolloin kyllä niin ihanan kodikkaalta! Maaliskuussa otin selfieitä jouluvalojen säihkeessä (ja esittelin kokonaan mattaista meikkiä) ja käytiin metsässä kuvailemassa. Huhtikuussa puolestaan pääsiäinen oli jo hyvin lähellä, tämä kukkakimppu oli vaan niin upea, että olisin mielelläni ottanut sen itselleni talteen!


Sitten koittikin ihana, odotettu pääsiäinen, vaikka hyvin erilaisissa tunnelmissa kuin tavallisesti. Pääsiäispäivän edustin luonnollisesti keväisissä keltaisissa, ja vähän myöhemmin kokosin meidän etäpääsiäisen tunnelmia throwback-kuvan saattelemana. Mulla on ollut jo vuosia tapana heittää talviturkki pääsiäisenä leirillä, mutta viime vuonna se sattuneesta syystä jäi ikävä kyllä väliin.

Huhtikuussa olin tosiaan siirtynyt täysin etäopiskeluun eikä mulla muita hommia enää ollutkaan kuin kandin työstäminen. Sänky tekikin monesti virtaa kotitoimistona, mutta sopivassa suhteessa katseltiin myös esimerkiksi muumeja. Taiteilin hiuksista sydämiä (ja avauduin vuolaasti moisesta työmaasta) ja vapuksi karattiin ulkopaikkakunnalle, kun Uudenmaan rajat jälleen saatiin auki.

Pian tulikin kesä, ja siitä nautittiin ihan täysillä! Käytiin Hietsussa jäätelöllä ja mökillä (jonne saavuttiin toki kaunista auringonlaskua seuraamaan, mutta jossa seuraava ja ainoa kokonainen päivä meni kokonaan kylmässä rankkasateessa). Kavereiden kanssa vietettiin myös superihana kesäpäivä aurinkoisessa Salossa!


Tuo Salo-päivä oli kyllä ihan mahtava ja saatiin ihan järkyttävän upeita kuvia iso kasa. Mutta oli se kieltämättä hassua hengata paikassa, jolla oli sama nimi kuin itsellä, haha! Heinäkuussa vielä muistutin somessa leviävän mustavalkokuvahaasteen alkuperästä ja valmistauduin muuttoon. Elokuussa olikin sitten muutto uuteen kotiin, mökkiviikonloppu ja kaupunkikiertelyä Lappeenrannassa ja Kouvolassa sekä mun nimpparit! 

Auringonkukkakuvailuja ei tälläkään kertaa saatu aikaiseksi. Sen sijaan ensin kuvailin toisenlaisia auringonkukkia ihan kotosalla ja myöhemmin otettiin upeita peltokuvia auringon laskiessa. Syksyn pikkuhiljaa saapuessa muistelin ihanaa kesää kampaajan penkissä istuessa, korkkasin vuosien odotuksen jälkeen mun ihanan värikkäät Unikko-lakanat ja tein ekaa kertaa elämässäni köyhiä ritareita erään rauhallisen lauantain aamupalaksi.


Loppuvuoden julkaisuissa alkoikin uusi tukka jo näkymään. Osallistuin Sanna Marinin puolivahingossa innoittamaan bleiserihaasteeseen (joskin neuletakilla, sillä en bleiseriä omista) ja julkaisin ekan kelani! Ostin asuntooni kauan kaivatun peilin ja rakastuin tuohon nurkkaan ihan täysin. Jaoin vähän lisää kesäkuvia ja jaoin mun omia lempparitilejäni ihan muuten vaan. Pikkuhiljaa aloin fiilistellä joulua, ja tästä Stockmann-kuvasta tuli yhtäkkiä mun koko Instagram-historian menestynein julkaisu. Loppuvuodesta innostuin entistä enemmän kuvailemaan itsekseni kotona jalustan ja itselaukaisimen turvin, ja päädyin poseeraamaan muun muassa mun ihanien synttäriruusujen kanssa. 

Joulukuussa mun Instagram täyttyi joulukalenterisisällöstä. Välipäivinä lomailin ihan täysillä ja karattiin pariksi päiväksi Jyväskylään. Kävin parin vuoden tauon jälkeen luistelemassa (en kaatunut!) ja ihailtiin Kirkkopuiston jouluvaloja.

Vuosi 2020 meni kyllä ihan supernopeasti, sillä esimerkiksi nuo kesän julkaisut ovat vielä ihan tuoreessa muistissa. Tammikuusta puolestaan tuntuukin olevan jo hetki, ja noiden ensimmäisten kuvien kohdalla vähän yllätyinkin, että ne olivat vielä vuodelta 2020.

Instavuoteen 2020 tallentuu todella hyvin vuoden kulku: etäily, ihana kesä, muutto ja uusi koti. Uusista töistä ei juuri feedissä tullut höpistyä, mutta kohokohdista puolestaan löytyy Iltalehti- my day, jos sellainen kiinnostaa!

Vuosikatsauksista jäljellä enää onkin sitten vain se viimeinen ja suurin, pikkuhiljaa pitää sitä tosissaan alkaa väsätä. Huomenna mennään ottamaan ilo irti tästä upeasta lumimaisemasta ja lähdetään ottamaan talvikuvia! Loppuviikoksi on luvassa ihan kunnon pakkasia ja mä kaipaisin oikein kunnon pitkää, paksua ja lämmintä toppatakkia. Olen pari päivää yrittänyt katsoa kauppoja ja selailla nettisivuja, mutta mistään ei tunnu löytyvän kivaa. Saa nähdä, ehkä mun pitää vaan ankarasti kerrostaa nykyisen takin alle, haha!

Ja hei, kannattaa seuraavaksi mennä kurkkaamaan mikäpä muukaan kuin mun Instagram-tili, jaan siellä mun viime vuoden best ninen eli yhdeksän tykätyintä!

Liity lukijaksi tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti