perjantai 16. tammikuuta 2015

Onnistumisia

Olen aikaisemminkin blogissani puhunut siitä, miten nykyihmiset kaiken tavarapaljouden keskellä tykkäävät kummasti valittaa ja rypeä itsesäälissä. Ehkä se on joku sisäänrakennettu ominaisuus meissä suomalaisissa, tai ehkä joillain vain on teini-ikä venynyt vähän pidemmälle. Joten ihan mukavaa vaihtelua on vaihteeksi keskittyä niihin elämän hyviin asioihin, vaikka ihan pieniinkin. Ja koska tällä viikolla olen jo nauranut itselleni ja listannut megamokia kuin tyttöjen lehdet konsanaan, voisin vaihteeksi listata tämän viikon hetkiä, jolloin olen kokenut onnistuneeni jossain. Hyvästä fiiliksestä tulee aivan mahtava fiilis! :)


Ensimmäinen idea tästä postauksesta tuli keskiviikkona. Tulin laulutunnilta, leveä hymy kasvoillani. Mulla oli ollut tällä kertaa sijainen. Hän oli puhunut aivan samoista teknisistä asioista kuin kaikki muutkin, mutta selitti aivan eri tavalla. Kokeilin hänen ehdottamia harjoituksiaan, ja heti huomasin selvän eron äänessäni. 

Toinen huippufiilis tuli sekä tiistaina että torstaina, kun wanhojen treenien ja äikän tunnin välisellä välkällä kävimme Essin kanssa kaupassa, puhuen koko matkan sinne, siellä ja sieltä takaisin ruotsia. En väitä, että mun ruotsi olisi ollut mitenkään kehuttavaa. Huomasin kuitenkin sanavarastoni ja kielioppitaitoni olevan parempi mitä luulin, ja kykenin kommunikoimaan melkein pelkällä ruotsilla. (okei älkää ottako tätä tosissaan, meidän ruotsi oli tyyliä "nu går jag till kauppa och jag köper klementiner och där är jordgubb-vanilj-jugurtten, jag skulle kunna ta den här. skulle jag tar chokolad eller kex? jag tar kex, det är mer fyllande", johon essi vastaa "ja, ja javisst det är jätte fyllande, det är helt bra, joo, joo, okej, men vi måste gå nu, vi vill inte vara sen" blablabla ymmärsitte pointin) Mutta ainakin oli hauskaa! Pitää jatkaa myös tulevillakin vitospalkkia edeltävillä välitunneilla (essi, you have been warned....på svenska).


Viime päivinä mielessäni on pyörinyt kesätyöt, tänä vuonna kun olisi kiva oikeasti saada sellainen. Olin suunnitellut tänään käyväni kysäisemässä yhdessä paikassa, mutta aikataulut vähän muuttuivat, enkä vielä päässyt. Tänään kuitenkin aloin kirjoittelemaan itselleni CV:tä ihan tositarkoituksessa, ihan ensimmäistä kertaa, jos niitä koulun harjoituskappaleita ei lasketa (ja joista en turhan paljon muista). Kuitenkin mahtava onnistumisen tunne tuli, kun sain yhden suosittelijankin! Kai mä sitten olen tehnyt jotain oikeinkin. :)

Tällä viikolla olen ollut ylpeä itsestäni muun muassa matikan tunnilla (kerrankin tajusin jotain) ja teoriatunnilla (kerrankin tein jotain!). Kirjoitin äidinkielen tunnilla lähes valmiiksi tekstitaidon vastauksen, jota ihana opettajamme kovasti kehui pari lausetta luettuaan (ja kerrankin sanoi nimeni jopa oikein, se kun luki siinä paperin yläkulmassa), ja olen päässyt Carrie-lukuoperaatiossani melkein loppuun (tehtävä on tarkoitus viimeistellä tänään, huomenna siirrytään tod.näk. tähtiin kirjoitettuun virheeseen). Tiistaina kävin aivan liian pitkän tauon jälkeen Nupissa, ja samaisena aamuna jaksoin ennen kouluun lähtöä sekä meikata että syödä aamupalaa aivan rauhassa (ok koulu alkoi 11:50 mut silti!). Tällä viikolla olen myös mennyt suht aikaisin nukkumaan joka ilta (eilen tein matikan läksyt jo päivällä, joten kun yhdeksän jälkeen illalla tulin pitkän päivän jälkeen kotiin, saatoin vain syödä iltapalaa ja painua pehkuihin, ilman läksyjentekopainetta), mutta tähän todennäköisesti on vaikuttanut se, että Ale on lähes koko viikon ollut yötä meitä, enkä minä heillä (ennen kuin nyt, viikon piiiitkän tauon jälkeen!)

Voi että tällaista listaa on ihana kirjoittaa. On hieno taito osata arvostaa elämän pieniä ihania asioita, myös silloin kun ei kaikki mene niin kuin Strömsössä. Huomenna pitää taas herätä suht aikaisin (höh), mennään Ronjan kanssa urkkimaan Itiksen peruskoulun, vanhan kotisatamamme, avoimia ovia, jonka jälkeinen elämä on vielä hieman epäselvää. Joten nyt tämä tyttö painuu pehkuihin (tai vain lukemaan lisää kingiä), joten ötyä! ♥


Missä te olette onnistuneet tällä viikolla tai olleet ylpeitä itsestänne? Ja vaikka tämä ei nyt ihan minuun liitykään, mä olen mahdottoman onnellinen ja ylpeä Alesta, joka tämän päivän aikana on saanut sekä opiskelupaikan että oman asunnon! Paljon onnea kulta, pääset sit kokkailemaan mulle omassa keittiössäsi. Et usko miten iloinen olen sun puolesta. Oot mahtava, supermäään! ♥

ensimmäinen kuva äsken otettu, jälkimmäiset vuodelta antinakki ja antimuusi koska think outside the box menipä taas sekavaksi

4 kommenttia:

 1. Oot tosi kaunis! :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. onpa hauska postaus! se on hyvä taito se, huomata ne elämän iloiset ja positiiviset asiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Ja niin on, niin helppoa ja silti niin vaikeaa :)

   Poista