tiistai 12. elokuuta 2014

Eka koulupäivä vol.11

Tosiaan, oli tämäkin tarkoitus kirjoittaa eilen. Kuitenkin kun kone näytti akkua olevan 9% jäljellä, menin mieluummin nukkumaan kuin kömmin ylös sängystä laturia hakemaan. Ja voi kun mulla on monta luonnosta odottelemassa, mutta kun ei ole aikaa ollut kirjoittaa (eikä mulla ollut Tallinnassa konetta mukana...remind me next time!).

Pitkästä aikaa taas Kaisaniemen
metriksellä kouluun menossa :D
Mutta tosiaan, eilen, eka koulupäivä! Oli todella hämmentävää palata vanhaan kunnon Sibbeen ja tajuta, ettei enää olla ykkösiä. Me ollaan toisen vuositason opiskelijoita, kakkosia, yksi vuosi lukiolaiselämää takana, kokemusta saatu, ei enää olla uusia.

Ja mikä vielä hämmentävämpää, ei olla enää nuorimpia. Sibelius-lukioon ovat saapuneet uudet nahkat. Uudet ykköset. Mä en niitä nasuta, lähinnä odotan sitä, että saan jakaa tietojani ja kokemuksiani. Tyttiskin uudistuu, jänkättää :D 

Meidän ensimmäinen koulupäivä oli aika huima: koulu alkoi 11:00. Menimme saliin kuuntelemaan uuden rehtorimme (!!!!) puhetta, laulaa lurautimme laulun tottakai. Sitten luokassa ryhmänohjaajamme jakoi meille opinto-oppaat, sanoi pari sanaa ja "vasta" klo 11:40 pääsimme lähtemään kotiin päin :D. Äidin kanssa kävimme liesituulettimia shoppaillessa, ja loppupäivä menikin kaupungilla pyörien, kiva päivä mahtavassa seurassa! ♥ Kerroinko mä täällä jo meidän keittiöremontista? Sen pitäisi huomenna olla valmis, mahtavaa! Tänään päästiinkin jo opiskelun makuun ja juhlimaan erään pikkuneidin syntymäpäiviä. Eikä vielä tullut läksyjäkään ;) Tänään teimme koulussa myös kampauksia (letitin kavereiden hiuksia :3), meikkasimme (ja teinipeileilimme) ja katsoimme Muumeja ruotsiksi. Mun mielestä ainakin ihan mukavaa.


AINIIN AINIIN AINIIN MÄ SAIN KAAPIN! Haha oon vaan ollut niin innoissani tosta tänään, sain kaapin ihan parhaalta paikalta Saulasta. Ei enää turhien kirjojen kantelua! Okei now that's officially out of my system.


#kaappiselfie. onks kellään sinitarraa?Nyt vielä asia, joka puhuttaa monella taholla erityisesti näin koulujen alkaessa, ja josta itsekin haluan pari sanaa sanoa. Nimittäin koulukiusaaminen, ja kiusaaminen yleisestikin. Muistakaa, että kiusaamisen ei tarvitse olla fyysistä. Kiusaaminen ei rajoitu luokkatilaan tai välitunnille. Jos joku sanoo tai tekee sinulle jotain inhottavaa, haukkuu sinua, satuttaa sinua, levittää sinusta valheellista tietoa tai tietoa, jota ei ole levitettäväksi tarkoitettu, jättää sinut porukan ulkopuolelle, tai muuten tietoisesti (tai ehkä joissain tapauksissa tiedostamattakin) aiheuttaa sinulle pahaa mieltä, voidaan sitä sanoa kiusaamiseksi. Samoin, jos näet jotakin kiusattavan, tai jos joku tulee sinulle haukkumaan kaveriasi tämän selän takana, sinun tehtäväsi on puuttua. Mikään ei oikeuta ketään kiusaamaan yhtään ketään yhtään millään tavalla. Kiusaamista ei voi puolustella rankalla meneisyydellä, vaikealla elämäntilanteella tai huonolla itsetunnolla. Jokainen on omasta toiminnastaan vastuussa, ja niin kiusatun kuin kiusaajankin on hyvä muistaa tämä. Kuten Duudsonit sanoivat, kiusattu ja kiusaamiseen puuttuja ovat aina kovempia kuin kiusaaja! Muistakaa puolustaa kavereitanne, ettehän itsekään haluisi olla kiusatun asemassa yksin. 

Olen puhunut! Mukavaa koulunalkua kaikille! Pahoittelen kuvien laadusta, kännykällä otettu kaikki ja etukameran päältä on näytössä halkeama, että... Ja tosiaan, paljon on postauksia luvassa, kiireistä (ja laiskuudesta xd) johtuen tosin viiveellä. Ja nyt öitä! ♥ Tsegatkaa vielä ihana hame, jonka löysin viime sunnuntain kirpparilta eurolla! <3
mä. en. kestä. oon nyt monta päivää nau-
ranu tälle mut tää on ihan paras! xD täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti