keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Bussilla Puolaan


Viime vuonna meidän jo jokakeväiseksi perinteeksi muodostuneella seurakunnan nuorten matkalla vietiin jo aiemmillakin reissuilla aivan liian tutuksi tullut tuntikausien bussissa istuminen nextille levelille: me nimittäin matkustettiin Bialystokiin Puolaan bussilla. Seilattiin ensin laivalla Tallinnaan, josta sitten lähti hyvin monen tunnin bussimatka koko Baltian halki Puolaan.

Tuo ensimmäinen pätkä oli haastavin: bussissa oli vaikea nukkua, ja lisäksi meillä oli lopulta aika jäätävä nälkä. Meidän piti jo Tallinnassa käydä kaupassa ostamassa evästä, mutta sopivaa paikkaa ei heti osunut matkan varrelle. Päätettiin hakea ruokaa heti ensimmäiseksi päästyämme Latvian rajan yli. Ja lopultahan me pysähdyttiinkin ostoksille, Liettuan rajan jälkeen. Kaiken kaikkiaan tuo meidän menomatkamme Tallinnasta Bialystokiin kesti 14 tuntia, parilla lyhyellä pysähdyksellä.

Bussissa istumista oli loppureissunkin aikana ihan runsaasti, kun kierreltiin ympäri Bialystokin ympäristöä. Nähtiin varmaan kymmeniä kirkkoja ja luostareita, laulettiin itsemme käheiksi Suomi-hiteistä (myös minä, joka en toipilaana tappoflunssastakaan pystynyt hillitsemään laulunhimoa puhelakon jälkeen), leikittiin paikallisten nuorten kanssa ja nautittiin melkein kolmenkymmenen asteen helteistä. Nähtiin villieläimiä ja miten kirjapaino muinoin toimi, jätettiin oma pieni muistomme Ristimäelle, ja minä juhlin jo toista vuotta putkeen vappua lainalakissa. Yllättäen mä en koko aikana kärsinyt pahemmin edes matkapahoinvoinnista (toisin kuin Serbiassa), vaikka noiden viiden päivän aikana vietettiin todennäköisesti enemmän aikaa bussissa kuin sen ulkopuolella. Paluumatkalla lounastettiin Kaunasissa, Liettuassa, ja viimeinen yö nukuttiin ehkä yhdessä elämäni hienoimmista hotelleista Riikassa. Riikaan mä aion muutenkin palata vielä, oli muutenkin niin kaunis kaupunki! 

Vielä ei ole tietoa, minne seuraava reissu johtaa tai milloin, mutta innolla odotan. <3

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

 1. Oi tämmönen jokavuotinen reissu kuulostaa ihanalta! :) Upea muuten tuo toisen kuvan kirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyl tosi kivoja! Ja jep, Puolassa oli kyllä tosi upeita kirkkoja :D

   Poista
 2. Kääk mikä bussimatka :D Onneksi on ollut kivan näköstä!

  🖤:llä sofilmas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Ja oli kyl tosi kiva reissu (ja lämmintä!), niin ei ollut ihan tuskaa siellä bussissakaan :D

   Poista
 3. Oij matkustelu <3 Kyllä ootte varmasti nähneet ja kokeneet tuollakin reissulla paljon, vaikka suurin osa ajasta tulikin ehkä istuttua bussissa :D Mielenkiintoinen reissu varmasti kaikin puolin! Riika kiinnostaisi muakin, kesällä olisi kiva päästä käymään ja oon lukenut että Silja line laiva tekisi kesän aikana muutamat risteilyt sinne suoraan Helsingistä, joten olisi kiva vaihteeksi matkustaa johonkin muualle risteillen kuin Tallinnaan ja Tukholmaan. Vaihtelun vuoksi myös ei tarvis lentokoneella mennä jos menisi laivalla sinne :D Ihania kuvia, tulipahan ikävä kesääkin hieman, matkakuume myös kasvoi tietysti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa tosi kivalta vaihtoehdolta kyllä! Mä oon kai pienempänä mennyt Riikaan nimenomaan laivalla, mutta mulla ei oo siitä mitään muistikuvaa :D haha sori, matkakuume on hankala tauti (ja kesän kaipuu samoin!) <3

   Poista